Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pozdrawienia dla miłośników MM a w szczególności dla Sylwia.S., która tak ja my zaczyna oraz gosqa3/ przyjemnie popatrzec.

My już mamy projekt i dopiero się zaczyna, czy coś zmieniac czy nie:eek:

Czy może ktoś z fascynatów MM buduje w okolicach Legnicy?

Edytowane przez mmjózki

• 2 weeks później...

Ze zmian to :

1.małą ubikację przy wejściu zamieniłam na wiatrołap

2.garaż wydłużyłam do linii budynku i tam jest dodatkowy pokój,łazienka i pralnia-w pralni z tyłu budynku są drzwi

3.dach nad garażem jest równy z całym budynkiem i automatycznie u góry jest bardzo duży pokój 34 m

4.zlikwidowałam pokój przy schodach-powstał jeden duży salon-schody są główną atrakcją w pewien sposób oddzielają część jadalną od wypoczynkowej

5.mam jedno przesuwne okno-zamiast trzech małych

6.okno balkonowe z tyłu budynku zamieniałam na zwykłe

7.nie mam tarasu z tyłu budynku

8.zrobiłam piwnicę pod częścią budynku-mogłam zrobić pod całością i fundamenty są dość okazałe w tym projekcie

9.nie przeniosłam kominka tak jak to zrobili inni budujący,a teraz myślę,że to dobry pomysł bo odchodzi wtedy jeden komin

10.u góry mogłam powiększyć łazienkę likwidując tą wnękę-bo generalnie nie wiem po co ona tam jest

Mój dom to lustrzane odbicie-wyszła mi z niego taka stodoła,ale nie przeszkadza mi to-w sumie to na wsi zamieszkam więc ok

• 2 weeks później...
Witam mam prozbe do wszystkich z wojewudztwa łódzkiego , jestem na etapie zakupu projektu i mm najbardziej mi odpowiada ale obejrzenie realnego domu pomogło by bardzo , wiec jeśli ktoś wybudowal ten dom prosze o kontakt moze być w stanie surowym ;)

jedna z sypialni w zmienionym mm oraz kawałek salonu. zdjęcia z telefonu więc 'takiesobie' ale wrzucę. spróbuję za jakiś czas jeszcze jakieś pstryknąć. niewiele jest zdjęć naszych wykończonych 'moich miejsc' a podoba mi się, jak wiele różnych wizerunków może mieć ten niepozorny domek. pozdrawiam :)

moj.jpg

sal.jpg

Witam i pozdrawiam . Jestem zarażony Waszą chorobą - i w jej wyniku zakupiłem projekt . Jestem na etapie małych zmian i adaptacji - jak wszystko będzie zgodnie z planem za 2 m-ce będę miał pozwolenie na budowę . Docelowo będę stawiał MM niedaleko Olsztyna w środku lasu.

No ja już szczęśliwie cieszę się mieszkaniem w M03A ponad 1,5 roku. Jest pewnie kilka rzeczy, które zmienilibyśmy gdybyśmy budowali dom raz jeszcze.

Głównie chodzi o kotłownie, która w moim projekcie została zamontowana przy wiatrołapie. Piec na ekogroszek w tym miejscu to prawdziwa zmora. Pozostałe kwestie to drobnostki w sumie, więc nie ma o czym rozmawiać.

Pewnie wielu z Was jest lub będzie na etapie ogrodzenia. Przy okazji więc chciałbym zaprosić Was na moją stronę. Szczególnie polecam system ogrodzenia na wzór klinkieru oraz ofertę automatyki do bram.

Pozdrowionka dla Wszystkich forumowiczów!

Szczegóły na temat ogrodzeń poniżej

ogrodzenia

ps Ciekaw też jestem, jakiego rodzaju rozwiązania zastosowaliście przy budowie ogrodzeń, może ktoś by się podzielił swoimi doświadczeniami.

Edytowane przez jamal75

Dzisiaj otrzymałam wycene wszystkich robót murarskich MM od fundamentów, bez dachu 22 tys. Chyba nie jest źle jak myslicie w tym jest sprzęt deski rusztowania i inne gadżety.Jeszcze trzeba podjąc decyzje odnosnie materiałów czy ktos budował lub zamierza budowac z max 29? Zaczynamy na wiosnę a juz w grudniu chcielibysmy kupic materiały. Dzieki z góry za odpowiedź Edytowane przez Iwona123

• 2 weeks później...
Iwona 123, zaczynamy podobnie. Też zaczelismy kupowac materiały. My bedziemy stawiac z KLIMABLOCK PIchlera "30" plus styropian a tu jeszcze domek w adaptacji:eek: Malutka porada, niech wam projektant troszeczkę przeanalizuje te ilości zbrojenia i betonów. Można uszczknąc i uprościc.....przecież nie jest to schron. :lol:Pozdrawiamy Edytowane przez mmjózki