Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

gosqa3 dzięki, miło słyszeć :) zwłaszcza, że niektóre zmiany wprowadziliśmy dosyć spontanicznie i do końca nie było wiadomo jak to wyjdzie "na żywo" (np lukarna ...zamiast niej miały być okna dachowe ale pokój na górze w rzeczywistości okazał się jakimś takim "tramwajem") jedne rzeczy wyszły lepiej, inne gorzej... a z tych drugich to ten pajączek nad drzwiami jest chyba najbardziej denerwujący... za wysoko optycznie :/, bo zlikwidowaliśmy naświetle nad drzwiami i nie dopilnowaliśmy majsterków żeby opuścili tę konstrukcję. Jeśli starczy nam krzepy to chyba ją obniżymy...

co do murków przy wejściu zgadza się, zrobiliśmy jak w projekcie.

pozdrawiam :)

o.n.k.a. dziekuję za wczesniejszą odpowiedź (solidna firma z Ciebie )Doszłam do wniosku że daruję sobie tę ściankę, a podglądanie zdjec jamal75 salon i te schody tworzą bardzo dobre połączenie. Super to Moje miejsce urządzili.

Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie wymiarów pomieszczenia nr 6 czyli sypialni jakie są jej wymiary długosc i szerokośc. Z góry dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam.

• 4 weeks później...

Witam wszystkich budujących i tych zamierzających wybudować MM!

Po długim okresie nie odzywania się i załatwianiu formalności i nowych projektantów, chciałąm się pochwalić, że w końcu ruszamy z budową!!!!

Daleka droga przede mną, ale mam nadzieje, że nie będzie źle i że moja cierpliwość się nie wykończy!!

Jeżeli ma ktoś jakieś wskazówki co do budowy, bądź jakiś problemów wychodzących w trakcie, niech się nimi dzieli. Będę wiedziała na co mam zwracać szczególną uwagę i co muszę w szczególności przypilnować. Z góry dzięki bardzo i pozdrawiam!!!

• 2 weeks później...
Witam wszystkich Szanownych Naczelnych Budowniczych RP. Mam do Was serdeczną prośbę Budowniczy, czy ktoś z Polski wschodniej, północno - wschodniej, albo północnej zechciałby otworzyć wrota swojej twierdzy i pozwolił obejrzeć jej rozkład. Ja jestem z okolic Warszawy. Czekam z niecierpliwością na Waszą odpowiedź. Życzę udanej Majówki 2011 Edytowane przez Marek_Olga

• 2 weeks później...
Serdeczne podziękowania dla Państwa użytkowników działąjących na tym forum pod roboczym tytułem Hania123 za możliwość obejrzenia juz wybudowanego projektu m03a. Przesliczny domek, bardzo fajne rozwiązania praktyczne, a szczegolnie stworzona antresola. Decyzja zapadła, kupujemy projekt.

Serdeczne podziękowania dla Państwa użytkowników działąjących na tym forum pod roboczym tytułem Hania123 za możliwość obejrzenia juz wybudowanego projektu m03a. Przesliczny domek, bardzo fajne rozwiązania praktyczne, a szczegolnie stworzona antresola. Decyzja zapadła, kupujemy projekt.

dzięki bardzo za miłe słowa, życzę powodzenia

• 1 month później...

Po dwóch latach zastanawiania się nad projektem domu kupiliśmy Moje Miejsce, dokonało sie - można powiedziec.

W sobotę projekt powędruje do architekta, który dostosuje go do naszych potrzeb. Zmiany które chcemy wprowadzic to praktycznie drobna kosmetyka:

- przeniesienie drzwi kotłowni od strony kuchni,

- podwójne 'okno wyjsciowe" na taras z sypialni, taras oczywiscie przedłużony

- podwójne okno również od strony kuchni

- standardowo- likwidacja kącika komputerowego na rzecz łazienki

- podniesienie ścianki kolankowej domu

Ale człowiek jest mądrzejszy dzieki temu forum na temat MM.

Budowac będziemy w Łańcucie, start przewidujemy na jesień lub przyszłą wiosnę zależy od pozwoleń.

• 2 months później...

Witam Wszystkich serdecznie..

Jesteśmy kolejnymi zauroczonymi tym projektem, wczoraj syn kliknął i poszło zamówienie na MM.

Z ogromną przyjemnością pochłaniamy wszystko co się tutaj pojawia i o tyle jest nam łatwiej.

Widzę , że podobnie jak Iwona 123 zaczniemy na wiosnę.

Jak zawsze prośba, poszukuję rzutu z przeniesionym kominkiem na ścianę przy kuchni

Pozdrowienia