Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

A więc o to jestem!!!!!!W końcu mam chwilkę, no i internet, bo przez kilka dni nie mieliśmy, ale od wczoraj już mąż wszystko podłączył i jakoś hula:)

Powiem Wam, że to był strasznie ciężki tydzień a właściwie dwa tygodnie. Padałam ze zmęczenia, dzieci non stop, od rana do późnej nocy pod opieką babć, cioć, dziadków...stęsknione, zapłakane, jak je zostawiałam to od mojej szyi trzeba było odrywać:(ciężko było:( kilka dni a właściwie cztery mieszkaliśmy u teściów, ale od niedzieli jesteśmy już na swoim!!!!!!:) i jest cudnie:):)dzieci szaleją, oswajają się z nowymi kątami, ja tylko latam ze szmatką bo się jeszcze strasznie kurzy, w kominku palimy non stop, jak zgaśnie to rozpalamy od nowa, uwielbiam to:)piecyk w kotłowni daje radę, piana na poddaszu też, cieplutko, przytulnie, aż się nie chce z domku wychodzić, nawet na zakupy;)cudownie, już się nie mogę doczekać świąt!!!Choinka, lampki itp. Klimat świąteczny...

mmjózki fajnie wygląda Wasz tarasik, mam wrażenie, że gdzieś już widziałam podobny, hmmm, niech pomyślę....ach tak u siebie i innych budujących!!!:)

Ale tak na poważnie podobają mi się wykończenia Waszych belek, superowo to wygląda, u mnie są takie proste, a Wasz tarasik jest taki "zbajerzony":) no i kolorki też niezłe:) ten brąz z tą (tak mi się wydaje) grafitową dachówką. Na wiosnę jak będzie cieplej w sam raz na rozpalanie grilla, lenistwo na leżaczku i łapanie świeżego powietrza oraz wymarzonego cienia w upalne, letnie dni:) marzenie:) powodzenia, aby robótka wam szybko szła:)

Pozdrawiam:)

Gratuluję przeprowadzki i szczęścia w nowym domku życzę. Rzeczywiście trafiłaś z przeprowadzką przed świetami a to ciekawy czas. Będziesz mogła sie wykazać jako młoda gospodyni ;)

Ja walcze dalej. Jest dobrze.

Jeszcze raz naprawdę ogromne gratulacje bo to jest nie lada wyczyn.

Pozdrawiam i oczywiście czekam na fotorelacje z Twojego MM.

dzięki MartikaT.

Miałaś szaleństwo. Jeszcze tyle przed nami. Ten daszek, te beleczki robili chłopaki z Żywca. Walczyli we trzech prawie 2 miesiące ale dali radę.Dachówka , masz rację...grafit-antracyt. Teraz spokojnie do wiosny. Może jakieś instalacje a na wiosnę odwierty pod pompę. Pozdrawiamy wszystkich MM

Hello! Witam wszystkich!

MaritkaT_ - serdeczne gratulacje i samych szczęśliwych chwil w gronie najbliższych w nowym domku! U mnie zastój z powodów finansowych a zwłaszcza zawirowań w pracy mojego Mężunia. Ale mam nadzieję, że pokonamy ten trudny czas, który wlecze się już od sierpnia. Po cichu snujemy plany budowlane na nowy rok. Jak coś się zmieni i ruszymy znowu to może czymś sie pochwalę. Póki co zbliżają się Święta, więc życzę Wszystkim budującym MM szczęścia, zdrowia i wszelkiej pomyślności w Święta i w Nowym Roku. Pozdrawiam i do następnego razu!

• 2 weeks później...
Drodzy MM.....przed Wami walka, za Wami walka...sukcesy, porażki..życzymy wam jak najmniej porażek i jak najwięcej sukcesów..począwszy od prawidłowego wbicia pierwszego gwoździa a zakończywszy na pierwszej , przespanej nocy we własnym MM. Życzymy Wam zdrowych, pogodnych i wesołych świąt i szczęśliwego Nowego Roku

• 4 weeks później...

Witam w Nowym Roku!

Ośmielam się pierwsza przerwać tę ciszę i z pewną nieśmialością chcę pochwalić się, że mąż rozpoczął ocieplanie poddasza, zakupiliśmy też parapety wewnętrzne. A tak po prawdzie to ja po prośbie, zwłaszcza do madzikcrazy i Iwony123 - ze względu na fotki, ale nie tylko. Gdybyście mogły kiedyś rzucić mi garść szczegółowych informacji o kominku, tzn. wymiary wkładu (wys/szer/gł) oraz ile miałyście miejsca "przed" kominkiem a jak to wyszło "po". Na jaką głębokość wystaje kominek na salon i ile cm pozostaje po jego bokach. My kominek zostawiliśmy tak jak w projekcie ale teraz boję się, że wejdzie nam w salon z 85 cm...albo, że będzie zbyt szeroki....Nie zawsze pomyśli się o wszystkim do przodu. Często ktoś coś podpowie w trakcie albo już po czasie, a potem burza mózgów, czy da się to lub tamto jakoś zmienić. Wydaje mi się, że kominek to u nas temat na wakacje, ale musimy się przygotować. Z góry dzięki za każde info i pozdrawiam serdecznie wszystkich budujących i już zamieszkujących - ale zapewne podglądających od czasu do czasu to wspaniałe forum.

Witaj podmon ja mam kominek firmy uniflam 700 z szybrem i doprowadzeniem powietrza 14 kw. Na stronie http://www.uniflam.pl możesz go zobaczyć sa tam podane wymiary. Jak zauważyłaś mam kominek zrobiony zgodnie z projektem. Jak będe na budowie moze w tym tygodniu to pomierze odległości od ścian i całość jaka wychodzi na salon. Nie mogłam go przesunąć w bok bo mam rurki do ogrzewania podłogowego i zostało jak w projekcie. Trochę to utrudni urządzanie kuchni i zmieszczenie stołu ale jakieś rozwiązania już w głowie mam. Niedługo sie odezwe.

Maritka jak tam na swoich śmieciach, zapodawaj zdjecia, pochwal się :)

Witam!

Chcę się bardzo pochwalić swoimi wnętrzami, ale cholercia już kilka razy próbowałam wkleić zdjęcia i coś mi to nie idzie;( za duża rozdzielczość, zmieniam rozdzielczość i dalej nic ;( wzięłam aparat inny i znów nic ;( już nie wiem... może zrobię komórką, ale to nie będzie to samo...spróbuję coś znów dziś porobić, może się uda, a jak nie to zrobię komórką, z komórki napewno wejdą:) przynajmniej mam taką nadzieję...Pozdrawiam:)

Witam serdecznie

ja mam wkład AMELIA 25KW-grzeje jak wściekły.Kupiłam wcześniej bardzo ładny kominek w markecie z szybą panoramiczną-promocja była,ale pan od kominka zaproponował mi , abym go sprzedała i zakupiła AMELIE.Jest to porządny żeliwny wkład,że cztery dorosłe osoby go wnosiły. Kominek mam tak jak w projekcie z tym,że

wydawało mi się,że będzie za bardzo wychodził na salon i zabudowałam go między kominem ,a ścianą-kilka stron wcześniej są zdjęcia-pozdrawiam.

Ach i jeszcze jedna fotka z ocieplenia dachu pianką, udało się wkleić, wkleiłabym więcej ale znów ta rozdzielczość...a teraz są już zabudowane i nie mam jak pstryknąć w małej...

DSC05837.jpg

Tak poza tym to górę mi chłopaki dalej robią, kolejne dwa pokoje są już przygotowane pod gruntowanie i malowanie, reszta pomieszczeń się robi, został jeszcze jeden pokój, pralnia no i najdroższa rzecz do wykończenia: łazienka:( ale to już końcówka, cieszę się ogromnie gdyż ciężko się mieszka w domu, który jest w trakcie kończenia, brud, kurz, ślady na podłodze, wiercenie, szum itp, że nie wspomnę o ciągłej obecności obcych ludzi, chociaż ekipę mam fajną:) sprzątam dwa razy dziennie, odkurzam i myję podłogi, bo mam małe dzieci, no ale jest ok, daję jakoś radę, ważne, że na swoim:) a mieszka się superowo!!!!!!!!!!!!