ich_troje 09.03.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 14 to chyba bardzo dobra cena... ? U nas 23 z konstrukcją dachową i podbitką, kominami. Dachówki kładli dekarze. Skąd wy takie ceny bierzecie? Nam za stan surowy otwarty z dachem (więźba i pokrycie i rynny) i obróbką kominów to poniżej 60tys nie udało się znaleźć żadnej ekipy U mnie dach z obróbkami, orynnowaniem i ociepleniem wyszedł ok. 43 tys. Ale.... dostałem b. duzy upust na dachówkę (coś ~30%), i spore upusty na wełnę i folię (~15%-20%), a drewno zamawiałem jeszcze w lutym ub. roku. Ale ceny w okolicach 20k to jakoś dziwnie tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptaszki_4 09.03.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Ale mówimy o samej robociźnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 10.03.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Ale mówimy o samej robociźnie? Aa, to nie doczytałem. W takim razie mi za dach wyszło 4000 zł. Za sam dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzyna 13.03.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 AAK - wysłałem odpowiedź na twoje pytania na priva ale nie wiem czy wiadomość doszła bo wciąz u mnie widnieje w wiadomościach do wysłania - pomimo że wciąż klikam wyśłij - więc albo teraz dostaniesz kilka klonów tej samej wiadomości albo nic Odezwij się czy doszło - jakoś nie kumam tej poczty na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 14.03.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Pytania - czy ktos robil 2 wience po podniesieniu sciany kolankowej i czy ktos z Was odeskowal dach pod dachowke ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 14.03.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 ich troje mam jeszcze do Ciebie pytanko Zmniejszales rozstaw krokwi do 70cm prawda ? co z oknami polaciowymi. masz takie waskie czy przy oknach zostawiles szerszy rozstaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 14.03.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 ich troje mam jeszcze do Ciebie pytanko Zmniejszales rozstaw krokwi do 70cm prawda ? co z oknami polaciowymi. masz takie waskie czy przy oknach zostawiles szerszy rozstaw? zawsze jak cos wysylam to mi wywala jakis blad :/ a pozniej mam posty wyslane po 5 razy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 14.03.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 ich troje mam jeszcze do Ciebie pytanko Zmniejszales rozstaw krokwi do 70cm prawda ? co z oknami polaciowymi. masz takie waskie czy przy oknach zostawiles szerszy rozstaw? zawsze jak cos wysylam to mi wywala jakis blad :/ a pozniej mam posty wyslane po 5 razy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 14.03.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 ich troje mam jeszcze do Ciebie pytanko Zmniejszales rozstaw krokwi do 70cm prawda ? co z oknami polaciowymi. masz takie waskie czy przy oknach zostawiles szerszy rozstaw? zawsze jak cos wysylam to mi wywala jakis blad :/ a pozniej mam posty wyslane po 5 razy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 14.03.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 ich troje mam jeszcze do Ciebie pytanko Zmniejszales rozstaw krokwi do 70cm prawda ? co z oknami polaciowymi. masz takie waskie czy przy oknach zostawiles szerszy rozstaw? zawsze jak cos wysylam to mi wywala jakis blad :/ a pozniej mam posty wyslane po 5 razy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptaszki_4 14.03.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 zawsze jak cos wysylam to mi wywala jakis blad :/ a pozniej mam posty wyslane po 5 razy :/ brzydlak - mi też wywala błąd. Po wysłaniu sprawdź na forum czy już jest wiadomość - mimo błędu zwykle się zapisuje (tak przy okazji do administratora - może by coś z tym zrobić?). Te zapisane po kilka razy można wykasować - będzie bardziej przejrzysto na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 14.03.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 ich troje mam jeszcze do Ciebie pytanko Zmniejszales rozstaw krokwi do 70cm prawda ? co z oknami polaciowymi. masz takie waskie czy przy oknach zostawiles szerszy rozstaw? zawsze jak cos wysylam to mi wywala jakis blad :/ a pozniej mam posty wyslane po 5 razy :/ Dziękuję za wielokrotnie przesłane pytanie ;P - nie dało się go niezauważyć A serio - krokwie mam co 80 cm - moja culpa. Więc połaciówki mam standardowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 14.03.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAK 15.03.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Jerzyna, przepraszam, ale w natłoku pracy nie zajrzałam na forum, tylko odpowiedziełam Ci na priva. Dziękuję bardzo za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 16.03.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Witam serdecznie!! Chciałam wszem i wobec ogłosić, ze po cieżkich "bojach" z administracją i innymi mało przyjaznymi instytucjami (takie mam wrażenie) udało mi się UZYSKAĆ POZWOLENIE na budowę MOJEGO MIEJSCA. Huuura! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 17.03.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Witam, ja raportuję że zacząłem już sezon budowlany.. zdążyłem zrobić parter od poniedziałku strop itd. Postanowiliśmy zrobić z tyłu prosty dach.. ale chyba będzie z tym problem, bo nie będzie miejsca nad schodami.. Pozdro Enio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzyna 18.03.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Ja zrobiłem ścianę kolankową (żeby zwiększyć funkcjonalność pokoi na poddaszu) i jest więcej miejsca nad schodami.Wprawdzie nie zrobiłem tak jak planujesz Enio ale myśłę że gdybym to robić jeszcze raz to bym też zrobił prosty dach.i ewentualnie jako prosty wypuścił dłużej nad tarasem i oparł na tych słupach projekcie. Zrobiłbym to ze względów ekonomicznych - na dachówki kalenicowe i krawędziowe wydałem bardzo dużo w stosunku kosztu całego dachu. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 19.03.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 My generalnie rezygnujemy z tarasu i zadaszenia z tej strony, taras w tym miejscu nie za bardzo miałby sens patrząc z perspektywy naszej działki. Oczywiście - niższy koszt - dodatkowa zaleta. Rozmawiałem dziś o tym z budowlańcami (robią też schody), pomierzyli, i wyszło że będzie około 2 metrów, licząc po ścianie, od schodów do sufitu, nie powinno być źle. Tyle że schody polecają mi z podestem, nie takie jak w projekcie. Tak wogóle.. to pogoda się psuje.. Jutro zamawiam więźbę i dachówki, w tym tygodniu betonujemy strop (no chyba że pogoda nie pozwoli). Pozdrawiam PS: Jak zobaczyłem fundamenty u Jerzyny Zobaczcie jakie są wymagania na śląsku: http://picasaweb.google.pl/hstarowicz/PoczTkiNaszejBudowy/photo?authkey=lciwunpU_WI#5009566092134567906 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAK 19.03.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Gratuluę Wam zaawansowania prac . My właśnie gościliśmy na działce geodetę, więc ruszamy. Bardzo ciekawa jestem jak będzie z miejscem na schodach przy prostym dachu. My też rozważamy taki wariant plus schody spoczynkowe, ale boimy się chodzenia w przysiadzie. Chciałabym też zapytać tych szczęściarzy, którzy już kończą ile ich wyniosło położenie rur ogrzewania podłogowego (np. na m2), bo nasz przyszły instalator zadziwił nas ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.03.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Chyba nic sie nie dzieje Enio.To dublowanie może byc spowodowane np. zapchaniem serwera ,iloscia osob na forum,itp.Nie jestem informatykiem ale net czasami mi sie tez przymyka - buraczy "nie moge znależć strony". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts