Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I dodam jeszcze (tak mi przyszło namysl jak robiłam kawkę) że dom nie musi być strojny i mieć wyszukanej formy. Ważne żeby było w nim nasze serce, żebyśmy byli w nim szczęśliwi z naszymi bliskimi, bo własnie w nas jest nasz dom.

Taaaa... a teraz jade na działkę .."pomieszkać trochę" ..... :D :D

Witam wszystkich

Jakiś czas temu pojawiłem się na forum z zapytaniem czy ktoś może budował M03a i ma jakieś doświadczenia. Niesty nikt mi wtedy nie mógł pomóc bo ja się okazało byłem jednym z pierwszych, który zaczął budowę tego projektu.

Przyznam się że dokonaliśmy w projekcie paru istotnych zmian, co zapewne miało niemały wpływ na efekt końcowy. :o

I muszę się przyznać, wygląda cudownie. :D

Wraz z żoną skończyliśmy budowę w lipcu i od tego czasu mieszkamy w "naszym miejscu".

W razie jakich kolwiek pytań służę pomocą i zdjęciami

pozdrawiam :wink:

Witajcie! Nie było mnie tu chyba wieki całe ;) Ale tak wyszło - przeprowadzki, wakacje, znowu przeprowadzki, brak netu - krótko mówiąc : życie.

Od sierpnia mieszkam już na swoim. Czeka mnie jeszcze wiele roboty ale najważniejsze że nie leci z nieba na głowę, kominek ładnie grzeje i daje miłe ciepełko reszta jakoś z czasem "się zrobi".

To może kilka zdjęć, co prawda już nieco niekatulane ale zawsze

http://img401.imageshack.us/img401/6156/dscf8212he1.th.jpg http://img208.imageshack.us/img208/7366/dscf8217es2.th.jpg

Guliwerka Mam postawiona ścianę jednowarstwową co prawda nie z porothermu a z ytonga 36,5 cm. Trzeba tylko znaleźć ekipę, która będzie się na tym dobrze znała. Mi się trafiło (był nawet moment że ściany stawiał mi szef firmy, która stawiała mi dom i szkoleniowec z ytonga :))

W tej chwili trudno mi powiedzieć jednoznacznie czy to dobra technologi czy zła bo budynek świeżo oddany, pewnie za jakieś dwa wyschnie i wygrzeje się na tyle żeby można było to obiektywnie ocenić. Jednak z moich obserwacji i dotychczasowych doświadczeń wynika że powinno być jak najbardziej ok a jeśli się dołozy jeszcze kilka rozsądnych rozwiązań może wyjść nawet dom energooszczędny :)

Jeśli chodzi o zmiany wprowadzane w projekcie, m.in. likwidacja bocznego tarasu to u mnie nie było z tym problemów. Mój kierbud wysmażył pismo, wysłał do p. architekt i zgodę otrzymaliśmy na wszystkie planowane zmiany.

stefanpyra Mam podobny układ w salonie. Kanapa pod schodami (mam zrobione pełne a wyglądają tak

http://img214.imageshack.us/img214/8082/dscf8246hp7.th.jpg http://img151.imageshack.us/img151/7273/dscf8252nj6.th.jpg

Myślę, że 28'' TV wystarczy :)

Witajcie !

Jestem nowy i mam nadzieję, że zagoszczę tutaj na dłużej .

Od kiedy zobaczyłem ten projekt stwierdziłem, że chcę mieć taki dom . Mam tylko mały problem . Budowę planuję w ten sposób, że najpierw buduję parter a ewentualnie w przyszłości wykańczam górę . A problem mam z łazienką . Przyznacie, że jest troszkę za mała . Może ktoś coś z tym robił . Będę bardzo wdzięczny za podpowiedź .

Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowaniu .

A może ktoś się buduje lub wybudował w okolicy Wrocławia i pozwoliłby obejrzeć ?

Heh, swego czasu Moje miejsce było moim nr jeden, dostałam nawet piękne zdjęcia tego domku wybudowanego przez naszego forumowicza (zdaje się , że nie wkleił ich tu na forum, tylko trzyma w tajemnicy, a piękne sa , domek taki jak w projekcie, bez podniesionej ściany kolankowej, :wink:

Jesli ten ktoś pozwoli to jak chcecie to wam wkleję;) linka do stronki ze zdjęciami

Uroczyście oznajmiam: Zaczynam sie przeprowadzać!! ;D

GRATULUJE :D

mialem podjechac, zobaczyc efekt

ale ...

tez mialem przeprowadzke ... szkoda gadac

ale jesli zaproszenie aktualne, to chetnie podjedziemy zobaczyc

moje MM wyglada teraz tak

http://foto4x4.pl/galeria/index.php?twg_album=TAKE+fotki+CO+NIE+WIEM+gdzie+doda%E6+-+a+fajne%2FMOJE+MIEJSCE%2F1+grudzien+2007&twg_show=1_p1390326.jpg

zmienilem tylko rynny na "ceglaste"

na zdjeciu sa jeszcze brazowe

Heh, swego czasu Moje miejsce było moim nr jeden, dostałam nawet piękne zdjęcia tego domku wybudowanego przez naszego forumowicza (zdaje się , że nie wkleił ich tu na forum, tylko trzyma w tajemnicy, a piękne sa , domek taki jak w projekcie, bez podniesionej ściany kolankowej, :wink:

Jesli ten ktoś pozwoli to jak chcecie to wam wkleję;) linka do stronki ze zdjęciami

zapodaj fotki lub link

Witajcie !

A problem mam z łazienką . Przyznacie, że jest troszkę za mała . Może ktoś coś z tym robił . Będę bardzo wdzięczny za podpowiedź .

?

powiekszylismy lazieke kosztem pokoju mlodego ( na razie projekt )

obecnie młody i tak siedzi z nami w "SALUNIE"- przynajmniej teraz tak jest

planuje jeszcze usunac kibelek na parterze na rzecz p.pokoju i szafy w naszej sypialini :-)

wlasnie wrocilem z budowy :(

postep bardzo marny - stopnial snieg i .... troszke dobudowali

zrobilem kilka fot

http://foto4x4.pl/galeria/index.php?twg_album=TAKE+fotki+CO+NIE+WIEM+gdzie+doda%E6+-+a+fajne%2FMOJE+MIEJSCE%2F07+grudzien+2007&twg_show=1p1390540.jpg

w takim tempie to nawet EURO 2012 nie zdarze

:cry:

Muszę się pochwalić - mam wreszcie schody ;D

Zrobiliśmy schody zabiegowe, kierunek zgodny z tym co jest w projekcie.

Muszę przyznać nie jest źle ;) Co do kierunku schodów - jeśli zabiegowe to ten wariant chyba jest lepszy - nie ma wrażenia niepotrzebnego zajmowania miejsca w salonie. Jak machnę jakieś zdjęcia - wkleję - na razie jeszcze się wietrzy w domku.

pozdrawiam

Muszę się pochwalić - mam wreszcie schody ;D

Zrobiliśmy schody zabiegowe, kierunek zgodny z tym co jest w projekcie.

Muszę przyznać nie jest źle ;) Co do kierunku schodów - jeśli zabiegowe to ten wariant chyba jest lepszy - nie ma wrażenia niepotrzebnego zajmowania miejsca w salonie. Jak machnę jakieś zdjęcia - wkleję - na razie jeszcze się wietrzy w domku.

pozdrawiam

Chętnie zobaczę Twoje schody Enio. Szukma rozwiązań i oglądam różne realizacje. Pozdrawiam