edyta_10 14.04.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Moje schody w kilku ujęciach. Materiał jesion barwiony. http://img160.imageshack.us/img160/6452/budowa4086eo1.jpg http://img160.imageshack.us/img160/3598/budowa4074bx1.jpg http://img160.imageshack.us/img160/2048/budowa4051vy9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 14.04.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 W tym miejscu, na ścianie spokojnie zmieści się 37 calowy TV. SPRAWDZONE!! http://img160.imageshack.us/img160/4096/budowa4073rg1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marc78 14.04.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Edyta_10 schody na prawdę fajne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 22.04.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Edyta - bardzo ładne schodki. U nas materiał ten sam, za to koncepcja i wystrój inne: http://lh4.ggpht.com/hstarowicz/R-ql9K8FyyI/AAAAAAAACEM/I0iBhFeEyxI/s144/DSCF1488.JPGhttp://lh3.ggpht.com/hstarowicz/R-qlS68FyfI/AAAAAAAACBw/LZrw5bGPlhc/s144/DSCF1469.JPG Pozdrowienia dla wszystkich budujących Moje Miejsce! (Cieszę się że mam już to za sobą ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 23.04.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Enio!!! Twoje schody też fajnie pomyślane. A jesion jest świetny. Chciałam dodać ze ja przeprowadzam się 29 kwietnia. Brakuje mi paru rzeczy ale cóż.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 23.04.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Ja już mieszkam od grudnia. Wewnątrz w zasadzie wszystko gotowe, poza drobnostkami. Gorzej z terenem na zewnątrz, ale i na to przyjdzie czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardo 23.04.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 czy ktos z budujacych "moje miejsce"ma pompe ciepla lub czy ma jakie info o pompach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardo 28.04.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 dzis jak podjechalo kolejne autko na plac budowy to domek wydal mi sie jakby .... taki malutki http://foto4x4.pl/galeria/index.php?twg_album=TAKE+fotki+CO+NIE+WIEM+gdzie+doda%E6+-+a+fajne%2FMOJE+MIEJSCE%2FOKNA&twg_show=28042008%28007%29.jpg ale dalej mi sie bardzo podoba zawsze mozna go zapakowac na autko i pojechac w sina dal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba z wlkp 05.05.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Pragnę podziękować użytkownikowi "ChatkaPuchatka" oraz przesympatycznej Mamie Pani Mariannie za możliwość oglądania realizowanego projektu w realu. Utwierdziliśmy się w przekonaniu , że "Moje miejsce" jest projektem który będziemy realizowali ( z małymi może zmianami )Jeszcze raz serdecznie dziękuję i pozdrawiam Seba z Wlkp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardo 09.05.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 czy ktos moze podacile wyszly was kompletne schody z montazem ja mam wstepna wycene na 10 -12 tys zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 12.05.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 U mnie całośc 6 tys. Pozdrawiam - ja już mieszkam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaal 15.05.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Witam serdecznie fanow Mojego Miejsca.Po burzliwych dyskusajch z zonka wybralismy w koncu nasz project – Moje Miejsce (etapII) – bez garazu i zadaszenia. Kupujemy najprawdopodobniej w przyszlym tygodniu! Zdaje sobie sprawe, ze trzeba bedzie wprowadzic pewne zmiany i mam nadzieje, ze Wy jako bardziej doswiadczeni nam w tym pomozecie – za co z gory dziekujemy! No i przepraszam za niektore z pytan bo moga sie wydac hmmm…dziwne, ale coz poradzic w tym temacie jestem laikiem! Zaczynajc od poczatku… 1.Studiujac forum dowiedzialem sie, ze wiekszosc z budujacych przesuwa kominek na sciane pralniowo-kuchenna. Czy jest tego jakis konkretny powod? Czy tylko wzgledy estetyczne? Czy przez to nie zmniejszy sie powierzchnia na poddaszu? 2. Czy w pokoju dziennym nie bedzie zbyt ciemno jezeli zrezugnuje z tych malych bocznych drzwi na rzecz okna? A moze zaplanowac jeszcze jedno dodatkowe okno? 3. Jaki system ogrzewania polecacie? Jaki bedzie najbardziej ekonomiczny? 4. Czy ktos z Panstwa, kto ma juz wybudowane MM moglby na priv przyslac zdjecia pokoju dziennego. Bede baaardzo wdzieczny! 5. Czy jest ktos z Wielkopolkis kto moglby poradzis solidna firma budujaca od A do Z? To na razie chyba tyle…jezeli jeszcz cos sobie przypomne to zapytam! Z gory dziekuje za odpowiedzi!!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marc78 18.05.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Edyta 10 !Gratuluje zamieszkania.Jestem pod wrażeniem. Dolną łazienkę masz jak w projekcie? Zmieniłaś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 19.05.2008 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Edyta 10 ! Gratuluje zamieszkania. Jestem pod wrażeniem. Dolną łazienkę masz jak w projekcie? Zmieniłaś coś? Dziękuję za dobre słowo. Przydaje się W projekcie zmian niewiele. Łazienka ma minimalnie przesunięte drzwi wejściowe - ale to stało się przez przypadek. Wyszło ok. Na dole te 3 okna balkonowe połączone w jedno, zmiana miejsca połozenia kominka i już. Dom podniesiony o 2 ytongi co dało sporo miejsca na górze. Z moich spostrzeżeń można tam spokojnie zrobić 3 pokoje i sporą garderobę. Łazienka na górze robi się też przyzwoita. Aaaaa... i mieszka się na prawdę świetnie. Pozdrawiam budujących i życze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaal 21.05.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Witam ponownie,Napiszcie prosze co sadzicie o tej ofercie? Firma jest z wielkopolski. Podana cena jest za stan deweloperski. "Orientacyjny koszt budowy tego domu może wynieść ok.255750zł przy założeniu że będziemy budować: - z ceramiki Unipor 24.- dach proponował bym panu wykonać z dachówki betonowej firmy BRASS lub Euronit. - w tej cenie miał by pan piec dwu funkcyjny JUNKERSA, - kaloryfery dwu płytowe PURMO,- możliwość założenia w kuchni i łazience ogrzewania podłogowego,- Instalacja elektryczna wykonywana jest bez włączników i gniazd 220V , TV,SAT itp. Musiał by pan zakupić we własnym zakresie,- bezpieczniki są wliczone w koszt instalacji,- jeśli chodzi o ocieplenie zewnętrzne to przy zastosowaniu ceramiki 24 można zastosować styropian 12cm,- okna PCV 5 komorowe na profilu ALUPLAST z roletami (okna w okleinie dwu stronnej +20% do wartości okien)- tynk wewnętrzny maszynowy gipsowy,- ucha zabudowa poddasza z płyt nida gips, - ocieplenie 20cm z waty,- jak chciał by pan zaoszczędzić to istnieje możliwość wykonania poddasza we własnym zakresie, oraz wykonanie schodów z konstrukcji drewnianej- kominy systemowe firmy PLEWA trzy sztuki, wykończone płytką elewacyjną" Jakies sugestie na temat materialow? Czy jest tu cos co mozna by zmienic zeby troche zaoszczedzic bez znaczenego obnizenia jakosci? Ewentualnie zmienic bo sugerowane przez ta firme jest kiepskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaal 21.05.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 a dodam jeszcze, ze zaoferowali: - strop TERIVA 24- fundamenty z bloczków betonowych wraz z niezbędną izolacją- posadzki maszynowe- rynny PCV firmy Marley- drzwi zewnętrzne 1szt.- konstrukcja więźby dachowej- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 21.05.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 - kominy systemowe firmy PLEWA trzy sztuki, wykończone płytką elewacyjną" Nie wykanczaj kominow płytka, bo za jakis czas Ci odpadnie. Doczytałam sie tu na forum zeby budowac z pełnej cegły. I zgadzam się z tym. Jak jade do domu i w samej mojej wsi widze 3 domy z poodklejanymi płytkami na kominie to mi słabo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marc78 23.05.2008 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Edyta 10!już myślałem, iż sprawa z budową komina jest załatwiona, a jednak nie. Mam wielka prośbę jakbyś mogła zrobić jakiś rzut tych kominów przy kominku, to byłbym bardzo wdzięczny. Cięgle nie wiem co trzeba zmienić żeby wszystko pasowało. Poza tym, czy w związku z podniesieniem ścianki kolankowej zmieniałaś długość więźby dachowej, żeby zachować proporcję budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guliwerka 25.05.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Napiszcie prosze co sadzicie o tej ofercie? Firma jest z wielkopolski. Podana cena jest za stan deweloperski. "Orientacyjny koszt budowy tego domu może wynieść ok.255750zł Wydaje mi się, że podany koszt jest budowy jest przyzwoity. Pytanie jest takie czy oczekujesz dobrej ceny czy dobrej jakości bo to niekoniecznie idzie ze sobą w parze. Ja byłam w dwóch firmach które mogą wybudować dom na różnym etapie (od stanu surowego do domu pod klucz) ale doszłam do wniosku że jednak nie o to mi chodzi. Zauważyłam że koniecznie chcą budować z materiałem własnym a ja niestety upierdliwa jestem i chcę mieć jakąś kontrolę nad stosowanymi materiałami. Czemu wolą budować z materiałem własnym? Bo jest to dla nich korzystne. A ja np. nie chcę dachówki Braasa tylko ceramiczna, nie chce pieca Junkers tylko Brotje, nie wiem co to jest unipor wolałabym porotherm zgodnie zresztą z projektem, nie znam też systemu kominowego PLEWA - ja mam jeden komin i wolę Schiedla itd. itd. Mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi. Jeśli oferta odpowiada Ci cenowo i materiałowo to czemu nie możesz się zdecydować. Ewentualnie pozamieniać niektóre materiały na te które byś wolał tylko że może to pociągnąć za sobą wzrost kosztu budowy. Ja doszłam do wniosku że jednak wolę płacić za wykonawstwo poszczególnym ekipom a materiały zapewniać we własnym zakresie. Tak mi się wydaje ale może się mylę Jakbym nie miała racji to skorygujcie moje uwagi bo pewnie macie większe doświadczenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 26.05.2008 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2008 Edyta 10! już myślałem, iż sprawa z budową komina jest załatwiona, a jednak nie. Mam wielka prośbę jakbyś mogła zrobić jakiś rzut tych kominów przy kominku, to byłbym bardzo wdzięczny. Cięgle nie wiem co trzeba zmienić żeby wszystko pasowało. Poza tym, czy w związku z podniesieniem ścianki kolankowej zmieniałaś długość więźby dachowej, żeby zachować proporcję budynku? Ad 1 . Wyśle na prv, ale dopiero jutro. Ad.2 Zmieniłam długośc więźby a co za tym idzie poniosłam dodatkowe koszty. U mnie moje miejsce ma garaz i ten boczny taras. Podnoszac dom musiałam proporcjonalnie podnies te 2 mniejsze (nizsze) daszki. Pozdrawiam edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts