edyta_10 11.08.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Tak to wygląda u mnie. http://lh5.ggpht.com/hstarowicz/SJAGBdjfCAI/AAAAAAAACgM/Cs_i0NSxcLU/s288/DSCF1833.JPG Enio supppppperrrrr!!!!! Podoba mi się bardzo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 11.08.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Edyta! No ja jak widzę jak Ty ten domek zrobiłaś, cisną mi się te same słowa na usta: SUPER! Gdyby teraz wykańczał, to pewnie trochę bym ściągał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 28.08.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Witam Wszystkich Ja szukam już projektu drugi rok i ciągle nie moge się zdecydować ostatnio znalazłam projekt Moje Miejsce ( pewnie widziałam go już wcześniej ale jakoś mi umknął). Mam działke, WZ, w poniedziałek spotykam sie z góralami aby pokazać im projekt i porozmawiać o budowie ale nadal nie wiem który projekt im pokazać - chyba pokaże dwa. Mam pytanie do Enio lub innej osoby, która buduje sie na Śląsku czy byłaby możliwość zobaczenia domku chociaż z zewnątrz. Jestem z Tychów. Dodam, że budowe chcę zacząć wczesną wiosną, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 28.08.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 mikela: jasne - zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 29.08.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Enio - bardzo dziękuję Odezwę się na priw aby ustalić szczegóły Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_z 30.08.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Witam wszystkich zapaleńców tego projektu Codziennie ogladam czy nie przybyło czasem nowych postów. Kochani piękne te wasze hawirki ) A w szczególności Edyty. Dla mnie to ty wogóle jesteś super kobita. Z tego co czytam to sama budowałaś wasze miejsce... No no szacuneczek. Uwielbiam oglądać zdjęcia z realizacji wszystkich budów i prosze o więcej ) Zamierzamy z mężem budować też według tego projektu. Ponanosiliśmy troszkę zmian. Właściwie to trochę pomogli nam znajomi, którzy to mieszkają w takim domu. Podpowiedzieli co zmienić, pożyczyli projekt już po adaptacji. Tak naprawdę to w większości wysłychaliśmy ich rad - Wawrzony wielkie dzięki Taras boczny będzie jadalnią, kominek na ścianie z kuchnią, powiększenie i zadaszanie tarasu tylnego, podniesienie domu o 50 cm (ścianka kolankowa), zwiększenie łazienki na górze kosztem (tego trochę nieszczęsnego) kącika komputerowego, powiększenie garażu (kotłownia na końcu garażu), wydłużenie łazienki na dole, a tym samym wysunięcie do przodu daszku wejściowego. To chyba na tyle. Co wy na to? Już jako mieszkający i użytkowujący macie pewnie dużo do powiedzenia. Co byście jeszcze zmienili,. Z przyjemnością ich wysłucham ) Zapraszam tych, którzy budują według tego projektu lub mają zamiar. W grupie zawsze łatwiej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guliwerka 31.08.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 Mam wybraną dachówkę na dach: creaton kerapfanne miedź angoba. Zaczynam się teraz zastanawiać czy nie lepsza jednak glazurowana. Co prawda nie bardzo mi się podoba połysk glazurowanej ale może trzeba patrzeć bardziej na stronę praktyczną niż estetyczną?? Czy angoba jest wystarczającym zabezpieczeniem żeby dachówka nie zzieleniała? Enio, Ty masz creatona, czy to angoba i jak się sprawuje? Co radzicie może tak bardziej z doświadczenia; angoba czy glazura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 01.09.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Witam wszystkich zapaleńców tego projektu Codziennie ogladam czy nie przybyło czasem nowych postów. Kochani piękne te wasze hawirki ) A w szczególności Edyty. Dla mnie to ty wogóle jesteś super kobita. Z tego co czytam to sama budowałaś wasze miejsce... No no szacuneczek. Marcin_z tak się wzruszyłam czytając Twoje słowa, że nie da się opisać. Bo ja taka wrażliwa kobitka jestem..... Budowałam faktycznie sama, a teraz czasami (jak mnie najdzie refleksja) siadam na tarasie, patrzę na jezioro i myślę... jak ja sobie ztym wszystkim poradziłam Podpowiedzieli co zmienić, pożyczyli projekt już po adaptacji. Tak naprawdę to w większości wysłychaliśmy ich rad - Wawrzony wielkie dzięki Taras boczny będzie jadalnią, kominek na ścianie z kuchnią, powiększenie i zadaszanie tarasu tylnego, podniesienie domu o 50 cm (ścianka kolankowa), zwiększenie łazienki na górze kosztem (tego trochę nieszczęsnego) kącika komputerowego, powiększenie garażu (kotłownia na końcu garażu), wydłużenie łazienki na dole, a tym samym wysunięcie do przodu daszku wejściowego. To chyba na tyle. Co wy na to? POmysł z jadalnią na taraise - wg mnie świetny. Kotłownia z tyłu garażu ok...ale ja będziesz tam przechodzi? Z domu, czy z zewnątrz?? Ja dosyć czesto bywam w kotłowni i wolę tam przechodzić w kapciach (szczególnie zimą) Powiększenie łazienik na górze - super. Ja tak zrobiłam i jestem zadowolona. A podniesienie domu nie robi mu krzywdy wizualnej. Robi się za to sporo miejsca na gorze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enio 01.09.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Enio, Ty masz creatona, czy to angoba i jak się sprawuje? Mam angobę, i nie widzę problemu, jak na razie wszystko jest ok. Też nie chciałem żeby mi się dach świecił jak.. Pomijam oczywiście różnice w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 02.09.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Witam Mam pytanie - ponieważ na stronie muratora nie moge znalezć przekroju domu chciałam spytac czy w tym projekcie jest ścianka kolankowa czy dach lezy na stropie (nie wiem czy dobrze ujełam o co mi chodzi) takie pytanie zadał mi potencjalny wykonawca i nie wiedziałam co mu odpowiedzieć. A może ktos mógłby mi przesłać przekrój domu byłabym wdzięczna . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaal 02.09.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 sprawdz p.w. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_z 04.09.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 POmysł z jadalnią na tarasie - wg mnie świetny. Kotłownia z tyłu garażu ok...ale ja będziesz tam przechodzi? Z domu, czy z zewnątrz?? Ja dosyć czesto bywam w kotłowni i wolę tam przechodzić w kapciach (szczególnie zimą) Powiększenie łazienik na górze - super. Ja tak zrobiłam i jestem zadowolona. A podniesienie domu nie robi mu krzywdy wizualnej. Robi się za to sporo miejsca na gorze. Pozdrawiam No tak jaka ja zakrętka jestem... Do garażu oczywiście będę przechodzić po zlikwidowaniu łazienki na dole. W tym miejscu zrobię sobie jakieś pomieszczenie gosp. A i zapomniałam jeszcze dodać, ze w miejscu kotłowni z pierwotnego projektu zrobiliśmy sobie spiżarkę Edytka zmieśc proszę jeszcze jakieś zdjęcia w dzienniku.Tak tam miło u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 05.09.2008 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 [ Edytka zmieśc proszę jeszcze jakieś zdjęcia w dzienniku.Tak tam miło u ciebie Się robi;-))) Na poniedziałek fotki w scenerii późnego lata. A mam jezcze pytanie o dolną łazienkę. Pisałeś o wydłuzeniu jej. Zamierzasz tam umieścić brodzik, czy zostaje tylko kibelek???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_z 05.09.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 A mam jezcze pytanie o dolną łazienkę. Pisałeś o wydłuzeniu jej. Zamierzasz tam umieścić brodzik, czy zostaje tylko kibelek???? No tak wydłużam. w związku z tym, że nie wiemy czy wyrobimy sie z kaską, łazienka na dole będzie narazie pełnić rolę łazienki głównej Dlatego też ma się w niej znaleźć na ścianie na wprost taka duża kabina prusznicowa z firmy RAVAK, no i oczywiście kibelek też musi tam znaleźć swoje miejsce, ale jeszcze nie wiem gdzie. Mam nadzieję, ze sie pomieszczę. Wiem, że łazieneczka ogólnie malutka jest, ale po poszerzeniu i wydłuzenieu może będzie ok. No wiem salonu tam nie zrobię , ale póki co musi nam starczyć. Pozdrawiam i czekam na zdjęcia. P.S działka jest poprostu gitttttttt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_z 05.09.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Mam pytanie do wszystkich, którzy juz sie pobudowali. Napiszcie proszę ile wzięli od was murarze za postawienie Mojego.... wraz z krokwiami. Ceny są zróżnicowane, że aż nie wierzę. Jedni chcą 20 tyś a inni 35 koła. Jestem ciekawa jak to było u was. A i najważniejsze ile budowali domek. Mam trochę ciśnienie, bo w przyszłym roku już tam chcemy mieszkać, a nie wiem czy zdążymy..... Z góry wielkie dzięx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 05.09.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Mam pytanie do wszystkich, którzy juz sie pobudowali. Napiszcie proszę ile wzięli od was murarze za postawienie Mojego.... wraz z krokwiami. Ceny są zróżnicowane, że aż nie wierzę. Jedni chcą 20 tyś a inni 35 koła. Jestem ciekawa jak to było u was. A i najważniejsze ile budowali domek. Mam trochę ciśnienie, bo w przyszłym roku już tam chcemy mieszkać, a nie wiem czy zdążymy..... Z góry wielkie dzięx Nasz ekipa niestety najtańsza nie była , ale zdecydowaliśmy się na nich, bo była już sprawdzona przez znajomego, poza tym mają zasadę, że ciągną tylko jedną budowę, a nam zależało na czasie. Za fundamenty (ręcznie kopane), mury, strop, szczyty i działówki, taras oraz wybudowanie garażu wolnostojącego zapłaciliśmy prawie 35 tys. Za całą robociznę dachu (dom + garaż) zapłaciliśmy 20 tys. A jeżeli chodzi o czas, to u nas wyglądało to tak, że zaczynaliśmy pod koniec lutego, konkretnie 26.02.2008 były kopane fundamenty. 10 maja stały mury (bez działówek), ok. 12 maja wchodziła ekipa od dachu. Jak wygląda to teraz, czyli ponad pół roku od wbicia pierwszej łopaty, najlepiej widać w naszym dzienniku. Chyba mieliśmy trochę szczęścia, bo żadna ekipa nas nie wykiwała i wszyscy zjawiali się na czas, a niekiedy i wcześniej. Nieśmiało się przyznam, że do końca listopada chcemy się wprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_z 06.09.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Oj jak mi ulżyło Dzięki Prince tknąłeś we mnie iskierkę nadzieii My w tym chcemy wylać fundament. W następnym też zacząć jak naszybciej będzie to możliwe, a na jesieni (tak jak Wy) chcemy tam mieszkać A bałam się, ze może być to niemożliwe. Co do ceny to rzeczywiście mało nie daliście za stan surowy, ale ponoć ważne żeby ekipa była dobra i sprawna. Dzięi za info, podr i życzę szybkiej realizacji marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emartinelli 06.09.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 ... A i najważniejsze ile budowali domek. Mam trochę ciśnienie, bo w przyszłym roku już tam chcemy mieszkać, a nie wiem czy zdążymy... Najlepiej bierzcie ekipę, która bedzie miała tylko waszą budowę. Nasz wykonawca ma chyba 9 budów na głowie i jak zaczął w kwietniu 2007 to mieliśmy wprowadzać się w grudniu tego samego roku, a nie w grudniu 2008 jak się zapowiada czyli rok w plecy (inna sprawa, że jeszcze prądu nie mamy i w obecnych czasach nie da się bez tego mieszkać ale to żaden powód do opóźnień Co do cen to się nie wypowiadam bo mam umowę ryczałtową na stan deweloperski i trudno mi oszacować poszczególne etapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 08.09.2008 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Mam pytanie do wszystkich, którzy juz sie pobudowali. Napiszcie proszę ile wzięli od was murarze za postawienie Mojego.... wraz z krokwiami. Ceny są zróżnicowane, że aż nie wierzę. Jedni chcą 20 tyś a inni 35 koła. Jestem ciekawa jak to było u was. A i najważniejsze ile budowali domek. Mam trochę ciśnienie, bo w przyszłym roku już tam chcemy mieszkać, a nie wiem czy zdążymy..... Z góry wielkie dzięx Nasz ekipa niestety najtańsza nie była , ale zdecydowaliśmy się na nich, bo była już sprawdzona przez znajomego, poza tym mają zasadę, że ciągną tylko jedną budowę, a nam zależało na czasie. Za fundamenty (ręcznie kopane), mury, strop, szczyty i działówki, taras oraz wybudowanie garażu wolnostojącego zapłaciliśmy prawie 35 tys. Za całą robociznę dachu (dom + garaż) zapłaciliśmy 20 tys. A jeżeli chodzi o czas, to u nas wyglądało to tak, że zaczynaliśmy pod koniec lutego, konkretnie 26.02.2008 były kopane fundamenty. 10 maja stały mury (bez działówek), ok. 12 maja wchodziła ekipa od dachu. Jak wygląda to teraz, czyli ponad pół roku od wbicia pierwszej łopaty, najlepiej widać w naszym dzienniku. Chyba mieliśmy trochę szczęścia, bo żadna ekipa nas nie wykiwała i wszyscy zjawiali się na czas, a niekiedy i wcześniej. Nieśmiało się przyznam, że do końca listopada chcemy się wprowadzić. U mnie też ekipa miała tylko jedną budowe - czyli moją. Budowali od lipca do stycznia. Stawiali cały dom z tarasami i garażem. Zapłaciłam za całość 45 tys. Prince ... ja widziałam co napisałaś tym małym druczkiem..... trzymamm kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_z 10.09.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Dzieki za odpowiedzi dot. wysokości zapł. za postawienie stanu surowego. Od nas murarze chcą od godziny. Jest ich 3 a za godz. chcą 25 zł. Po mojej stronie jest jeszcze znalezienie pomocników 2-3. Jak myslicie czy to dobra oferta? Czy lepiej umówić się od całości? No i jeszcze tych pomagieró mam załatwić a musze liczyć, ze po 8 zł musze na łebka dać. Plusem jest że jest ich 3 więc mury powinny rosnąc szybciutko - a to dla mnie bardzo istotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts