edyta_10 11.11.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Mi w tym tygodniu klada folie na dachu z folia idziemy łeb w łeb bernardo! stefanpyra! u mnie też foliują, od środy będą kłaś dachówkę. Mamy równe tempo. Na kiedy macie w planie termin wprowadzenia się? Ja na Wielkanoc. Trzymacjcie kciuki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefanpyra 11.11.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 my tak myslimy o marcu, kwietniu... Chcemy wczesniej sprzedac mieszkania, bo inaczej to nam sie nie uda zrobic gory, plotu... kupic porzadnych mebli. A nasza ekipa ma swoje tempo. 0 7 przewaznie jeszcze ich nie ma, o 16 juz ich nie ma. Ale mi to akurat odpowiada, wole takie tempo niz jakies czasowe wariactwo... A ludzie naprawde porzadni i bardzo uczciwi! A tak przy okzaji...Gdzie postawicie telewizor? Poniewaz u nas kominiek jest na tej scianie od pomiesczenie gosopodarczego - wiec tam juz nie bardzo... Myslalem o miejscu, w ktorym oryginalnie stal kominek... ale poniewaz chce postawic 2 sofy w okolicy schodow, prostopadle do siebie, wychodzi troche daleko do TV... a 60 calowego nie chce kupowac. Odleglosc miedzy sofa pod schodami a sciana na przeciwko to chyba cos kolo 5,5 metra... moze 42 calowy wystarczy?? ---------------------------------- == ***** ==*...# ==*...#.......................tv ==* .....................................| okno .............+++ ------------------------| ........................| ........................| ........................|kuchnia ........................|--------------- Oto moj plan sytuacyjny... legenda: = schody *** sofy ## stolik +++ kominek a ... jesli ktos je widzi nic nie oznaczaja ale jakos spacje sa gubione ja to rysuje U mnie schody zaczynaja sie od sciany, wiec tam gdziej jest drugi bieg moze byc umieszczona sofa. Pod spoczynkiemja sie nie mieszcze - ale zonka i dzieci swobodni - bo jest tam prawie 1.80 m. Moze ktos ma jakis pomysl na aranzacje... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefanpyra 11.11.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Witam. W sumie jeśli ściana kolankowa zostanie podniesiona o 90 cm to i spoczynek można zrobić wyżej (aż się prosi). Ja podniosłem ściankę kolankową jedynie o 30 cm za sprawą zrobienia terivy na garaży (tak aby zachować proporcje wysokości) i spoczynek będzie w połowie wysokosci. Jakie robisz schody? Ja zastanawiam się nad wyborem drewnianych, szukam obecnie koncepcji i wzorów, bo jak patrzać na to co się dzieje na rynku, pewnie przyjdzie czekać z ich zakupem, montażem itp. Pozdrawiam Robert My zrobilismy zelbetowy, jak sie obije drewnem beda ladnie wygladaly - a sa podobno tansze... Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 12.11.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Stefanpyra!!! Ja robie troche inaczej. Tam gdzie Ty masz TV ja mam pianino ( takie stare i fajne) Na ścianie między schodami a oknem na tylni taras powiesze TV- zmiści się 32. Kominek mam jak u Ciebie. Powinno być oki. Ale powiedz mi gdzie postawić choinkę????? No nie jest stałym elementem ale trzeba dla niej znaleźć miejsce. I tu mam gwoździa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefanpyra 12.11.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Edyta 10 dobry pomysl, tylko w moim ukladzie, gdy mam 2 sofy ustawione w odwrocone L, to tylko z jednej kanapy bedzie widok na TV. Moze ustawie 2 sofy naprzeciwko siebie i wtedy na tej scianie od tarsy bedzie wlasnie 32 calowy TV... A choinke moze przy drzwiach tarasowych?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 12.11.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Ustaw sofy w drugiej wersji, bedzie na prawde fajnie! A za rady z choinka dziekuje .... jak to warto z ludzmi gadac..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefanpyra 12.11.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 jak milo takie rzeczy uslyszec Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 12.11.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 A schody robicie drewniane azurowe czy betonowe? My mamy podobna lokalizacje schodow - na salon i (co mi bardzo odpowiada) zaczynaja sie przy scianie a nie na srodku pokoju, to jednak zabiera duzo miejsca optycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 13.11.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Mnie się wydaje, ze jednak lepiej jak się zaczną przy ścianie. Ja robie drewniane, ażurowe - mają stać się cześcią wyposażenia salonu i dodawać uroku. W tym tygodniu mam spotkanie ze stolarzem - moze doda mi inspiracji )) A śnieg pada.... oj pada.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 13.11.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Slychajcie mamy 8 okien dachowych ( wersja II moje miejsce) - po 3 w pokojach. Mnie korci zeby zrezygnować z jednego i zostawić po 2. Co o tym sądzicie? Nie będzie za ciemno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefanpyra 13.11.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 U mnie sa 3 okna szczytowe i po jednym polaciowym na kazde pomieszczenie. czyli kazdy pokoj ma jedno polaciowe i jedno zwykle na scianie szcztowej. Poniewaz jeden pokoj (dziecka) jest po stronie polnocnej, wiec mysle aby jego pokoj ew. doswietlc tunelem swietlnym, ktory zaczynalby sie po stronie poludniewej...A w sumie bedzie 6 okien polaciowych, bo jeszcze w lazience 2 i nad schodami jedno Podobno powierchnia okien to 10 % powierzchni pomieszczenia i wtedy jest jasno. Polaciowe daja wiecej swiatla wiec ten stosunek moze byc nieco gorszy. Dodanie kolejnego okna to nie jest wielki problem, mozna to zrobic pozniej, a pamietaj ze okna to straty ciepla no i latem zawsze beda grzaly. U mnie na poddaszu sa sypialnie wiec chyba nie musza byc szczegolnie jasne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 13.11.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Mnie się wydaje, ze jednak lepiej jak się zaczną przy ścianie. Ja robie drewniane, ażurowe - mają stać się cześcią wyposażenia salonu i dodawać uroku. W tym tygodniu mam spotkanie ze stolarzem - moze doda mi inspiracji )) A śnieg pada.... oj pada.... A jak wyglądają Twoje schody i ile kosztuja jesli mogę wiedzieć. Sam się rozglądam za takimi, albo drewnianymi albo metalowymi z elementami drewnianymi. Co do okien - mam po 3 dachowe na poddaszu w kazdym pokoju - nie rezegnuj z jednego z nich - a jesli już to pozostawiając dwa, każde po przeciwnej stronie pokoju. Wg mnie 3 okna na pokoj daje bardzo dobre doświetlenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 13.11.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Robert8888 Jak tylko dopracuje ze stolarzem schody to podam Ci cenę i ostateczny kształt. Z tymi oknami tak się trochę motam. Ale jak miałyby zostać 2 to faktycznie tak jak mówisz po przeciwnych stronach pokoju. Dostałam fakturę za bramę (Hormann + automatyka nice) = 3800 Postanowiłam że zrobię jeszcze jedną zmianę na górze. Najpierw dołączyłam kącik komputerowy do łazienki, a teraz z tej sporej łazienki odłączę kawałeczek na pralnię. Jednak nie chcę pralki w łazience. To mam w bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 13.11.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Slychajcie mamy 8 okien dachowych ( wersja II moje miejsce) - po 3 w pokojach. Mnie korci zeby zrezygnować z jednego i zostawić po 2. Co o tym sądzicie? Nie będzie za ciemno? Ja zostawiłem.. i mówiąc szczerze wygląda to naprawdę fajnie.. więc jestem za Co do schodów - ja robie ażurowe, drewniane (jesion) - koszt 7,5k. montuje 12 grudnia .. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guliwerka 13.11.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 edyta_10 Z tymi oknami tak się trochę motam. Ale jak miałyby zostać 2 to faktycznie tak jak mówisz po przeciwnych stronach pokoju. Ja na Twoim miejscu nie rezygnowałabym z żadnego okna. Dla mnie każde pomieszczenie powinno być jasne i słoneczne a nie ciemne, niedoświetlone. Jasne przestrzenie pozytywnie nastrajają do życia i działania. Nota bene nasi znajomi zrezygnowali z jednego okna w salonie, takiego które było uwzględnione w projekcie i w efekcie mają ciemny salon z małą ilością światła. postanowiłam że zrobię jeszcze jedną zmianę na górze. Najpierw dołączyłam kącik komputerowy do łazienki, a teraz z tej sporej łazienki odłączę kawałeczek na pralnię. Jednak nie chcę pralki w łazience. To mam w bloku. Uważam że to świetny pomysł. Pralnia jest bardzo ważna i jeśli tylko jest możliwość wygospodarowania takiego pomieszczenia to powinno się to zrobić. Ja też będę miała na górze małą pralnię. Skoro buduję dom to powinien być funkcjonalny i powinno mi sie lepiej mieszkać niż w bloku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 13.11.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Guliwerka dobrze gadacie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 13.11.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Chyba się nauczyłam coś wklejać..... może nie całe zdjęcia, ale link to też coś. Powiem Wam, że śnieg to ja lubie bo na narty mozna jechać, ale w tym roku mam rozdwojenie. Z jednej strony chcę zimy i fruuu na narty, a z drugiej rozsądek inwestora mówi mi .... ZERO ŚNIEGU!!!! Budujemy!!!!! Ło matko... http://img65.imageshack.us/img65/6454/img0487gk2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefanpyra 13.11.2007 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Witajcie Prosze - zerknijcie na to i napiszcie co sadzicie... pozdrawiam http://farm3.static.flickr.com/2157/2007362859_aeea234d8b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 14.11.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 stefanpyra! Jestem w szoku że tyle da się zrobić na poddaszu.....hmmm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefanpyra 14.11.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Podniesienie sciany kolankowej duzo zmienilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts