Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Iwona123, mój mąż też nalegał abyśmy zamurowali okno w łazience dolnej, którą mamy wg oryginalnego projektu w miejscu wc, ale ja się nie zgodziłam, z tego względu, że ja lubię mieć doświetlone przez światło dzienne miejsca, poza tym zawsze można przewietrzyć, a okno wybrałam bardzo malutkie bo jak dobrze pamiętam takie na 50 cm szerokości, takie same będzie w wiatrołapie, żeby było symetrycznie :)

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja wczoraj wydałam na piasek 2900 i zero orietacji czy to duzo czy to mało czy wsam raz, dlatego pytam. Wychodzi po odpowiedzi MartikaT ze chyba znośnie.

Ale po swiętach kierownik budowy jeszcze bedzie zamawiał. Ok piach zaliczony teraz o drewnie na dach ile za m3. Rzuccie pare sum dla oriętacji. W moich stronach cena od 750-800 nieimpregnowane.

• 2 weeks później...

Coś długa cisza na naszym forum, chyba każdy zapracowany i zajęty budową:)

U mnie dach będzie dopiero skończony pod koniec kwietnia i tak oto wszystko mi się przesuwa:(

Oto kilka fotek z zadaszenia tarasu, wczoraj byłam i porobiłam a że lało dlatego tak deszczowo na zdjątkach:)

Podbitka kolor kasztan dla zainteresowanych;)

DSC05220.jpg

DSC05222.jpg

DSC05221.jpg

Aż sie prosi MartikaT żeby pod takim tarasem grila rozpalic a tutaj jeszcze tyle do zrobienia. Więc relaksik jeszcze musi poczekac.

Wracając do budowy u mnie chwilowy przestój (mam nadzieję). Ale ciągle jest coś do załatwienia. Ja wyobraziłam sobie że dach już mam i inne takie tam i jestem na etapie wybierania schodów .Nie wiem jakie to będą czy betonowe czy drewniane czy jedne i drugie, ale na pewno to będą tzw. "schody dywanowe". Jak się wpisze w google schody dywanowe wyskakują i te mi sie najbardziej podobają. Są nowoczesne i chyba będą pasowac na otwarty salon. Zerknijcie może komuś też przypasują. Chyba że ktoś ma inne które do tej pory nie pojawiały sie w MM a są fajne. Pozdrawiam.

• 2 weeks później...

A mnie się wydaje, że chociaż wszyscy teraz "siedzą" na budowie, to na pewno w wolnych chwilach podglądają forum - przynajmniej ja tak robię. Do tego dochodzą pewnie jeszcze inne dodatkowe zajęcia. Ja jestem w domu dopiero po 17stej, więc nie mam zbyt wiele czasu na zrobienie czegokolwiek. A przy starym domu jest jakieś 25 arów do wykoszenia, między drzewami i po "skosach". Do tego ogarnąć ten stary dom.... A w nowym mam od świąt wielkanocnych prąd a po świętach panowie od tynków uwinęli się w półtora tygodnia. Teraz przymierzamy się do hydrauliki.

P.S. Iwona123 - schody dywanowe ciekawa sprawa....

Pozdrawiam wszystkich i życzę duuużo siły i cierpliwości. Oczywiście nadal będę zaglądać na forum. A najbardziej to bym chciała pokazać Wam zdjęcia z umeblowaniem mojego MM - przypuszczam, że my babki lubimy oglądać najbardziej takie właśnie fotki - tylko kiedy to będzie?! A póki co .... :goodnight:

• 2 weeks później...

U mnie czwarty rok po zakonczeniu budowy jest tak :

http://img256.imageshack.us/img256/9518/img7156be.jpg

Niestety podwórko mam rozkopane bo we wsi (nareszcie) robią kanalizę. Właśnie nas podłączają :-)

Skonczą się "przeboje" z szambem

http://img812.imageshack.us/img812/88/img7176m.jpg