Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

O.n.k..a.!!Bardzo mi się podoba to rozwiązanie, które wymyśliłaś:)

Już od patrzenia na ten projekt oczy mnie bolą i głowa przestaje myśleć;)

Takie rozwiązanie mi nie przyszło do głowy a jakie fajne:)

Dzięki bardzo!!!!:hug:

A z tym garażem też chciałam zrobić ze schodkami, ale nasz projektant powiedział, że się nie da:evil: a jak widać u Ciebie i u innych, którzy też mieli taki pomysł da się.

Chyba trzeba zmienić projektanta;)

Dzięki jeszcze raz ( Tobie nikuś też:) )

Pozdrawiam serdecznie i do kolejnego usłyszenia tj. "napisania";)

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

witajcie,

na naszej budowie robi się powoli tak... domowo :)

http://img508.imageshack.us/img508/5669/19391550.th.jpg

http://img253.imageshack.us/img253/5513/38193929.th.jpg

na parterze są już wszystkie podłogi, ale niestety szczelnie pozakrywane kartonami... :( nie mogę się doczekać, aż będzie można posprzątać... lada moment pojawią się drzwi, potem jeszcze tylko tapety, farby i... :) może wreszcie przeprowadzka?

pozdr

witam wszystkich ponownie,

my w "moim miejscu" zrobilismy kilka znaczących zmian, które widac juz bo domek stoi. zmiany dotyczą m.in. schodów(tak często poruszanych na forum):schody wyniosłam z salonu w miejsce wc (ale poszerzyłam dom o 0,5m) i zrobiłam betonowe-wygląda super bo są doświetlone przez okno, poza tym, zeby to zrobić wyrownałam linię domu(przy drzwiach wejściowych) czyli jest bez wnęki, zwiekszyłam łazienkę na dole ale przeniosłam drzwi do gabinetu obok schodów, w sypialni za drzwiami zrobiłam garderobę dzięki poszerzeniu domu wyszło niezle, kuchnie zamknełam ale będą podwoje dzrzwi rozsuwane, dom podnieslismy o dwa pustaki wiec wyszło tak ze garderoby i przestrzen na pietrze została zamieniona na pokój (bardzo fajny duzy- zaplanowałam tak prasowanie, kanapę i telewizor ) a w pozostałych pokojach zroblismy garderoby z czesci wydzielonej z pokojów, w pokojach dołozyłam po drugim oknie w szczycie a zrezygnowałam z dachowych, dachowe zostało tylko w łazience i w dodatkowym pokoju -dwa, kominek oczywiscie przeniesiony obok kuchni, to są naistotniejsze zmiany, uwazam, ze wyszło super, wiosną wstawiam okna i całą resztę ;)

pozdrawiam wszystkich sympatyków mojego miejsca ;)

Do wszystkich zainteresowanych budową i projektem M03 Moje miejsce. W grudniowym numerze miesięcznika Murator (granatowa okładka i srebrne litery tytułu!) ukazuje się bogato ilustrowany materiał przedstawiający dom zbudowany na bazie projektu M03a (wariant drugi). Warto zajrzeć.

• 3 weeks później...

Golam, byłoby super, gdybyś dała radę wrzucić jakieś szkice, rzuty po zmianach... Czy te Twoje 0,5 m nie zaburzyło symetrii domu? (chyba że to jest 2x 0,25?) Bardzo, bardzo byłabym wdzięczna za rzuty Twojego domku...

z góry dzięki i pozdrawiam Wszystkich budujących i przymierzających się ;)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...

Witam mieszkańców mojego miejsca i tych co zaczynają go budowac. Mimo że na forum ostatnio cisza mam nadzieję, że jednak ktoś mi doradzi odnosnie schodów. Chciałabym wprowadzic w moim miejscu zmianę zwiazaną właśnie z nimi.

- po wyjsciu z wiatrołapu mamy na wprost schody po lewej stronie ścianę sypialni - schody - nową ściane po prawej z kominkiem, który na górze przechodziłby przez prawą małą garderobą.

Pytanie czy da radę, czy salon sie za bardzo nie zmniejszy, ale wtedy myślałam o powiekszeniu domu o 0,5 tak jak Golam. Co sądzicie o tym pomyśle. Z góry dziekuje za odpowiedź.

Witam wszystkich!

fajnie widzieć że tyle osób buduje Moje Miejsce.

Sam mieszkam już prawie 4 lata, i mimo że rodzinka nam się powiększyła mieszka nam się wygodnie.

Z ciekawostek które sam robiłem - polecam zrobić strop w garażu (budowałem garaż tak jak był w projekcie).

Koszt niewielki, a zyskuje się dodatkowe miejsce do przechowywania "gratów", a takiego miejsca nigdy za dużo.

Ja zrobiłem lekki strop = belki wkute po obu stronach w ścianę, na to płyty OSB + schody "strychowe", tyle że byłoby to dużo prostsze na etapie budowy. Rozważcie bo warto.

pozdr.

Witajcie!

uważam, że Enio ma rację. Jeżeli nie ma nad garażem pokoju, to warto zrobić choćby stryszek.

Iwona123 nie wiem czy dobrze zrozumiałam... chciałabyś zamknąć salonowe schody w takiej jakby klatce schodowej? Moim zdaniem salon w moim miejscu jest na to za mały. U nas salon jest dłuższy od projektowego o około metr. Jest w porządku, ale nie ma jeszcze schodów, które zajmą sporo miejsca (zrobimy chyba ze spocznikiem)... Bałabym się dodatkowo ograniczać przestrzeń ścianą. Ale podobno do odważnych świat należy ;).

A mnie wzięło na wspominki budowlane. jak ten czas szybko upłynął... zaczęliśmy budowę na jesieni 2007. Przeprowadzka pewnie przed Wielkanocą.

dla zainteresowanych wrzuciłam do galerii trochę zdjęć (z zewnątrz domu, na wnętrza może też kiedyś przyjdzie czas) pokazujących jak domek zmieniał się na przestrzeni tych lat...

https://picasaweb.google.com/simply.onka?authkey=Gv1sRgCLWz9c20-sq43wE

co Wy na to? :) dajcie znać, czy link działa.

pozdrawiam! :)

Witajcie...

Ja też jestem zwolennikiem stropu w garażu..

Muszę przyznać, że wyszedł mi całkiem pokaźny schowek - pokój co tam kto woli, a wchodzi się do niego pomiędzy dwoma pokojami na poddaszu, może coś będzie widać na załączonym zdjęciu.

https://picasaweb.google.com/112063032640003353615/Zdjecia?locked=true#

Mam prośbę do wszystkich, może byśmy oczywiście ten kto chce i może udostępniali zdjęcia swojego miejsca, może to być ciekawy materiał poglądowy....

pozdrawiam