edyta_10 14.11.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Marc 78! U mnie miejsce na kominek wygląda tak: http://img218.imageshack.us/img218/3091/img0244kb6.jpg Róg ściany kotłowni od strony kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marc78 16.11.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Edyta_101. dzięki za foto.rozwiązałem już ten problem, nie będę budował dodatkowego komina, kupię odpowiedni piec i będzie ok. 2. gratuluje dziennika budowypiękna działka i dom się tam świetnie komponuje.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 17.11.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Marc78 Klasyczny dom taki jak M03 wkomponuje się w każde miejsce, bo ma prostą, proporcjonalną a przez to ponadczasową formę. Gratuluję trafnego wyboru Tobie,sobie i wszystkim którzy zdecydowali się na MM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 17.11.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 I dodam jeszcze (tak mi przyszło namysl jak robiłam kawkę) że dom nie musi być strojny i mieć wyszukanej formy. Ważne żeby było w nim nasze serce, żebyśmy byli w nim szczęśliwi z naszymi bliskimi, bo własnie w nas jest nasz dom. Taaaa... a teraz jade na działkę .."pomieszkać trochę" ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wawrzon1 22.11.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Witam wszystkich Jakiś czas temu pojawiłem się na forum z zapytaniem czy ktoś może budował M03a i ma jakieś doświadczenia. Niesty nikt mi wtedy nie mógł pomóc bo ja się okazało byłem jednym z pierwszych, który zaczął budowę tego projektu. Przyznam się że dokonaliśmy w projekcie paru istotnych zmian, co zapewne miało niemały wpływ na efekt końcowy. I muszę się przyznać, wygląda cudownie. Wraz z żoną skończyliśmy budowę w lipcu i od tego czasu mieszkamy w "naszym miejscu". W razie jakich kolwiek pytań służę pomocą i zdjęciami pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandalf szary 22.11.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Hey Wawrzon to pochwal się tym cudeńkiem nad którym my sie jeszcze męczymy. Miło by było pooglądać nasz projekt na gotowo. Proszęęę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 23.11.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Witajcie! Nie było mnie tu chyba wieki całe Ale tak wyszło - przeprowadzki, wakacje, znowu przeprowadzki, brak netu - krótko mówiąc : życie. Od sierpnia mieszkam już na swoim. Czeka mnie jeszcze wiele roboty ale najważniejsze że nie leci z nieba na głowę, kominek ładnie grzeje i daje miłe ciepełko reszta jakoś z czasem "się zrobi". To może kilka zdjęć, co prawda już nieco niekatulane ale zawsze http://img401.imageshack.us/img401/6156/dscf8212he1.th.jpg http://img208.imageshack.us/img208/7366/dscf8217es2.th.jpg Guliwerka Mam postawiona ścianę jednowarstwową co prawda nie z porothermu a z ytonga 36,5 cm. Trzeba tylko znaleźć ekipę, która będzie się na tym dobrze znała. Mi się trafiło (był nawet moment że ściany stawiał mi szef firmy, która stawiała mi dom i szkoleniowec z ytonga ) W tej chwili trudno mi powiedzieć jednoznacznie czy to dobra technologi czy zła bo budynek świeżo oddany, pewnie za jakieś dwa wyschnie i wygrzeje się na tyle żeby można było to obiektywnie ocenić. Jednak z moich obserwacji i dotychczasowych doświadczeń wynika że powinno być jak najbardziej ok a jeśli się dołozy jeszcze kilka rozsądnych rozwiązań może wyjść nawet dom energooszczędny Jeśli chodzi o zmiany wprowadzane w projekcie, m.in. likwidacja bocznego tarasu to u mnie nie było z tym problemów. Mój kierbud wysmażył pismo, wysłał do p. architekt i zgodę otrzymaliśmy na wszystkie planowane zmiany. stefanpyra Mam podobny układ w salonie. Kanapa pod schodami (mam zrobione pełne a wyglądają tak http://img214.imageshack.us/img214/8082/dscf8246hp7.th.jpg http://img151.imageshack.us/img151/7273/dscf8252nj6.th.jpg Myślę, że 28'' TV wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryszak70 30.11.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Witajcie !Jestem nowy i mam nadzieję, że zagoszczę tutaj na dłużej .Od kiedy zobaczyłem ten projekt stwierdziłem, że chcę mieć taki dom . Mam tylko mały problem . Budowę planuję w ten sposób, że najpierw buduję parter a ewentualnie w przyszłości wykańczam górę . A problem mam z łazienką . Przyznacie, że jest troszkę za mała . Może ktoś coś z tym robił . Będę bardzo wdzięczny za podpowiedź .Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowaniu .A może ktoś się buduje lub wybudował w okolicy Wrocławia i pozwoliłby obejrzeć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 30.11.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Jeśli odległość Cię nie przeraża mam domek w Mysłowicach.. autostradką jedzie sie chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laura27 30.11.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Heh, swego czasu Moje miejsce było moim nr jeden, dostałam nawet piękne zdjęcia tego domku wybudowanego przez naszego forumowicza (zdaje się , że nie wkleił ich tu na forum, tylko trzyma w tajemnicy, a piękne sa , domek taki jak w projekcie, bez podniesionej ściany kolankowej, Jesli ten ktoś pozwoli to jak chcecie to wam wkleję linka do stronki ze zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 06.12.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Uroczyście oznajmiam: Zaczynam sie przeprowadzać!! ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardo 07.12.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Uroczyście oznajmiam: Zaczynam sie przeprowadzać!! ;D GRATULUJE mialem podjechac, zobaczyc efekt ale ... tez mialem przeprowadzke ... szkoda gadac ale jesli zaproszenie aktualne, to chetnie podjedziemy zobaczyc moje MM wyglada teraz tak http://foto4x4.pl/galeria/index.php?twg_album=TAKE+fotki+CO+NIE+WIEM+gdzie+doda%E6+-+a+fajne%2FMOJE+MIEJSCE%2F1+grudzien+2007&twg_show=1_p1390326.jpg zmienilem tylko rynny na "ceglaste" na zdjeciu sa jeszcze brazowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardo 07.12.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Heh, swego czasu Moje miejsce było moim nr jeden, dostałam nawet piękne zdjęcia tego domku wybudowanego przez naszego forumowicza (zdaje się , że nie wkleił ich tu na forum, tylko trzyma w tajemnicy, a piękne sa , domek taki jak w projekcie, bez podniesionej ściany kolankowej, Jesli ten ktoś pozwoli to jak chcecie to wam wkleję linka do stronki ze zdjęciami zapodaj fotki lub link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardo 07.12.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Witajcie ! A może ktoś się buduje lub wybudował w okolicy Wrocławia i pozwoliłby obejrzeć ? moj jest w Rybniku w tej czesci od strony Wroclawia zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 07.12.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 ENIO - moje gratualcje!!!!!! Tak normalnie to Ci zazdroszczę. Ja też chcę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardo 07.12.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Witajcie ! A problem mam z łazienką . Przyznacie, że jest troszkę za mała . Może ktoś coś z tym robił . Będę bardzo wdzięczny za podpowiedź . ? powiekszylismy lazieke kosztem pokoju mlodego ( na razie projekt ) obecnie młody i tak siedzi z nami w "SALUNIE"- przynajmniej teraz tak jest planuje jeszcze usunac kibelek na parterze na rzecz p.pokoju i szafy w naszej sypialini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardo 07.12.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 wlasnie wrocilem z budowy postep bardzo marny - stopnial snieg i .... troszke dobudowali zrobilem kilka fot http://foto4x4.pl/galeria/index.php?twg_album=TAKE+fotki+CO+NIE+WIEM+gdzie+doda%E6+-+a+fajne%2FMOJE+MIEJSCE%2F07+grudzien+2007&twg_show=1p1390540.jpg w takim tempie to nawet EURO 2012 nie zdarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 10.12.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 bernardo - oczywiście - zapraszam nadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 12.12.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Muszę się pochwalić - mam wreszcie schody ;D Zrobiliśmy schody zabiegowe, kierunek zgodny z tym co jest w projekcie. Muszę przyznać nie jest źle Co do kierunku schodów - jeśli zabiegowe to ten wariant chyba jest lepszy - nie ma wrażenia niepotrzebnego zajmowania miejsca w salonie. Jak machnę jakieś zdjęcia - wkleję - na razie jeszcze się wietrzy w domku. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 13.12.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Muszę się pochwalić - mam wreszcie schody ;D Zrobiliśmy schody zabiegowe, kierunek zgodny z tym co jest w projekcie. Muszę przyznać nie jest źle Co do kierunku schodów - jeśli zabiegowe to ten wariant chyba jest lepszy - nie ma wrażenia niepotrzebnego zajmowania miejsca w salonie. Jak machnę jakieś zdjęcia - wkleję - na razie jeszcze się wietrzy w domku. pozdrawiam Chętnie zobaczę Twoje schody Enio. Szukma rozwiązań i oglądam różne realizacje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts