PiotrK... 06.07.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Witaj grafs... jeśli masz ochotę to zapraszam. Moja budowa powstaje w Rurzycy to jest miejscowość 8 km za Goleniowem w kierunku Szczecina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 13.07.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 (edytowane) Witam!! U mnie skończone tynki (wczoraj)... Oto parę fotek z tynkami cementowymi: Kotłownia Garaż Dolna łazienka Pralnia na górze Edytowane 13 Lipca 2012 przez MaritkaT_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 13.07.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 (edytowane) A tutaj tynki gipsowe w pozostałych pomieszczeniach: DÓŁ spiżarka salon kuchnia wiatrołap- łazienka- pokój łazienka- pokój- wejście do spiżarki i garażu Edytowane 13 Lipca 2012 przez MaritkaT_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 13.07.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 (edytowane) Fotki z góry: pokój nr 1 pokój nr 2 pokój nr 3 pokój nr 4 (ten nad garażem) korytarz- widok z pokoju nad garażem Edytowane 13 Lipca 2012 przez MaritkaT_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 13.07.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 (edytowane) Miejsce na okrągłe schody (będą na środku salonu) W sumie położenie tynków (materiał razem z robocizną) we wszystkich pomieszczeniach kosztowało nas 18 tys zł no ale cóż- trzeba było, bez tego ani rusz Edytowane 13 Lipca 2012 przez MaritkaT_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 14.07.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Maritka idziesz jak burza. Podglądam przy okazj gniazdka. Ja robię elektrykę, trzeba być w tym temacie zdecydowanym i wiedzieć co się chce i szybko podejmować decyzje. W poniedziałek przychodzą hydraulicy. Tak więc dwie ekipy na budowie - się będzie działo. Powoli zmierzasz do najciekawszego etapu czyli wykończeniówki podłogi, płytki. Będę podglądać. Zdjęcia mile widziane;). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrK... 03.08.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Witam, mam pytanie,chodzi o okna dachowe - jakich rozmiarów są wasze, ponieważ przymierzam się i nie mogę się zdecydować czy 78x140 czy 78x160. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podmon 05.08.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Witam, mam pytanie,chodzi o okna dachowe - jakich rozmiarów są wasze, ponieważ przymierzam się i nie mogę się zdecydować czy 78x140 czy 78x160. Pozdrawiam Witam! U nas są Fakro 78/140 i uważam, że są naprawdę w sam raz, nie za duże, nie za małe. Dwa obok siebie i jedno naprzeciwko x 2 pokoje.... Pozdrawiam wszystkich budujących i nie mających czasu i może siły na pisanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrK... 05.08.2012 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2012 Wielkie dzięki "podmon" i takie właśnie zamawiam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 22.08.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam!!! Coś widzę, że na forum cisza....nic nie piszecie o postępach budowlanych fotek też brak, a tak miło się je ogląda:) U mnie jeszcze 1,5 miesiąca temu było tak : Edytowane 22 Sierpnia 2012 przez MaritkaT_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 22.08.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Po wylaniu posadzek tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 22.08.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Ktoś tu się chyba wprowadzi w tym roku - Maritka, nieżle pędzisz. U mnie okna juz są, ale jeszcze nie zrobiłam zdjęć bo są oklejone - jak zdejmę naklejki to się pochwalę. Namierzam obecnie jakąś ekipe tynkarską i pchamy to powoli do przodu. Pozdrawiam budujących czytających a nic nie piszących:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 22.08.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 I już posadzki masz szczęściara fajnie to wygląda tak czysto. Można powiedzieć, że tyle sie juz zrobiło a tu nie można sie jeszcze wprowadzić. To co teraz płytki farbki pójdą w ruch trafnych wyborów przy wykończeniu MM życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 22.08.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Teraz etap kafelki Wiatrołap (jeszcze bez fugi i listew): Spiżarka i przejście do garażu: Kotłownia: W salonie, kuchni, pokoju na dole i korytarzu na górze będzie deska drewniana, którą kładą nam w pierwszym tyg września, więc jak już będzie położona wkleję kolejne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 22.08.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Jak schły nam posadzki i był zakaz wchodzenia do domu, zajęliśmy się podwórkiem Nawieźliśmy ziemi, bo domek był w dużym dole, koparka pracowała cały dzień no a teraz nasza kolej Grabki do ręki i dawaj pęcherze na rękach i w ogóle, kurzu pełno w powietrzu, kichanie...ale aby była ładna trawka i dzieci miały gdzie szaleć trzeba włożyć trochę siebie Tak wygląda podwórko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 22.08.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Iwona123 planowaliśmy się wprowadzić w październiku, ale niestety będzie to albo listopad, albo grudzień, w każdym bądź razie na pewno do świąt się wprowadzimy już się nie mogę doczekać Jak tylko będziesz miała zdjęcia z oknami to wklejaj, ciekawa jestem jak tam, fajnie jest popatrzeć na innych pomysły, wykończenia, kolorystykę. Pozdrawiam i powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 23.08.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Maritka wracając do tynków może pamiętasz ile metrów Ci wyszło. Nie wiem jeszcze na jakie sie zdecyduje ale na razie mój kierownik namawia mnie na gotową zaprawę "greinplastu". Podopno niezłe, wychodzi 23zł za metr i nic mnie nie interesuje. Oprócz końcowej zapłaty . Muszę to poprzeliczać i obczaić ile za tradycyjne.Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 23.08.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Tynków wyszło mi 260 albo 280 metrów, już dokładnie nie pamiętam:)nie wiem czy to dużo ale mamy duży garaż a nad nim pokój. Garaż wraz z kotłownią mają 43 m2 i pokój nad nimi jest tej samej wielkości po podłodze. Za m2 tynków gipsowych płaciliśmy 25zł a za cementowe 26 zł. Trzymaj się i powodzenia!!Pamiętaj o fotkach:)Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 24.08.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 U nas na podkarpaciu ceny za metr2 tynków są po12 zł. I decyduję sie na cementowo wapienne. Piasku kupke mam, cementów kilka worków jak braknie to dokupię No i jeszcze wapno do zestawu. Przynajmniej zdecydowaliśmy się jakie tynki, a to już połowa sukcesu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikcrazy 30.08.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) dawno mnie tu nie było...ale wiele spraw się nawarstwiło...wracam;) my już mieszkamy w naszym M03...od listopada 2011;)) jest super;)..polecam wszystkim ten domek...z mniejszymi czy większymi zmianami;) i nas jeszcze wielu rzeczy nie ma, ale mamy własny kąt...i to się liczy! Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez madzikcrazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts