MaritkaT_ 25.11.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 A graty zwozimy w czwartek i piątek...papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmjózki 28.11.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 witam mm-fanków. Dawno nas tu nie było. Super jest czytać o waszych postępach. My walczymy od maja, różne problemy. Pojawił się temacik zadaszenia tarasu więc kilka fotek..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 06.12.2012 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 A więc o to jestem!!!!!!W końcu mam chwilkę, no i internet, bo przez kilka dni nie mieliśmy, ale od wczoraj już mąż wszystko podłączył i jakoś hula:) Powiem Wam, że to był strasznie ciężki tydzień a właściwie dwa tygodnie. Padałam ze zmęczenia, dzieci non stop, od rana do późnej nocy pod opieką babć, cioć, dziadków...stęsknione, zapłakane, jak je zostawiałam to od mojej szyi trzeba było odrywać:(ciężko było:( kilka dni a właściwie cztery mieszkaliśmy u teściów, ale od niedzieli jesteśmy już na swoim!!!!!! i jest cudnie:):)dzieci szaleją, oswajają się z nowymi kątami, ja tylko latam ze szmatką bo się jeszcze strasznie kurzy, w kominku palimy non stop, jak zgaśnie to rozpalamy od nowa, uwielbiam to:)piecyk w kotłowni daje radę, piana na poddaszu też, cieplutko, przytulnie, aż się nie chce z domku wychodzić, nawet na zakupy;)cudownie, już się nie mogę doczekać świąt!!!Choinka, lampki itp. Klimat świąteczny... mmjózki fajnie wygląda Wasz tarasik, mam wrażenie, że gdzieś już widziałam podobny, hmmm, niech pomyślę....ach tak u siebie i innych budujących!!! Ale tak na poważnie podobają mi się wykończenia Waszych belek, superowo to wygląda, u mnie są takie proste, a Wasz tarasik jest taki "zbajerzony":) no i kolorki też niezłe:) ten brąz z tą (tak mi się wydaje) grafitową dachówką. Na wiosnę jak będzie cieplej w sam raz na rozpalanie grilla, lenistwo na leżaczku i łapanie świeżego powietrza oraz wymarzonego cienia w upalne, letnie dni:) marzenie:) powodzenia, aby robótka wam szybko szła:) Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 07.12.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Gratuluję przeprowadzki i szczęścia w nowym domku życzę. Rzeczywiście trafiłaś z przeprowadzką przed świetami a to ciekawy czas. Będziesz mogła sie wykazać jako młoda gospodyni Ja walcze dalej. Jest dobrze. Jeszcze raz naprawdę ogromne gratulacje bo to jest nie lada wyczyn. Pozdrawiam i oczywiście czekam na fotorelacje z Twojego MM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosqa3 07.12.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 GRATULJE Maritka ja mam przejscia z kredytem to nie tak to nie tu to za mało itd najchętniej bym z niego zrezygnowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmjózki 07.12.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 dzięki MartikaT.Miałaś szaleństwo. Jeszcze tyle przed nami. Ten daszek, te beleczki robili chłopaki z Żywca. Walczyli we trzech prawie 2 miesiące ale dali radę.Dachówka , masz rację...grafit-antracyt. Teraz spokojnie do wiosny. Może jakieś instalacje a na wiosnę odwierty pod pompę. Pozdrawiamy wszystkich MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podmon 09.12.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Hello! Witam wszystkich!MaritkaT_ - serdeczne gratulacje i samych szczęśliwych chwil w gronie najbliższych w nowym domku! U mnie zastój z powodów finansowych a zwłaszcza zawirowań w pracy mojego Mężunia. Ale mam nadzieję, że pokonamy ten trudny czas, który wlecze się już od sierpnia. Po cichu snujemy plany budowlane na nowy rok. Jak coś się zmieni i ruszymy znowu to może czymś sie pochwalę. Póki co zbliżają się Święta, więc życzę Wszystkim budującym MM szczęścia, zdrowia i wszelkiej pomyślności w Święta i w Nowym Roku. Pozdrawiam i do następnego razu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmjózki 20.12.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Drodzy MM.....przed Wami walka, za Wami walka...sukcesy, porażki..życzymy wam jak najmniej porażek i jak najwięcej sukcesów..począwszy od prawidłowego wbicia pierwszego gwoździa a zakończywszy na pierwszej , przespanej nocy we własnym MM. Życzymy Wam zdrowych, pogodnych i wesołych świąt i szczęśliwego Nowego Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podmon 13.01.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Witam w Nowym Roku!Ośmielam się pierwsza przerwać tę ciszę i z pewną nieśmialością chcę pochwalić się, że mąż rozpoczął ocieplanie poddasza, zakupiliśmy też parapety wewnętrzne. A tak po prawdzie to ja po prośbie, zwłaszcza do madzikcrazy i Iwony123 - ze względu na fotki, ale nie tylko. Gdybyście mogły kiedyś rzucić mi garść szczegółowych informacji o kominku, tzn. wymiary wkładu (wys/szer/gł) oraz ile miałyście miejsca "przed" kominkiem a jak to wyszło "po". Na jaką głębokość wystaje kominek na salon i ile cm pozostaje po jego bokach. My kominek zostawiliśmy tak jak w projekcie ale teraz boję się, że wejdzie nam w salon z 85 cm...albo, że będzie zbyt szeroki....Nie zawsze pomyśli się o wszystkim do przodu. Często ktoś coś podpowie w trakcie albo już po czasie, a potem burza mózgów, czy da się to lub tamto jakoś zmienić. Wydaje mi się, że kominek to u nas temat na wakacje, ale musimy się przygotować. Z góry dzięki za każde info i pozdrawiam serdecznie wszystkich budujących i już zamieszkujących - ale zapewne podglądających od czasu do czasu to wspaniałe forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 14.01.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Witaj podmon ja mam kominek firmy uniflam 700 z szybrem i doprowadzeniem powietrza 14 kw. Na stronie http://www.uniflam.pl możesz go zobaczyć sa tam podane wymiary. Jak zauważyłaś mam kominek zrobiony zgodnie z projektem. Jak będe na budowie moze w tym tygodniu to pomierze odległości od ścian i całość jaka wychodzi na salon. Nie mogłam go przesunąć w bok bo mam rurki do ogrzewania podłogowego i zostało jak w projekcie. Trochę to utrudni urządzanie kuchni i zmieszczenie stołu ale jakieś rozwiązania już w głowie mam. Niedługo sie odezwe. Maritka jak tam na swoich śmieciach, zapodawaj zdjecia, pochwal się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 14.01.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Witam! Chcę się bardzo pochwalić swoimi wnętrzami, ale cholercia już kilka razy próbowałam wkleić zdjęcia i coś mi to nie idzie;( za duża rozdzielczość, zmieniam rozdzielczość i dalej nic ;( wzięłam aparat inny i znów nic ;( już nie wiem... może zrobię komórką, ale to nie będzie to samo...spróbuję coś znów dziś porobić, może się uda, a jak nie to zrobię komórką, z komórki napewno wejdą przynajmniej mam taką nadzieję...Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA1973 16.01.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Witam serdecznie ja mam wkład AMELIA 25KW-grzeje jak wściekły.Kupiłam wcześniej bardzo ładny kominek w markecie z szybą panoramiczną-promocja była,ale pan od kominka zaproponował mi , abym go sprzedała i zakupiła AMELIE.Jest to porządny żeliwny wkład,że cztery dorosłe osoby go wnosiły. Kominek mam tak jak w projekcie z tym,że wydawało mi się,że będzie za bardzo wychodził na salon i zabudowałam go między kominem ,a ścianą-kilka stron wcześniej są zdjęcia-pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 21.01.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Hej!! Może teraz się uda;) Kuchnia: Salon: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 21.01.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 C.d. Schody: Dom ocieplony styropianem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 21.01.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Teraz czas na mini łazienkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 21.01.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Kominek i zapas drewna do palenia w nim;) Pokój mojego starszego szkraba: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 21.01.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Kącik kawowy przed kominkiem- zwróćcie uwagę na piękną lampę na suficie:) Kącik telewizyjny:) No i chyba to wsio... Wreszcie się udało:) Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 21.01.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Ach i jeszcze jedna fotka z ocieplenia dachu pianką, udało się wkleić, wkleiłabym więcej ale znów ta rozdzielczość...a teraz są już zabudowane i nie mam jak pstryknąć w małej... Tak poza tym to górę mi chłopaki dalej robią, kolejne dwa pokoje są już przygotowane pod gruntowanie i malowanie, reszta pomieszczeń się robi, został jeszcze jeden pokój, pralnia no i najdroższa rzecz do wykończenia: łazienka:( ale to już końcówka, cieszę się ogromnie gdyż ciężko się mieszka w domu, który jest w trakcie kończenia, brud, kurz, ślady na podłodze, wiercenie, szum itp, że nie wspomnę o ciągłej obecności obcych ludzi, chociaż ekipę mam fajną sprzątam dwa razy dziennie, odkurzam i myję podłogi, bo mam małe dzieci, no ale jest ok, daję jakoś radę, ważne, że na swoim:) a mieszka się superowo!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosqa3 21.01.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Maritka pięknie i przytulnie też lubię takie ciepłe kolory Mam pytanie do wszystkich z forum chcę wybrać zlew i chciałam się dowiedzieć jak mają się granitowe bo powiem ze chciała bym kupić beż lub czarny i nie wiem jak one się użytkują proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 21.01.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2013 Zupełnie inne moje miejsce niż do tej pory. Przytulnie tam u Ciebie. Fajnie sie urządziłaś. Przyjemnego mieszkania. Ja na razie stoje w miejscu ale jeszcze nie moim. Niedłgo moze coś ruszy np. c.d. ogrzewania dachu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts