jamal75 19.09.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Pomysl o schodach z (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) ale chyba zabiegiem wzdłuż bocznej sciany salonu. Zyskujesz wiecej miejsca na urzadzenie salonu. No tak czy siak schody "na wypasie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o.n.k.a. 20.09.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Schody jak schody zwykłe, proste, estetyczne. Akurat na tym zdjęciu jest "wypasiona" aranżacja... ale rzecz jasna podobają nam się bardzo. Dziękuję za radę. Czy chodzi ci o to, aby odwrócić bieg schodów i ten krótszy był przy ścianie? Czy może aby był pod kątem 90 stopni do dłuższego? Bo nie za bardzo rozumiem. W sumie to i tak nic już nie zmienimy, bo wszystko jest przygotowane na taki właśnie kształt schodów (głównie dziura w stropie). Myślę, że nie będziemy mieli problemu z urządzeniem salonu bo wszystko zostało wstępnie zaplanowane co gdzie ma stanąć i jest ok . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 21.09.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 o.n.k.a. Mam pytanie czy na górze zrezygnowaliście z okien w łazience i "pokoju komputerowym"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 21.09.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 bernardo Właśnie obejrzałam Twoje schody. Są prześliczne! W ogóle bardzo mi się podobają Wasze klimaty i z niecierpliwością czekam na urządzone wnętrze domu.PozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o.n.k.a. 21.09.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 o.n.k.a. Mam pytanie czy na górze zrezygnowaliście z okien w łazience i "pokoju komputerowym"? okna mamy w każdym pomieszczeniu w domu... no, może z wyjątkiem pralni (na dole). Na górze jednak jest zupełnie inne rozplanowanie przestrzeni niż było to w projekcie... dlatego może się zdawać, że nie mamy okien w łazience i "komuterowym" ...no krótko mówiąc tam nie ma tych pomieszczeń. Mam nadzieję, że rozwiałam wątpliwości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikuś 22.09.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Dziękuję o.n.k.a. teraz rozumiemPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardo 23.09.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 http://img19.imageshack.us/img19/5835/rintalbitra05.th.jpg dokladnie to samo zdjecie mielismy jako wzor dodalismy belke na dole barierki- mniej zakamarkow do mycia no i nie udalo nam sie pierwszego biegu zrobic tak krotkiego jak na fotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardo 23.09.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2009 bernardo Właśnie obejrzałam Twoje schody. Są prześliczne! W ogóle bardzo mi się podobają Wasze klimaty i z niecierpliwością czekam na urządzone wnętrze domu. Pozdrawiam Ania dzieki moj syn to wszedzie teraz rysuje ( mocno powiedziane ) bude dla psa ( jeszcze nie mamy psa, nawet nie wiemy czy nie beda to dwa ) a to wszysto przez twoje "psisko" - sliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardo 13.10.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 jakaś straszna cisza na wątku MM? czy wszyscy na budowie w taki ziąbbb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel8980 15.10.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 http://zapodaj.net/f40c09e18b78.jpg.html http://zapodaj.net/bc2df54a2256.jpg.html http://zapodaj.net/e83b8871805b.jpg.html Moj kominek. Mam nadzieje ze widac Balagan pokazuje gratis. My ocieplamy z zewnatrz wlasnie i kupilismy plytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guliwerka 15.10.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Ładnie wygląda Wasz Kominek . My na razie mamy umówionego kominkarza, wybrany wkład i kamień na kominek. A póki co zaczęliśmy układanie styropianu pod wylewki. Mam nadzieję, że pogoda się wkrótce poprawi. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sendae 21.10.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Witam wszystkich budujących oraz już zamieszkujących moje miejsce. Dopiero niedawno trafiłam na to forum i już żałuję. Macie wiele świetnych pomysłów, a my z mężem kurczowo trzymaliśmy się projektu. Teraz jesteśmy na etapie zamykania stanu surowego. Okna- nie mieliście problemu z drzwiami balkonowymi? Chodzi mi o o te trzy wyjścia na główny taras. Według fachowców z którymi rozmawiałam powinny mieć max 2500 cm. i dodatkowo wzmocnienie, którego chciałabym uniknąć. Marzyłay mi się czysta przeszkolone drzwi bez żadnych porzecznych listew.Co o tym myślicie? Jakie wielkości Wy montowaliście. Macie jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 21.10.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Witam wszystkich budujących oraz już zamieszkujących moje miejsce. Dopiero niedawno trafiłam na to forum i już żałuję. Macie wiele świetnych pomysłów, a my z mężem kurczowo trzymaliśmy się projektu. Teraz jesteśmy na etapie zamykania stanu surowego. Okna- nie mieliście problemu z drzwiami balkonowymi? Chodzi mi o o te trzy wyjścia na główny taras. Według fachowców z którymi rozmawiałam powinny mieć max 2500 cm. i dodatkowo wzmocnienie, którego chciałabym uniknąć. Marzyłay mi się czysta przeszkolone drzwi bez żadnych porzecznych listew. Co o tym myślicie? Jakie wielkości Wy montowaliście. Macie jakieś zdjęcia? zależy jacy fachowcy Ci doradzali - ja mam trzy okna bez żadnych poprzecznych listew - z tego co pamietam mają po 250 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guliwerka 22.10.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 My już na samym początku zdecydowaliśmy sie zmniejszyć wysokość tych okien do 235 cm. Ale nawet przy tej wysokości proponowali nam poprzeczkę. W końcu zmówiliśmy okna u Jezierskiego i mamy całą przeszkloną płaszczyznę tak jak chcieliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o.n.k.a. 22.10.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Witajcie Mamy wysokość okien tarasowych właśnie 2500 ...bo to był max na który dawali gwarancję, szprosy wewnętrzne więc konstrukcyjnie nic nie zmieniają. Okna są też węższe niż w projekcie -mają 865 mm ...bo tańsze. Wg mnie prezentują się w porządku ( proporcjonalnie) i są wygodne. Zostały zamontowane ok rok temu i w tym czasie nic złego się z nimi nie stało. Kwadratowe duże okna też zmniejszyliśmy do rozmiaru 1650 x 1650, żeby u góry były w równej linii z tarasowymi, żeby były kwadratowe jak w projekcie i żeby pod oknem w kuchni zmieściła się szafka. zdjęcia z komórki ale chyba widać co trzeba: http://img200.imageshack.us/img200/4789/okna1.th.jpg http://img18.imageshack.us/img18/373/okna2.th.jpg http://img8.imageshack.us/img8/2244/okna3.th.jpg Skoro temat o oknach, to jeszcze dodam, że podobają nam się białe okna we wnętrzach ale baliśmy się pstrokacizny, gdy na zewnątrz będzie kolor... teraz ze spokojem mogę stwierdzić - nie było się czego bać . Jesteśmy zadowoleni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guliwerka 23.10.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Jak patrzę na Wasze zdjęcia to czuje się zupełnie jak w swoim salonie Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA1973 26.10.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 mam pytanie odnośnie kominów-robiliście tak jak w projekcie czy zamienialiście na systemyco miało wpływ na Wasze decyzje jeśli można wiedzieć,bo mam "mega mętlik w głowie" z góry dziękipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardo 26.10.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Witam wszystkich budujących oraz już zamieszkujących moje miejsce. witaj Okna- nie mieliście problemu z drzwiami balkonowymi? Chodzi mi o o te trzy wyjścia na główny taras. Według fachowców z którymi rozmawiałam powinny mieć max 2500 cm. i dodatkowo wzmocnienie, którego chciałabym uniknąć. Marzyłay mi się czysta przeszkolone drzwi bez żadnych porzecznych listew. Co o tym myślicie? Jakie wielkości Wy montowaliście. Macie jakieś zdjęcia? okna w tych wymiarach, szczególnie "plastki" powinny miec tą poprzeczke a w ciemnych- drewnopodobnych to obowiazkowo ..... dodatkowo brak regulacji poprzez wyciecie czegos tam po wielu latach z drewnianymi jest lepiej ( inna sztywność drewna, drewno inaczej pracuje na słoncu i dodatkowo szyba jest złapana silikonem na całej dlugosci do ramy z obu stron ... no i jest ta opcja poprawienia, wyciecia gdzie trzeba by bylo ok, wtedy tylko wystarczy domalowac tu i tam i bedzie ok dodatkowo szyba jest dzielona, przy stluczce nie leci calosc na nas, tylko zdecydowanie niej dodam, ze bardzo trudno uszkodzic, zbic taka szybe w nowych oknach wiem co pisze ( kilka lat prowadzilem firme z oknami ) i wiem ze ladniej wygladaja takie okna bez poprzeczek plus kwestia przeslon okna typu rolety, zaluzje wew mysle tu o wieloletnim poprawnym uzytkowaniu nasze wygladaja tak http://foto4x4.pl/galeria/index.php?twg_album=TAKE+fotki+CO+NIE+WIEM+gdzie+doda%E6+-+a+fajne%2FMOJE+MIEJSCE%2FOKNA&twg_show=28042008%28004%29.jpg sa nizsze od std o skrzynki rolet zew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardo 26.10.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 mam pytanie odnośnie kominów-robiliście tak jak w projekcie czy zamienialiście na systemy co miało wpływ na Wasze decyzje jeśli można wiedzieć,bo mam "mega mętlik w głowie" z góry dzięki pozdrawiam nie bardzo wiem o co pytasz z kominami mamy sporo zmian .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernardo 26.10.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 z ciekawostek budowlanych udalo mi sie przeniesc w inne miejsc garaz "budowlany" bez rozbierania, w jeden dzien, w dwie osoby http://images47.fotosik.pl/219/510c208ec459da33med.jpg http://images46.fotosik.pl/218/2ad634f577b1da5cmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts