jamal75 17.12.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Witaj kolego Prawdopodobnie bedziemy sasiadami. Wskazuje na to kilka faktow: 1. kupujesz od developera 2. mieszkasz w Toruniu 3. Chcesz podniesc sciane kolankowa o ok. 1m czyli tak jak ja zrobilem. Ja dom odbieram ok lutego i jak chcesz mozemy pogadac jak i co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kedars 17.12.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Witaj kolego Prawdopodobnie bedziemy sasiadami. Wskazuje na to kilka faktow: 1. kupujesz od developera 2. mieszkasz w Toruniu 3. Chcesz podniesc sciane kolankowa o ok. 1m czyli tak jak ja zrobilem. Ja dom odbieram ok lutego i jak chcesz mozemy pogadac jak i co... He, he, he świat jest mały, na pewno się skontaktuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 19.12.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Tu mam prośbę do forumowiczów, którzy już przerobili bądź przerabiają piętro o podpowiedź przy zagospodarowaniu powiększonej powierzchni. Nie ukrywam, że chcielibyśmy zmieścić tam cztery pokoje. Pozdrowienia Wg mnie dasz rade. Ale bez garderobek i innych schowków. Pokoje wyjdą gdzieś po 16 m2 każdy, po podłodze. U mne sa 2 po jednej stronie i jeden po drugiej + garderoba-schowek na deskę do prasowania, walizki i inne pierdoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o.n.k.a. 21.12.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 witaj Kedars, u nas poddasze to jedna wielka zmiana tak w kilku słowach to ciężko wytłumaczyć nasze modyfikacje... jeśli chciałbyś zobaczyć to oczywiście zapraszamy mamy tam co prawda 3 pokoje ale oprócz tego jeszcze dużą łazienkę i całkiem sporą wolną przestrzeń, której potrzebujemy (można tam było zrobić garderobę, schowek czy coś)...ale nasza ścianka kolankowa to zaledwie 53 cm. U Ciebie możliwości zapewne będą większe. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodzinka słoni 27.12.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Dawno się nie odzywaliśmy ale byliśmy pochłonięci konczeniem naszego kochanego miejsca na ziemi. udało się nam zamieszakć i pierwsze święta już za nami. Łatwo nie było, ale na pewno warto. Zmian za wiele u nas nie ma, wyrzuciliśmy małą łazieneczke koło wejścia i zrezygnowaliśmy z antresoli na rzecz łazienki. Dzięki temu w wiatrołapie bez problemu zmieści się spora szafa a łazienka wyszła super z wanną i prysznicem. Kominek pozostał na tej scianie jak w projekcie tylko zamiast wkładu wstawiliśmy kozę- tzn wygląda jak koza tyle, że jest to kominek z kaflami no i płaszczem wodnym, wygląda dobrze. Naszym zdaniem: -schody wykonane wg projektu wyglądają super, ale zabierają sporo miejsca i jest problem z wstawieniem większej kanapy, nie mieści się na ścianie pomiędzy schodami a oknem.Ale za to pod schodmi jest fajne miejsce na choinkę) -salon jest trochę mało ustawny, więc teraz na pewno byśmy przenieśli kominek tak jak Edyta. - pokoje na górze są spore ale niestety mało ustawne z uwagi na skosy, ale naprawdę bardzo klimatyczne - kuchnia wydawała się mała, ale przy dobrym kombinowaniu zmieści wszystko co potrzeba i jest naprwdę wystarczająca. To tyle nasza przygoda z budowaniem dobiegła końca, musimy kupić tylko opaski na drzwi i klamki, no i popracować nad ogrodem. Trzymamy kciuki za wszystkich budujących i życzymy powodzenia, będziemy was odwiedzać. Wstawimy kilka zdjęć ale za parę dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guliwerka 27.12.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 GRATULACJE Aleście się szybko uwinęli z robotą. tylko pozazdrościć. Myślę że będzie się Wam dobrze mieszkać. Pozdrawiam i czekam na zapowiedziane fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodzinka słoni 28.12.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 GuliwerkaRzeczywiście poszło szybko, chociaż ja mam wrażenie ze trwało to trzy razy dłużej- czasami myślałam ze się to nigdy nie skończy. A teraz siedze sobie przy kominku, spijam kawkę i mysle sobie- to jest moje niebo;-)Zdjęcia wstawie ale musze je przeniesc ze starego komputera i tak naprawde nie wiem kiedy sie za to wezme, bo mam jeszcze sporo do rozpakowania. Pozdrawiam cieplutko;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 02.01.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Guliwerka Rzeczywiście poszło szybko, chociaż ja mam wrażenie ze trwało to trzy razy dłużej- czasami myślałam ze się to nigdy nie skończy. A teraz siedze sobie przy kominku, spijam kawkę i mysle sobie- to jest moje niebo;-) Zdjęcia wstawie ale musze je przeniesc ze starego komputera i tak naprawde nie wiem kiedy sie za to wezme, bo mam jeszcze sporo do rozpakowania. Pozdrawiam cieplutko;-) rodzina słoni mocno gratuluję zakończenia budowy i przeprowadzki Życzę samych cudownych chwil w nowym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guliwerka 04.01.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 U nas na razie jest zamontowana konstrukcja schodów, na której będą montowane stopnie z drewna ale to już na samym końcu a póki co mamy przykręcone deski. No i w końcu moje drzwi zewnętrzne. Co prawda nie takie jak zamawiałam ale muszę je polubić bo się połapałam już po montażu jak mąż zrobił fotkę. A niedługo zaczną nam ocieplać poddasze. http://lh5.ggpht.com/_JAYSx6hZPNs/S0IxGKdmnUI/AAAAAAAAAFg/7JyO_hH5w3Y/s640/03%2001%202010%20019.jpghttp://lh6.ggpht.com/_JAYSx6hZPNs/S0IxdQr2RlI/AAAAAAAAAFk/73dh7RaRQZs/s512/03%2001%202010%20025.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodzinka słoni 05.01.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Edytko wielkie dzięki, a my Tobie również gratulujemy, ale ślicznego potomka, jak widać mieszkanie w Moim Miejscu służy;-)))) Twój domek wielu z nam sporo rozjaśnił i podpowiedział, dzięki za wszelką radę i dobre słowko. Pozdrawiamy cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodzinka słoni 05.01.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Guliwerka twój pomysł na schody niezle mnie zaskoczył, są świetne, wygladają imponująco no i salon powiększony o sypialnie to niezły kawał powierzchni, gratuluję pomysłu, no i te okna przy schodach też mi się podobają. Niesamowite jeden dom tyle rozwiązań, Ciekawe co by wyszło jak byśmy tak wszyscy z tymi pomysłami zeszli się do jednego domku;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guliwerka 06.01.2010 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Rzeczywiście dom ma wiele możliwości zmian. Cieszę się że schody się podobają. Wykończone będą wyglądały jeszcze lepiej. Okna przy schodach na początku miałam takie małe jak w projekcie ale dla mnie było za ciemno w salonie więc je wywaliłam, powiększyłam otwory do samej podłogi i wstawiłam nowe I całe szczęście że tak zrobiłam bo teraz przynajmniej mam więcej światła w salonie. Lepiej ponieść dodatkowe koszty niż potem żałować przez cały czas że się tego nie zrobiło. Tym bardziej że ciągnie mnie do ciemniejszej podłogi - myślę o orzechu amerykańskim więc dla salonu lepiej jak jest więcej światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmiehA 16.01.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 witam! Jestem nowa na forum ale z uwagą od dawna śledzę co się dzieje w Waszych domkach.Oj. jak ja zazdroszczę że macie swoje uprgnione domeczki(na różnych etapach budowy ale macie). Poproszę o oszacowanie kosztow wybudowania tego domku,To ostatecznie będzie kropką nad i w podjęciu decyzji. Pozdrawiam serdecznie milośników Mojego miejsca. Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 16.01.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 a to moja ziszczona wizja schodów http://images49.fotosik.pl/249/7dd378af9206ca63m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmiehA 17.01.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 naprawde fajne schody .Atutem jest to że nie zajmują wiele miejsa.Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bary_d 17.01.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Witam,jestem nowy na forum i też rozważam z żoną ten projekt domu bardzo nam się podoba i w sumie chyba nawet projekt by pozostał w nie zmienionej formie. Chcemy się budować w okolicach Warszawy ale firmy które wyceniały nam dom podają ceny oscylujące ok. 300.000 zł. Zastanawiamy się jaki powinien być zbliżony koszt takiego domu, dodam że planujemy "kanadyjczyka".Jeżeli znacie firmy bądź budowaliście też w technologi "kanadyjskiej" polećcie coś.Z góry dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmiehA 18.01.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 [Witam, jestem nowy na forum i też rozważam z żoną ten projekt domu bardzo nam się podoba i w sumie chyba nawet projekt by pozostał w nie zmienionej formie. Chcemy się budować w okolicach Warszawy ale firmy które wyceniały nam dom podają ceny oscylujące ok. 300.000 zł. Zastanawiamy się jaki powinien być zbliżony koszt takiego domu, dodam że planujemy "kanadyjczyka".Jeżeli znacie firmy bądź budowaliście też w technologi "kanadyjskiej" polećcie coś. Z góry dziekuje i pozdrawiam] 300.000 za ...jaki stan ?Już ze wszystkim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bary_d 18.01.2010 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witam,stan deweloperski jakieś 250tyś, a stan pod klucz około 300tyś tylko że to jest cena z ogrzewaniem kominkowym a my takiego nie chcemy( wliczony jest kominek i rozprowadzenia ciepła do pomieszczeń) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hania123 19.01.2010 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Mam pytanie do Bary_d, podaj namiary na tych co wycenili domek, ja również stawiam w w okolicy Warszawy, niestety lub stety będę miała tylko ogrzewanie kominkowe, także nawet by mi to pasowało, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kedars 19.01.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 No i stało się umowa przedwstępna podpisana i tylko patrzeć ja będą piąć się mury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts