Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

PiotrK... - bardzo ciekawe rozwiązanie! Zazdroszczę płaskiego terenu! Dzięki za fotki i prosimy o coś ze środka. A ile czasu drodzy forumowicze robiono u Was elektrykę, bo u mnie zejdzie ze 4 tygodnie, z tym, że gość przychodzi 3 razy w tygodniu po 3-4 godziny :cry: , ale do świąt ma być gotowe...

Z innej beczki: czy ktoś robił już okiennice, jak były montowane, PCV czy drewno, szukam informacji, kto w małopolskim lub podkarpackim (albo gdzieś w Polsce) robi takie cuda. Dla mnie jest to temat chyba na drugi rok, ale chcę wcześniej się zorientować. Z góry dzięki za info. Trzymajcie się!

Hej podmon:) niestety ja nie mogę pomóc ponieważ jestem jeszcze daleko za Tobą. Dopiero robię dach więc do elektryki mam jeszcze troszkę:( co do okiennic też niestety nie pomogę :( jeszcze się tym nie interesowałam, ale będę wdzięczna jeżeli już się czegoś dowiesz i dasz jakieś namiary i cenę. Też muszę pomału się tym zainteresować ;) Ja jestem z opolskiego, jak coś znajdę to napiszę :) pozdrawiam :) Edytowane przez MaritkaT_

Kasia 1973 ekstra kolory dobrałaś w salonie,też myślałam o takim ciemnym brązie,jak możesz to zdradź mi nazwę abym nie musiała w sklepie szukać, dobierać, kombinować, piękny jest ten brąz :) to okno faktycznie super się prezentuje, jest tak jasno i klimatycznie dzięki temu. No i widzę, że powiększony salon kosztem sypialni wygląda ekstra, jest tyle przestrzeni...no i najważniejsze, zastanawiałam się nad tym oknem nad schodami, widzę, że ty masz takie pojedyncze, małe i dzięki Tobie, przez to, że mogłam to zobaczyć już po Twoim wybudowaniu, też takie zrobię. Dzięki bardzo za zdjęcia i pomoc. Domek wygląda ekstra!Zazdroszczę:) Miłego, przytulnego i ciepłego mieszkania życzę:)pozdrawiam Edytowane przez MaritkaT_

dziękuję za miłe słowa.

brąz to borowikowa jesień z nobilesu,a ten jasny to lniana jesień-powiem szczerze,że naszukałam się tego koloru-już raz zdążyłam przemalować salon-wcześniej pomalowałam śnieżką,ale to było nieporozumienie.przetestowałam różne farby-dulux,dekoral,nobiles i śnieżka i nobiles wypadł najlepiej.

Kasia1973 dzięki bardzo za odpowiedź, oszczędzisz mi czasu w szukaniu i testowaniu kolejnych farb:) w ogóle dzięki Twoim zdjęciom siedzę już od kilku godz i zastanawiam się czy u siebie przypadkiem też nie powiększyć salonu kosztem sypialni...kurcze nie wiem co robić...pokazałam mężowi i jemu też się spodobało...musiałabym burzyć ścianki działowe:( naprawdę nie wiem co robić...muszę sobie to jeszcze przemyśleć i pooglądać na żywo. Zazdroszczę Ci również tego dużego okna tarasowego:)

Kasia1973 nieźle to sobie wszystko wykombinowałaś. Bardzo fajnie urzadziłaś ten salon, zupełnie inne spojrzenie na ten dom. Te schody super. Okno też robi wrażenie i to rozsuwane ja też mam je w planie. Czy na jednym ze zdjec jest widoczny kawałek wejscia od strony kuchni do spiżarni? Jeśli tak to czy ta zmiana jest dobra bo też chciałabym tak miec blisko kuchni - spizarnię.

Ja jak dobrze pójdzie to moze w następnym tygodniu zacznę- pogoda gra tutaj kluczową rolę.

Kasia1973, otwieram forum, patrzę i ... fiu fiu - myślę sobie - ale czad! A kiedy ja takie foto zaprezentuję? Widać na tych zdjęciach, że dziewczyny lubią brąz :D , ja również! Bardzo fajne schody. I oczywiście kolejne ciekawe rozwiązanie. Bardzo dziękuję za zdjęcia. Ja znajdziesz chwilkę to może jeszcze dorzucisz kuchnię i łazienkę?... Czyli jest tak: ilu inwestorów - tyle fajnych rozwiązań. Ciekawe, czy jest jeszcze jakiś projekt, który można "przerabiać" do woli, dostosowując go do swoich potrzeb.

Kasia1973 a ile u Ciebie "trwała" elektryka? Może masz jakieś nowatorskie rozwiązania w tej dziedzinie? Pozdrawiam i życzę tylko super wrażeń z mieszkania w MM!

Edytowane przez podmon

Kasia1973 nieźle to sobie wszystko wykombinowałaś. Bardzo fajnie urzadziłaś ten salon, zupełnie inne spojrzenie na ten dom. Te schody super. Okno też robi wrażenie i to rozsuwane ja też mam je w planie. Czy na jednym ze zdjec jest widoczny kawałek wejscia od strony kuchni do spiżarni? Jeśli tak to czy ta zmiana jest dobra bo też chciałabym tak miec blisko kuchni - spizarnię.

Ja jak dobrze pójdzie to moze w następnym tygodniu zacznę- pogoda gra tutaj kluczową rolę.

Iwona123 u mnie też jest takie duże przesuwne okno (na jedną stronę-podobno na dwie się nie da, a ja marzyłam właśnie o takim). Mnie też się zdaję, że widzę spiżarkę u Kasi1973. My zrobiliśmy spiżarkę zamiast kotłowni, a drzwi do niej od strony kuchni i jest ok. Widziałam takie rozwiązanie u innego forumowicza, gdzieś na początku tego forum. Dla mnie jest to podstawa, aby mieć choćby niewielką spiżarkę blisko kuchni, zwłaszcza małej kuchni....

Guliwerka!!!Po tym jak Kasia1973 pokazała zdjęcia swojego powiększonego salonu, tak nam się to spodobało, że razem z mężem zdecydowaliśmy, że burzymy już postawione ścianki działowe do tej dolnej sypialni i powiększamy salon. Jeszcze dobrze nie zaczęliśmy a już będziemy burzyć ;) Zastanawiałam się cały czas jak to wszystko rozwiązać i wyobraź sobie, że postanowiliśmy zrobić okrągłe schody na środku salonu-podobnie jak u Ciebie!!, oraz powiększamy okno to nad schodami na takie duże tarasowe-również jak u Ciebie!!Nie wiedziałam jak to będzie wyglądało i bałam się trochę, ale teraz dzięki Twojemu foto jestem przekonana, że tak zrobię!!!!Dzięki Wam bardzo Guliwerka i Kasia1973 :)

Guliwerka a możesz mi coś więcej powiedzieć na temat schodów, jaka firma robiła, skąd i koszt realizacji?Ile się średnio czeka na schody?u firmy u której ja się dowiadywałam ok 10 tyg czas realizacji :( czy tak się normalnie czeka? to jest narazie pierwsza firma z którą rozmawiałam więc nie wiem czy to jest normalny czas oczekiwania...

Pozdrawiam budujących i mieszkających:)

dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa

cieszę się,że mogę pomóc-oczywiście wkleję zdjęcia z innych pomieszczeń-bo sama wiem,że w czasie podejmowania decyzji budowlanych.gdy człowiek ma mętlik w głowie i sto tysięcy pomysłów na sekundę-to każda informacja może się przydać.

faktycznie wejście z kuchni jest do spiżarki i kotłowni-ja tam mam piec gazowy tak jak w projekcie,gdybym to robiła teraz piec przeniosłabym do mojej pralni.

elektrykę robili mi jakieś 2 tygodnie-nic innowacyjnego chyba nie mam-normalnie pełno gniazdek i włączników,a jak się okazało zapomniałam o gniazdku w holu na górze-a przydałoby się

schody robił mi miejscowy stolarz i uważam,że to najlepszy fachowiec jaki u mnie pracował-a czas wykonania ok.2 miesięcy

pozdrawiam

A oto salon, w którym będą burzone te ścianki działowe z sypialni :) widać wejście do garażu, oraz zdjęcie okna nad schodami, które będzie powiększone. Także w salonie będę miała trzy okna tarasowe na tył domu plus to na boczny taras!!W sumie cztery duże okna!!! O matko kto to będzie mył ;) :)

DSC05064.jpgDSC05062.jpg