MaritkaT_ 30.08.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Hej! Madzikcrazy ślicznie tam u Ciebie!Ja też tak już chcę!!!Pozazdrościć Mam nadzieję, że i mnie się będzie tak fajnie mieszkało jak Wam Fajnie, że napisałaś miło na serduchu jak się ktoś odzywa i dodaje coś nowego od siebie Pozdrawiam i wspaniałego, radosnego i przytulnego mieszkania życzę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podmon 31.08.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 Hej! Madzikcrazy ślicznie tam u Ciebie!Ja też tak już chcę!!!Pozazdrościć Mam nadzieję, że i mnie się będzie tak fajnie mieszkało jak Wam Fajnie, że napisałaś miło na serduchu jak się ktoś odzywa i dodaje coś nowego od siebie Pozdrawiam i wspaniałego, radosnego i przytulnego mieszkania życzę!!![/ No właśnie! Też tak myślę, ale ośmieliłabym się dodać od siebie, że dnie są już krótsze, czyli czasu trochę może więcej. A gdyby tak Madzikcrazy dorzuciła parę zdjątek ze środka to forumowicze chyba by się nie obrazili... Przepraszam, że jestem nachalna i ponawiam moją prośbę, ale tak mało jest fotek z wyposażeniem wnętrz naszych MM, że aż się serce kraje. Pozostaje taki niedosyt! Pozdrawiam wszystkich wieczorową porą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podmon 01.09.2012 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Witam ponownie! Chciałabym przeprosić MaritkęT i innych zainteresowanych za moją nieudaną odpowiedź z cytatem! Byłam już trochę zmęczona i senna a koniecznie chciałam wtrącić swoje 3 grosze", ale tylko z sympatii do tego forum i jego użytkowników. To by było tyle na razie bo i tak piszę z pracy, więc wolę się szybko ewakuować. Pozdrawiam raz jeszcze wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 01.09.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Witam ponownie! Chciałabym przeprosić MaritkęT i innych zainteresowanych za moją nieudaną odpowiedź z cytatem! Byłam już trochę zmęczona i senna a koniecznie chciałam wtrącić swoje 3 grosze", ale tylko z sympatii do tego forum i jego użytkowników. To by było tyle na razie bo i tak piszę z pracy, więc wolę się szybko ewakuować. Pozdrawiam raz jeszcze wszystkich. Ach tam...Nic nie szkodzi Fajnie, że się odezwałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikcrazy 01.09.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 kurcze,ja to już nie pamiętam ile było m tynku, ale coś mi się wydaje, że 206//...robiliśmy cementowe - wyszło ok..nigdzie nie robiliśmy gładzi.....oczywiście są jakies miejsca do których można byłoby się przyczepić, no ale.... maritka....masz super te płytki w wiatrołapie...bardzo mi się podobają włąśnie siedzę na kanapie w salonie....(nie tak dużym jak Twój;)..i popijam drinka którego mąż utworzył...ach jak cudnie że to u siebie;)porobię aktualne zdjęcia i chyba się pochwalę p.s. poszukuję słupków do ogrodzenia-może komuś zostało nawet kilka i chce się pozbyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikcrazy 01.09.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 (edytowane) PODMON...nie gniewam się....wrzucę te zdjęcia....ale czasu mam mało bo mam 2 maluchów, którzy absorbują mój czas..ale słowo daję, wezmę się za te zdjęcia!!!! słowo! pozdrawiam wszystkich! dodaję moje schody do "niebia"..jeszcze z czasów roboczych;)ale ogólnie tak wyglądają! i moja modyfikacja tarasu;) Edytowane 1 Września 2012 przez madzikcrazy dodaję fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 02.09.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 madzikcrazy widzę, że mamy podobnie wymyślony taras!!!! popatrz jak to podobne pomysły wpadają do głowy w trakcie budowy zazdroszczę Ci tego drinka popijanego w swoim salonie... wklejaj zdjęcia, wklejaj, miło jest patrzeć na kogoś pomysły, zawsze można coś odgapić pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podmon 04.09.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Witam wszystkich! MaritkaT_ - dzięki za wyrozumiałość! Madzikcrazy - fajne schody - interesujący kolor, ale ten stolik to mnie ujął...No i ta podłoga w wiatrołapie, dała mi do myślenia. Dziewczyny idziecie, jak burza z tym budowaniem. Odnośnie kawy pitej na tarasie to wciąż jest u nas w sferze marzeń. Chociaż najważniejsze prace potrzebne do zamieszkania prawie na ukończeniu. W końcu można zamieszkać bez tarasów i ze starymi gratami, ale bez ogrodzenia to chyba już nie - no bo co zrobić z dwoma piesami? Ogólnie rzecz biorąc u nas lekkie spowolnienie z przyczyn finansowych. Ale co tam! Wasze wpisy "dodają mi skrzydeł"! A teraz kilka "przykrych" faktów z dwóch lat budowy w małopolskim; może ktoś sobie porówna... - beton ponad grubo 40 kubików 19700 zł - stal 4940 zł - pustaki 16514 zł - dachówka + akcesoria 18600 zł - kominy 4 szt 6049 zł - więźba 8203 zł - okna dachowe 8 szt + 1 wyłaz (chyba zbyteczny) 8922 zł - okna "zwykłe" + brama garażowa 17400 zł - orynnowanie 4994 zł - wybudowanie MM (robocizna) kosztowało nas 30000 zł ( w tym za dach policzyli 15000zł) - elektryk robocizna 5200 + materiały 4600 - tynki robocizna za 546 mkw 7100 zł ( materiały musiałabym przestudiować) - wylewki 150mkw to 1600 zł za robotę - c.o. + kanalizacja 30000 zł (jeszcze nie dokończone) Całość 220310,10 zł I już się zestresowałam. Ale trza się opamiętać i chociaż może przed zimą przetrzeć okna dachowe. Ale dopiero jak muchy przestaną latać, czyli pewnie już wkrótce. Gdy na budowie nie ma wody fajnie do tego nadają się chusteczki nawilżające dla niemowląt. Polecam - również do ścierania kurzu lub tapicerki w aucie. Na razie na tym zakończę. Życzę wszystkim wytrwałości w budowaniu i zdrowia bo jesień za pasem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikcrazy 05.09.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 PODMON...jestem w szoku że tak "co do grosza" wiesz ile za ile...wow...my liczyliśmy, ale na którymś zakręcie człowiek się pobubił pamiętam niektóre rzeczy...np. takie że - wybudowanie kosztowało nas 20 000 (NIE CAŁE).... - ale dach ok 12 000 (sama robocizna), - drzewo na dach 6000, - hydraulikę robił mąż (bo to jego działka), więc zawsze troszke grosza zostało.... - elektrykę robił nam kolega, u którego mąż zrobił c.o. z kanalizacją ..a akcesoria do tego chyba 1600 zł - wylewki 1300 (ale my mamy mniejszy domek...tzn bez garażu), -okna zwykłe 10 500 (salamander) dachówka...nie pamiętam...tak jak i orynnowania... w każdym bądź razie wydatki są nie małe...ale WARTO! - Poza tym PODMON moja podłoga to nie jest z wiatrołapu, tylko z salonu....to jest płytka...niby drzewo...przy dwójce maluchów....nie chciałam drżeć że będą rzucać zabawkami, że ktoś wejdzie w butach i porysuje parkiet np. piachem, czy obcasem...a tak płyteczki to rach ciach i motem przemyję i lśnią jak ta lala;)wygoda! schody wyszły super..bardzo nam się podobają...a ławe zrobiliśmy w tym samym kolorze...coby jakoś to wyglądało...i się łączyło. ;;; co do OGRODZENIA....to do tej pory go nie mamy...i da się żyć, no ale "piesów" nie ma;) jutro porobię zdjęcia...(jak ogarnę ten bałagan,,,zabawki itd) i wrzucę resztę (łazienka fajnie nam wyszła...moim skromnym zdaniem:::: wrzućcie i swoje fotki! pozdrawiam ciepło...wracam do papryki na zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 06.09.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 (edytowane) Podmon masz rację z tymi oknami, trzeba będzie je przetrzeć...moje są strasznie brudne i boję się, że później ciężko mi będzie je domyć...a miałam to zrobić przed przeprowadzką ja też mam drewno podobne płytki tylko, że w wiatrołapie, w salonie wolę jednak drewno, bo ja jestem drewno-lubna Ja też już się pogubiłam w kosztach, wszystko mi się miesza, mam strasznie krótką pamięć do liczb, mąż lepiej pamięta U mnie w tej chwili robią podwórko tj. szykują pod kostkę, utwardzają ziemię i robią dojście i dojazd do domu, bo jak wspominałam wcześniej mój dom był w strasznym dole, tzn. dom był w dobrym poziomie, tylko ziemi było mało...jak będę miała chwilę to zrobię zdjęcia i wkleję. Kostkę odpuszczamy do następnego roku bo kasę wolimy włożyć w coś co nas przybliży do przeprowadzki np. dolna łazienka jestem na etapie szukania kafelek, koloru itp. dlatego przydałyby się jakieś pomoce, inspiracje, także madzikcrazy wrzucaj te zdjęcia chciałabym chyba kafelki w matowych szarościach...sama nie wiem...ale chyba już tak zostanie...jeszcze nic nie wpadło mi w oko, jeżdzę i szukam pozdrawiam kochani! Edytowane 6 Września 2012 przez MaritkaT_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikcrazy 06.09.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Maritka...specjalnie dla Ciebie jutro zrobię fotki łązienki..mam ją w kolorze...hm....eqri..połączone z szarościami.....zobaczysz sama...ja ją uwielbiam;) u nas kostka jest ...na tarasach i dookoła domu....wjazdu jeszcze nie mamy, bo z papierami jeszcze jakoś mi nie wyszło....(chciałam odpocząć troszke od tej papierologii...po szykowaniu domu do budowy..a potem po odbiorze///uff...wjazd zostawiłam sobię na zimę...może się wyrobię! radzę umyć okna..ja czekałam prawie do ostatniej chwili..klełam muchy i wszelkie robactwo...ile tego musiało się przewinąć przez te biedne szybki! (p.s. a "firmowe" naklejeczki na szybkach zerwałyście? - bo jak świeci na nie słońce...to po czasie ciężko odkleić...tzn się da...ale trzeba się oszarpać.... jutro czeka mnie koszenie trawki....więc jak już ogarnę teren to może i na zew strzelę fotkę ale czekam i na wasze (znowu uzależniłam się od tego forum;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 07.09.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 O to dobrze, że mówisz mi o tych oknach madzikcrazy, bo wyobraź sobie, że ja ze swoich jeszcze nie zerwałam naklejek!!!Mąż mówił, żeby zostawić bo się dzięki temu nie zniszczą tak szybko od tych tynków i wnoszenia czegoś itp.Mi coś nie pasowało, tym bardziej, że chciałam je już zobaczyć w całej okazałości:) ale posłuchałam męża więc uwaga, dziś idę po południu zrywać te paskudne nalepki!!!!!Okna miałam wstawiane na początku maja i mam nadzieję, że uda się to odkleić bez problemów...Zobaczymy...Okna też może uda mi się dziś wymyć dni krótsze, czasu mniej do napisania!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmita6 07.09.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 patrzę, szukam, a zdjęć nowych jak nie było tak nie ma:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikcrazy 07.09.2012 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 martitka nie zrywaj tych naklejek...bo ja nie o tym mówiłam, co są na ramach okien, tylko na samych szkłach!!!! )..mam nadzieje, że nie pozrywałaś zaraz wrzucę zdjęcia....pare chociaż! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikcrazy 07.09.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 zaczynamy zwiedzanie....(dziś tylko kilka fotek) - wejście do domu, salon, podłoga w salonie i kuchni połączona dekorem, nasza sypialnia;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikcrazy 07.09.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 kolejne: -podłoga w wiatrołapie....nie widać szafy po lewo....ale na etapie wykończania bardziej podłoga ciekawi;)...my daliśmy d....z tą naszą....to kamień...zresztą nie tani..ale do układania masakra, powykruszany, nie równy...oj glazurnik "kręcił wąsem" -póki co zamiast firanek w oknach są rolety, wszędzie takie same...jak na zdjęciu, choć kolor troszkę jest oszukany...tylko w łązience jest inaczej..tzn szyba mleczna...ja jestem zachwycona!!!!!! - no i łazienka...bez mojego komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikcrazy 07.09.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 jeszcze to..nasze dwa dęby...roczna hania i staś...2 lata i 2 miesiące - jak nasze dzieci;).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 08.09.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Ojjj, pozrywałam już trudno, zobaczymy co się wydarzy:) podoba mi się Twój salon- taki klimatyczny, u mnie teraz straszna pogoda a właśnie w taką pogodę można siąść, rozpalić w kominku, okryć się kocykiem i popijać winko....super ale się wczułam zazdroszczę Łazienka też fajowo wygląda, widzę, że masz wszystkie ściany pokryte kafelkami, ja też tak właśnie chcę, od podłogi po sam sufit podłoga fajna bo pewnie nie widać kurzu i "śmieci" po dzieciach, a wiem co to znaczy bo sama mam 4-latka i 1- latka bardzo, ale to bardzo spodobały mi się te drzewa!!!!Super to wymyśliliście!!!!też tak chcę madzikcrazy domek Twój wygląda ekstra, ja jak tylko zacznę coś urządzać, to też powklejam fotki, bo mam nadzieję, że też komuś pomogą, a trzeba sobie pomagać pozdrawiam madzikcrazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 09.09.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Madzikcrazy fajną masz łazienke nieduża ale mieści sporo i wiele wolnego miejsca jest na środku. Powiększałaś ją może jakoś? Inne pomieszczenia też ładnie - podobają mi się również schody,a ciekawa jestem Twojej kuchni. Oprowadź nas jeszcze po górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 10.09.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Madzikcrazy mój mąż jest zachwycony Twoją łazienką a jak mu pokazałam zdjęcie dębów, to w ogóle wymiękł i odgapimy od Was i też zasadzimy te drzewka na cześć naszych synków, tylko szkoda, że będzie to już trochę po ich narodzinach...ale ważne, że będzie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts