Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Schody jak schody ;) zwykłe, proste, estetyczne. Akurat na tym zdjęciu jest "wypasiona" aranżacja... ale rzecz jasna podobają nam się bardzo.

Dziękuję za radę.

Czy chodzi ci o to, aby odwrócić bieg schodów i ten krótszy był przy ścianie?

Czy może aby był pod kątem 90 stopni do dłuższego? Bo nie za bardzo rozumiem.

W sumie to i tak nic już nie zmienimy, bo wszystko jest przygotowane na taki właśnie kształt schodów (głównie dziura w stropie).

Myślę, że nie będziemy mieli problemu z urządzeniem salonu bo wszystko zostało wstępnie zaplanowane co gdzie ma stanąć i jest ok ;).

Pozdrawiam.

o.n.k.a. Mam pytanie czy na górze zrezygnowaliście z okien w łazience i "pokoju komputerowym"?

okna mamy w każdym pomieszczeniu w domu... no, może z wyjątkiem pralni (na dole). Na górze jednak jest zupełnie inne rozplanowanie przestrzeni niż było to w projekcie... dlatego może się zdawać, że nie mamy okien w łazience i "komuterowym" ;) ...no krótko mówiąc tam nie ma tych pomieszczeń.

Mam nadzieję, że rozwiałam wątpliwości.

Pozdrawiam :)

bernardo

Właśnie obejrzałam Twoje schody. Są prześliczne! W ogóle bardzo mi się podobają Wasze klimaty i z niecierpliwością czekam na urządzone wnętrze domu.

Pozdrawiam

Ania

dzieki :)

moj syn to wszedzie teraz rysuje ( mocno powiedziane ) bude dla psa ( jeszcze nie mamy psa, nawet nie wiemy czy nie beda to dwa :) )

a to wszysto przez twoje "psisko" - sliczny

• 3 weeks później...

Witam wszystkich budujących oraz już zamieszkujących moje miejsce. Dopiero niedawno trafiłam na to forum i już żałuję. Macie wiele świetnych pomysłów, a my z mężem kurczowo trzymaliśmy się projektu. Teraz jesteśmy na etapie zamykania stanu surowego.

Okna- nie mieliście problemu z drzwiami balkonowymi? Chodzi mi o o te trzy wyjścia na główny taras. Według fachowców z którymi rozmawiałam powinny mieć max 2500 cm. i dodatkowo wzmocnienie, którego chciałabym uniknąć. Marzyłay mi się czysta przeszkolone drzwi bez żadnych porzecznych listew.

Co o tym myślicie? Jakie wielkości Wy montowaliście. Macie jakieś zdjęcia?

Witam wszystkich budujących oraz już zamieszkujących moje miejsce. Dopiero niedawno trafiłam na to forum i już żałuję. Macie wiele świetnych pomysłów, a my z mężem kurczowo trzymaliśmy się projektu. Teraz jesteśmy na etapie zamykania stanu surowego.

Okna- nie mieliście problemu z drzwiami balkonowymi? Chodzi mi o o te trzy wyjścia na główny taras. Według fachowców z którymi rozmawiałam powinny mieć max 2500 cm. i dodatkowo wzmocnienie, którego chciałabym uniknąć. Marzyłay mi się czysta przeszkolone drzwi bez żadnych porzecznych listew.

zależy jacy fachowcy Ci doradzali - ja mam trzy okna bez żadnych poprzecznych listew - z tego co pamietam mają po 250 cm

Witajcie :)

Mamy wysokość okien tarasowych właśnie 2500 ...bo to był max na który dawali gwarancję, szprosy wewnętrzne więc konstrukcyjnie nic nie zmieniają. Okna są też węższe niż w projekcie -mają 865 mm ...bo tańsze. Wg mnie prezentują się w porządku ( proporcjonalnie) i są wygodne. Zostały zamontowane ok rok temu i w tym czasie nic złego się z nimi nie stało. Kwadratowe duże okna też zmniejszyliśmy do rozmiaru 1650 x 1650, żeby u góry były w równej linii z tarasowymi, żeby były kwadratowe jak w projekcie i żeby pod oknem w kuchni zmieściła się szafka.

zdjęcia z komórki ale chyba widać co trzeba:

http://img200.imageshack.us/img200/4789/okna1.th.jpg http://img18.imageshack.us/img18/373/okna2.th.jpg http://img8.imageshack.us/img8/2244/okna3.th.jpg

Skoro temat o oknach, to jeszcze dodam, że podobają nam się białe okna we wnętrzach ale baliśmy się pstrokacizny, gdy na zewnątrz będzie kolor... teraz ze spokojem mogę stwierdzić - nie było się czego bać ;). Jesteśmy zadowoleni.

Pozdrawiam.

Witam wszystkich budujących oraz już zamieszkujących moje miejsce.

witaj :)

okna w tych wymiarach, szczególnie "plastki" powinny miec tą poprzeczke

a w ciemnych- drewnopodobnych to obowiazkowo .....

dodatkowo brak regulacji poprzez wyciecie czegos tam po wielu latach

z drewnianymi jest lepiej ( inna sztywność drewna, drewno inaczej pracuje na słoncu i dodatkowo szyba jest złapana silikonem na całej dlugosci do ramy z obu stron ...

no i jest ta opcja poprawienia, wyciecia gdzie trzeba by bylo ok, wtedy tylko wystarczy domalowac tu i tam i bedzie ok

dodatkowo

szyba jest dzielona, przy stluczce nie leci calosc na nas, tylko zdecydowanie niej

dodam, ze bardzo trudno uszkodzic, zbic taka szybe w nowych oknach

wiem co pisze ( kilka lat prowadzilem firme z oknami )

i wiem ze ladniej wygladaja takie okna bez poprzeczek :)

plus kwestia przeslon okna typu rolety, zaluzje wew

mysle tu o wieloletnim poprawnym uzytkowaniu

nasze wygladaja tak

http://foto4x4.pl/galeria/index.php?twg_album=TAKE+fotki+CO+NIE+WIEM+gdzie+doda%E6+-+a+fajne%2FMOJE+MIEJSCE%2FOKNA&twg_show=28042008%28004%29.jpg

sa nizsze od std o skrzynki rolet zew