Sylwia.S. 15.10.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Witam Wszystkich!Zamierzam zakupic projekt moje miejsce wariant 3 bez poddasza.Bardzo proszę o wiadomość czy ktoś z Was budował ten domek.Pozdrawiam z Kalisza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosqa3 15.10.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 (edytowane) Coś jest nie tak ale postaram się wkleić moje postępy budowlane 1. fundament, 2. wejście 3.widok z balkonu, 4.widok z drugiej strony, 5.strop Edytowane 15 Października 2011 przez gosqa3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmjózki 16.10.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 (edytowane) Pozdrawienia dla miłośników MM a w szczególności dla Sylwia.S., która tak ja my zaczyna oraz gosqa3/ przyjemnie popatrzec.My już mamy projekt i dopiero się zaczyna, czy coś zmieniac czy nie:eek:Czy może ktoś z fascynatów MM buduje w okolicach Legnicy? Edytowane 16 Października 2011 przez mmjózki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA1973 25.10.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 pozdrawiam zaczynających budowę. Ja na szczęście kończę budowę MM-dużo pozmieniałam w projekcie,ale moim zdaniem wyszło bardzo fajnie-duży,przestronny dom. Gdybym zaczynała teraz może jeszcze zrobiłabym coś inaczej,ale jest nieżle. Buduję na Śląsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 29.10.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Gratulacje końca budowy. Jak zwykle mam prośbę o zamieszczenie kilku zdjec. Bedziemy bardzo wdzieczne "My przyszłe baby budownicze" Mojego Miejsca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosqa3 29.10.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Czekamy Kasia na zdięcia i twoje rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA1973 31.10.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Ze zmian to :1.małą ubikację przy wejściu zamieniłam na wiatrołap2.garaż wydłużyłam do linii budynku i tam jest dodatkowy pokój,łazienka i pralnia-w pralni z tyłu budynku są drzwi3.dach nad garażem jest równy z całym budynkiem i automatycznie u góry jest bardzo duży pokój 34 m4.zlikwidowałam pokój przy schodach-powstał jeden duży salon-schody są główną atrakcją w pewien sposób oddzielają część jadalną od wypoczynkowej5.mam jedno przesuwne okno-zamiast trzech małych6.okno balkonowe z tyłu budynku zamieniałam na zwykłe7.nie mam tarasu z tyłu budynku 8.zrobiłam piwnicę pod częścią budynku-mogłam zrobić pod całością i fundamenty są dość okazałe w tym projekcie9.nie przeniosłam kominka tak jak to zrobili inni budujący,a teraz myślę,że to dobry pomysł bo odchodzi wtedy jeden komin10.u góry mogłam powiększyć łazienkę likwidując tą wnękę-bo generalnie nie wiem po co ona tam jest Mój dom to lustrzane odbicie-wyszła mi z niego taka stodoła,ale nie przeszkadza mi to-w sumie to na wsi zamieszkam więc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RADEKMIŚKIEWICZ 13.11.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Witam mam prozbe do wszystkich z wojewudztwa łódzkiego , jestem na etapie zakupu projektu i mm najbardziej mi odpowiada ale obejrzenie realnego domu pomogło by bardzo , wiec jeśli ktoś wybudowal ten dom prosze o kontakt moze być w stanie surowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o.n.k.a. 21.11.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 jedna z sypialni w zmienionym mm oraz kawałek salonu. zdjęcia z telefonu więc 'takiesobie' ale wrzucę. spróbuję za jakiś czas jeszcze jakieś pstryknąć. niewiele jest zdjęć naszych wykończonych 'moich miejsc' a podoba mi się, jak wiele różnych wizerunków może mieć ten niepozorny domek. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit35 24.11.2011 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Witam i pozdrawiam . Jestem zarażony Waszą chorobą - i w jej wyniku zakupiłem projekt . Jestem na etapie małych zmian i adaptacji - jak wszystko będzie zgodnie z planem za 2 m-ce będę miał pozwolenie na budowę . Docelowo będę stawiał MM niedaleko Olsztyna w środku lasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamal75 27.11.2011 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 (edytowane) No ja już szczęśliwie cieszę się mieszkaniem w M03A ponad 1,5 roku. Jest pewnie kilka rzeczy, które zmienilibyśmy gdybyśmy budowali dom raz jeszcze.Głównie chodzi o kotłownie, która w moim projekcie została zamontowana przy wiatrołapie. Piec na ekogroszek w tym miejscu to prawdziwa zmora. Pozostałe kwestie to drobnostki w sumie, więc nie ma o czym rozmawiać. Pewnie wielu z Was jest lub będzie na etapie ogrodzenia. Przy okazji więc chciałbym zaprosić Was na moją stronę. Szczególnie polecam system ogrodzenia na wzór klinkieru oraz ofertę automatyki do bram.Pozdrowionka dla Wszystkich forumowiczów!Szczegóły na temat ogrodzeń poniżejogrodzeniaps Ciekaw też jestem, jakiego rodzaju rozwiązania zastosowaliście przy budowie ogrodzeń, może ktoś by się podzielił swoimi doświadczeniami. Edytowane 27 Listopada 2011 przez jamal75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosqa3 27.11.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 HEJ Do nas jutro przychodzą blacharze I okienka zamawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodzinka słoni 29.11.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 O.N.K.A. Fajny stolik nocny;-), przytulnie tam u Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 02.12.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 (edytowane) Dzisiaj otrzymałam wycene wszystkich robót murarskich MM od fundamentów, bez dachu 22 tys. Chyba nie jest źle jak myslicie w tym jest sprzęt deski rusztowania i inne gadżety.Jeszcze trzeba podjąc decyzje odnosnie materiałów czy ktos budował lub zamierza budowac z max 29? Zaczynamy na wiosnę a juz w grudniu chcielibysmy kupic materiały. Dzieki z góry za odpowiedź Edytowane 2 Grudnia 2011 przez Iwona123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosqa3 02.12.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 My budowaliśmy z solbetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmjózki 12.12.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 (edytowane) Iwona 123, zaczynamy podobnie. Też zaczelismy kupowac materiały. My bedziemy stawiac z KLIMABLOCK PIchlera "30" plus styropian a tu jeszcze domek w adaptacji:eek: Malutka porada, niech wam projektant troszeczkę przeanalizuje te ilości zbrojenia i betonów. Można uszczknąc i uprościc.....przecież nie jest to schron. :lol:Pozdrawiamy Edytowane 12 Grudnia 2011 przez mmjózki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA1973 13.12.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Proponuję też przyjrzeć się więżbie dachowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmjózki 13.12.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 (edytowane) Kasieńko 1973 zostawmy więźbę, niech będzie solidna....nie róbmy z zapałek:no: Dają już nawet z 6x18, szok ...dajmy coś na przyszłośc kornikom i śpijy spokojnie.ps. jutro będziemy mieli bloczki u sprzedawcy:)))))))))) Edytowane 14 Grudnia 2011 przez mmjózki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA1973 21.12.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 (edytowane) to tylko moja informacja dla budujących-można się więżbie przyjrzeć-przeliczyć,ja akurat mojej nie zmieniałam,tak jak i nie zmieniłam fundamentów,ale piszę o tym,bo może komuś się ta informacja przydać pozdrawiam Edytowane 21 Grudnia 2011 przez KASIA1973 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmjózki 21.12.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Co racja , to racja:) Pozdrawiamy i czekamy na wiosnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts