Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Maritka idziesz jak burza. Podglądam przy okazj gniazdka. Ja robię elektrykę, trzeba być w tym temacie zdecydowanym i wiedzieć co się chce i szybko podejmować decyzje. W poniedziałek przychodzą hydraulicy. Tak więc dwie ekipy na budowie - się będzie działo. Powoli zmierzasz do najciekawszego etapu czyli wykończeniówki podłogi, płytki. Będę podglądać. Zdjęcia mile widziane;). Pozdrawiam

• 3 weeks później...
Witam, mam pytanie,chodzi o okna dachowe - jakich rozmiarów są wasze, ponieważ przymierzam się i nie mogę się zdecydować czy 78x140 czy 78x160. Pozdrawiam

Witam!

U nas są Fakro 78/140 i uważam, że są naprawdę w sam raz, nie za duże, nie za małe. Dwa obok siebie i jedno naprzeciwko x 2 pokoje....

Pozdrawiam wszystkich budujących i nie mających czasu i może siły na pisanie.

• 3 weeks później...
Ktoś tu się chyba wprowadzi w tym roku - Maritka, nieżle pędzisz.:) U mnie okna juz są, ale jeszcze nie zrobiłam zdjęć bo są oklejone - jak zdejmę naklejki to się pochwalę. Namierzam obecnie jakąś ekipe tynkarską i pchamy to powoli do przodu. Pozdrawiam budujących czytających a nic nie piszących:)

Teraz etap kafelki :)

Wiatrołap (jeszcze bez fugi i listew):

DSC06071.jpg DSC06050.jpg

Spiżarka i przejście do garażu:

DSC06073.jpg DSC06046.jpg

Kotłownia:

DSC06076.jpg

W salonie, kuchni, pokoju na dole i korytarzu na górze będzie deska drewniana, którą kładą nam w pierwszym tyg września, więc jak już będzie położona wkleję kolejne zdjęcia :)

Jak schły nam posadzki i był zakaz wchodzenia do domu, zajęliśmy się podwórkiem :)

Nawieźliśmy ziemi, bo domek był w dużym dole, koparka pracowała cały dzień no a teraz nasza kolej :(

Grabki do ręki i dawaj :( pęcherze na rękach i w ogóle, kurzu pełno w powietrzu, kichanie...ale aby była ładna trawka i dzieci miały gdzie szaleć trzeba włożyć trochę siebie :)

Tak wygląda podwórko:

DSC06068.jpg DSC06096.jpg DSC06094.jpg

Iwona123 planowaliśmy się wprowadzić w październiku, ale niestety będzie to albo listopad, albo grudzień, w każdym bądź razie na pewno do świąt się wprowadzimy :) już się nie mogę doczekać :lol2:

Jak tylko będziesz miała zdjęcia z oknami to wklejaj, ciekawa jestem jak tam, fajnie jest popatrzeć na innych pomysły, wykończenia, kolorystykę. Pozdrawiam i powodzenia w budowie!

Maritka wracając do tynków może pamiętasz ile metrów Ci wyszło. Nie wiem jeszcze na jakie sie zdecyduje ale na razie mój kierownik namawia mnie na gotową zaprawę "greinplastu". Podopno niezłe, wychodzi 23zł za metr i nic mnie nie interesuje. Oprócz końcowej zapłaty ;). Muszę to poprzeliczać i obczaić ile za tradycyjne.Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam

Tynków wyszło mi 260 albo 280 metrów, już dokładnie nie pamiętam:)nie wiem czy to dużo ale mamy duży garaż a nad nim pokój. Garaż wraz z kotłownią mają 43 m2 i pokój nad nimi jest tej samej wielkości po podłodze. Za m2 tynków gipsowych płaciliśmy 25zł a za cementowe 26 zł. Trzymaj się i powodzenia!!Pamiętaj o fotkach:)Pozdrawiam:)

dawno mnie tu nie było...ale wiele spraw się nawarstwiło...wracam;)

my już mieszkamy w naszym M03...od listopada 2011;)) jest super;)..polecam wszystkim ten domek...z mniejszymi czy większymi zmianami;)

i nas jeszcze wielu rzeczy nie ma, ale mamy własny kąt...i to się liczy!

DSCF2506.jpg

Edytowane przez madzikcrazy