MaritkaT_ 05.04.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Iwona123, mój mąż też nalegał abyśmy zamurowali okno w łazience dolnej, którą mamy wg oryginalnego projektu w miejscu wc, ale ja się nie zgodziłam, z tego względu, że ja lubię mieć doświetlone przez światło dzienne miejsca, poza tym zawsze można przewietrzyć, a okno wybrałam bardzo malutkie bo jak dobrze pamiętam takie na 50 cm szerokości, takie same będzie w wiatrołapie, żeby było symetrycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 05.04.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Ja też biorę taki pomysł pod uwage.Dawno nie było mowy o kosztach - chciałabym się dowiedziec ile wydaliście na piasek potrzebny do budowy MM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA1973 05.04.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 ja mam okienko w łazience i bardzo mi się podobasprawdzę w domu ile wydaliśmy na piasek-bo mam wszystko rozpisane z całej budowy to potem napiszę pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 05.04.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 My do tej pory na piach wydaliśmy 2670 zł, mam rozpisane, ale budowaliśmy dom na kleju, więc na mury nie potrzebowaliśmy piachu, nie wiem czy to dużo czy mało...pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 05.04.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Ja wczoraj wydałam na piasek 2900 i zero orietacji czy to duzo czy to mało czy wsam raz, dlatego pytam. Wychodzi po odpowiedzi MartikaT ze chyba znośnie.Ale po swiętach kierownik budowy jeszcze bedzie zamawiał. Ok piach zaliczony teraz o drewnie na dach ile za m3. Rzuccie pare sum dla oriętacji. W moich stronach cena od 750-800 nieimpregnowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 05.04.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 My płaciliśmy za drewno impregnowane 780 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosqa3 05.04.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 U nas 550 zl czyste nieimpregnowaneA wprowadzić się chcemy tzn planujemy dopiero na następna wielkanoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 16.04.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Coś długa cisza na naszym forum, chyba każdy zapracowany i zajęty budową U mnie dach będzie dopiero skończony pod koniec kwietnia i tak oto wszystko mi się przesuwa:( Oto kilka fotek z zadaszenia tarasu, wczoraj byłam i porobiłam a że lało dlatego tak deszczowo na zdjątkach:) Podbitka kolor kasztan dla zainteresowanych;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 16.04.2012 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Aż sie prosi MartikaT żeby pod takim tarasem grila rozpalic a tutaj jeszcze tyle do zrobienia. Więc relaksik jeszcze musi poczekac. Wracając do budowy u mnie chwilowy przestój (mam nadzieję). Ale ciągle jest coś do załatwienia. Ja wyobraziłam sobie że dach już mam i inne takie tam i jestem na etapie wybierania schodów .Nie wiem jakie to będą czy betonowe czy drewniane czy jedne i drugie, ale na pewno to będą tzw. "schody dywanowe". Jak się wpisze w google schody dywanowe wyskakują i te mi sie najbardziej podobają. Są nowoczesne i chyba będą pasowac na otwarty salon. Zerknijcie może komuś też przypasują. Chyba że ktoś ma inne które do tej pory nie pojawiały sie w MM a są fajne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmjózki 30.04.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Ale coś się wyludniło:rolleyes:pobudka, zejdźcie czasami z budowy i podzielcie sie swoimi wrażeniniami:) my zaczeliśmy...zaczynam czuc wasze problemy....... poszedł chudziak pod ławy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosqa3 01.05.2012 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 A my dalsze działania w środku dopiero po weekendzie majowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 04.05.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Ja siedzę albo na budowie albo na forum;)Mam juz krokwie na dachu. I czekam na podmurowanie, a potem dachówka- grafit. Teraz mam na głowie okna, wybieranie koloru. Ciągle coś sie dzieje kto jest w trakcie budowy to wie o czym pisze. Ale nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podmon 05.05.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 A mnie się wydaje, że chociaż wszyscy teraz "siedzą" na budowie, to na pewno w wolnych chwilach podglądają forum - przynajmniej ja tak robię. Do tego dochodzą pewnie jeszcze inne dodatkowe zajęcia. Ja jestem w domu dopiero po 17stej, więc nie mam zbyt wiele czasu na zrobienie czegokolwiek. A przy starym domu jest jakieś 25 arów do wykoszenia, między drzewami i po "skosach". Do tego ogarnąć ten stary dom.... A w nowym mam od świąt wielkanocnych prąd a po świętach panowie od tynków uwinęli się w półtora tygodnia. Teraz przymierzamy się do hydrauliki. P.S. Iwona123 - schody dywanowe ciekawa sprawa.... Pozdrawiam wszystkich i życzę duuużo siły i cierpliwości. Oczywiście nadal będę zaglądać na forum. A najbardziej to bym chciała pokazać Wam zdjęcia z umeblowaniem mojego MM - przypuszczam, że my babki lubimy oglądać najbardziej takie właśnie fotki - tylko kiedy to będzie?! A póki co .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 17.05.2012 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Halo dziewczyny jest tam ktoś, budujecie coś. Chyba że urządzacie w takim razie zdjecia jak najbardziej mile widziane.Ja mebli wprawdzie nie mam ale domek powoli staje sie zadaszony. http://img135.imageshack.us/img135/3552/dscn1335g.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 18.05.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 U mnie czwarty rok po zakonczeniu budowy jest tak : http://img256.imageshack.us/img256/9518/img7156be.jpg Niestety podwórko mam rozkopane bo we wsi (nareszcie) robią kanalizę. Właśnie nas podłączają Skonczą się "przeboje" z szambem http://img812.imageshack.us/img812/88/img7176m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 18.05.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 (edytowane) Edyta_10 piękniutko i przytulnie tam u Ciebie:) zazdroszczę Iwona123 widzę, że roboty budowlane idą szybciutko:) A u mnie pomalutku jest tak: A oto wejście: Edytowane 18 Maja 2012 przez MaritkaT_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 18.05.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Wnętrza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 18.05.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Mini pralnia na poddaszu: Wejście do garażu z salonu przez spiżarnię (pomieszczenie gosp.) Wiatrołap z miejscem na wbudowaną szafę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 18.05.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 I już zasadziliśmy na tyłach działki tuje, aby już pomału pięły się w górę: 400 złotych za 60 sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 18.05.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Mini pralnia na poddaszu: [ATTACH=CONFIG]116460[/ATTACH] Wcale nie taka mała ta pralnia. A przyda się na pewno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts