Enio 20.03.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 A ja miałem dziś zamawiać dachówkę z Robena.. a tu mam informację że czas oczekiwania min. 2 miesiące:( (u mojego dostawcy).Jutro mam dostać ofertę na dachówki innej firmy (Creatona, czy też Pfleidera).I się tak zastanawiam czy nie pomyśleć o dachówce betonowej - też dobra - a tańsza.A czym Wy przykryliście domek ? PS.Spadł u nas śnieg.. ale moi dzielni górale posuwają się do przodu (robią strop). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzyna 20.03.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 My pokrylismy dachówką cementową IBF -ceglasta esówka.http://images12.fotosik.pl/38/a547db272e57d03bm.jpg pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 21.03.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 A ja miałem dziś zamawiać dachówkę z Robena.. a tu mam informację że czas oczekiwania min. 2 miesiące:( (u mojego dostawcy). Jutro mam dostać ofertę na dachówki innej firmy (Creatona, czy też Pfleidera). I się tak zastanawiam czy nie pomyśleć o dachówce betonowej - też dobra - a tańsza. A czym Wy przykryliście domek ? PS. Spadł u nas śnieg.. ale moi dzielni górale posuwają się do przodu (robią strop). My mamy betonową Eronitu. Bardzo fajna, ładna (barwiona w masie) i bardzo polecam Jak czytałem gdzieś na forum - zbiera lepsze oceny niż Braas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 22.03.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Mamy kolejny dylemat.. strop Teriva, ale są tam 4 miejsca gdzie wylewane jest pełno betonu.. (min. koło schodów).Ekipa się zastanawia czy jednak nie można by pustaków + belkę..A jak Wy to robiliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 23.03.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 no i po fakcie.. kierownik zdecydował że może tak być, i dodaliśmy dodatkowe belki + pustaki, a zrobimy troszkę mocniejsze zbrojenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptaszki_4 24.03.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Enio, my zrobiliśmy to zgodnie z projektem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 28.03.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Mam to już za sobą strop zabetonowany, jednak dodaliśmy dodatkowe belki + pustaki za zgodą kierownika. Teraz 2 tygodnie.. i ruszam z więźbą Zastanawiam się nad dachówką (cement / ceramika) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 28.03.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 A tak w ogóle, jak oglądam Wasze zdjątka, nasuwa się pytanie, czy buduje ktoś od razu etap II ? (ja tak ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 29.03.2007 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 A tak w ogóle, jak oglądam Wasze zdjątka, nasuwa się pytanie, czy buduje ktoś od razu etap II ? (ja tak ) I ja. Obecnie chyba nie opłaca się budować na dwa razy. ceny ida za szybko w górę żeby odkładać na potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptaszki_4 30.03.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 A my górę zrobimy za kilka lat - jak podrosną trochę dzieci. Na razie nam wystarczy miejsca i mniej się nabiegamy No i koszty ogrzewania będą mniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAK 31.03.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 My od razu II etap (bo dzieci nam już podrosły ). Ich troje - dowiadywaliśmy się o ogrzewanie kominkiem i grzałkę. Podobno grzałka w zasobniku może służyć wyłącznie do podgrzania wody użytkowej, a żeby ewentualnie kumulować ciepło z kominka stosuje się drugi większy zbiornik jakby bufor - min. 200 l (koszt najtańszego podobno ok. 3 tys.). Poza tym nasze prawo nakazuje jakiś piec, a kominka za piec jeszcze nie uznają i może być problem z odbiorem. My jeszcze się zastanawiamy, ale chyba zdecydujemy się na piec elektryczny (ok. 1,5-2 tys). Czy ktoś robił już w MO3 schody betonowe? To nasz kolejny dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 02.04.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Ich troje - dowiadywaliśmy się o ogrzewanie kominkiem i grzałkę. Podobno grzałka w zasobniku może służyć wyłącznie do podgrzania wody użytkowej, a żeby ewentualnie kumulować ciepło z kominka stosuje się drugi większy zbiornik jakby bufor - min. 200 l (koszt najtańszego podobno ok. 3 tys.). Poza tym nasze prawo nakazuje jakiś piec, a kominka za piec jeszcze nie uznają i może być problem z odbiorem. My jeszcze się zastanawiamy, ale chyba zdecydujemy się na piec elektryczny (ok. 1,5-2 tys). No chyba jednak nie do końca. Zerknijcie np. tu http://www.galmet.com.pl/cms/php/ramka.php3?cms=cms_galme&lad=a&id_dzi=0&id_dok=25&id_men=20&powrot=1&slowo_szuk=&gdzie_szuk=&id_men_szuk=0, albo tu http://www.galmet.com.pl/cms/php/ramka.php3?cms=cms_galme&lad=a&id_dzi=0&id_men=22 Są to zbiornik takie dwa w jednym. Nie bardzo sobie wyobrażam trzymanie dwóch zasobników nawet jeden nad drugim. gdzie to pomieścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 02.04.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 PILNECzy ktos z Was zostawil rozstaw krokwi tak jak to jest w tzw rysunku pogladowym .babka sama napisala ze to nie moze byc podstawa do zrobienia konstrukcji dachu. chcialabym zwezyc ten rozstaw tylko nie wiem czy to jest konieczne przy takich grubych krokwiach.ratunku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 02.04.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 PILNE Czy ktos z Was zostawil rozstaw krokwi tak jak to jest w tzw rysunku pogladowym .babka sama napisala ze to nie moze byc podstawa do zrobienia konstrukcji dachu. chcialabym zwezyc ten rozstaw tylko nie wiem czy to jest konieczne przy takich grubych krokwiach.ratunku! Wszystko zależy od siły wiatrów jakie na danym obszarze w ciągu roku są spotykane. Jak wiesz ja musiałem zwężać bo tu na Wybrzeżu często jest "damska pogoda". Architekt albo konstruktor powinien to wyliczyć i powiedzieć czy tak ma zostać czy coś zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 03.04.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 03.04.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam, dostałem wycenę okien, a pamiętam kwoty jakie były podawane na forum (około 15 tys). Rozumiem że chodzi o wartość bez okien dachowych (brutto).Bo mi wychodzi że okna dachowe - to około 10,000 brutto,zaś "normalne okna" z montażem to - 9,500 - jeśli białe plastiki, 12,300 - "kolorowe" plastiki. A z zbrojoną szybą analogicznie - 12,800 i 15 800. Jak to się ma do Waszych wycen? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 03.04.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Skoro nikt sie nie odzywa.. wykorzystam sytuację Co Wy na to - dachówki będziemy mieli antracytowe (jak dla faceta - czarny matowy ) I zastanawiamy sie teraz nad kolorem okien do tego + elewacja + co z okiennicami. Podoba mi sie kombinacja takiego dachu z białymi oknami, i zastanawiam się co w takim przypadku z okiennicami - białe? A w ogóle kto z Was planuje okiennice? Nawet nie mam pojęcia gdzie można kupić okiennice/ ani jaki jest ich koszt. Człowiek który wyceniał mi okna.. też nie wiedział, bo jeszcze nie widział żeby ktoś chciał okiennice Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptaszki_4 04.04.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 My za okna - obustronny złoty dąb PCV płaciliśmy też coś koło 12 tys. Dachówki mamy miedziane, a elewacja - jasny żółty. Z ciemnym dachem widziałam fajny domek - białe okna i lekko zielona elewacja (pistacja?). Okiennice robi się pewnie u stolarza. My na razie daliśmy sobie spokój z okiennicami, bo stolarka strasznie droga (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzyna 04.04.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Zapytanie ofetrowe w sprawie okien wysłałem faksem do ponad 20 firmrozbieżności w cena były duże od 7300 do 12000okna PCV pięciokomorowe szyba 1,0, od zewnątrz okleinacena brutto z 7%VAT - montaż, transport w cenie wybralismy firmę z Radzynia Podlaskiego - ( z polecenia znajomych) 7600złokucia Roto, profil Ryven, reszta jak wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 04.04.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 za okna dachowe velux zapłaciłem podobnie, cos kolo 9 tys. - zerknij tu http://www.oknadachowe.net/ mają niezłą ofertę. Pozdrawiam Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts