MaritkaT_ 22.01.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Gosqa3 ja mam czarny z firmy franke, użytkuje mi się go super, wcześniej miałam metalowy i uważam, że ten granitowy jest łatwiejszy w utrzymaniu, czyszczeniu.Ja jestem bardzo zadowolona i nie zamieniłabym na żaden inny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosqa3 22.01.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Dziękuję i jeszcze czekam na opinie jak jest z beżowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikcrazy 22.01.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Najpierw GOSQA3 ja mam FRANKE kolor piaskowy...użytkuje się fajnie (mam 1,5 komory)...jest duży i przestronny..aczkolwiek zachodzi (herbatą...czy czym kolwiek innym...ale przy odrobinie czyszczenia;)sprawuje się i tak super...i nie zamieniłabym go za inny;))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikcrazy 22.01.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 MARITKA T....JEJU...jestem pod wrażeniem Twojeg/NASZEGO M ...cudny...(sam urok daje powiększona przestrzeń w salonie apropo mnie )..., te kolory...ciepłe i jasne (mówię też o schodach i podłodze...jak oglądam to wszystko u Ciebie...to aż...chciałabym się wykańczać jeszcze raz ...super te podpowiedzi ) p.s. masz super żyrandol w łazience...zrób zdjęcie szczegółowe..albo chociaż daj jakiegoś linka na niego..chciałabym go zilustrować dokładniej )) SUPER...naprawdę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 23.01.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Hej Madzikcrazy! Tu masz zdjęcie lampy, trochę niewyraźne bo robione telefonem A tu link do strony Leroy Merlin http://www.leroymerlin.pl/oswietlenie/oswietlenie-scienne-i-sufitowe/oprawy-wiszace/lampa-wiszaca-stick,p174862,l956.html Moja jest troszkę krótsza, bardziej okrągła niż ta ze strony leroy, no i była troszkę tańsza:) Pozdrawiam:) Edytowane 23 Stycznia 2013 przez MaritkaT_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikcrazy 23.01.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 dzięki Maritka;))) naprawdę jest fajna...u nas jej nie widziałam w Leroy....a może szybko ją wykupili hehe..na pewno bym zauważyła! Ciekawa jestem jak będzie wyglądać Twoja górna łazienka...bo ja dopiero robię przymiarkę...(mając maluchy ciężko wszystko pogodzić...a do sklepów to wolę ich nie ciągnąć z nami;(...sama wiesz jak jest;)) zatem czekam na Twoje realizacje, bo raczej będziesz szybsza niż ja pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podmon 24.01.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Witam wszystkich!KASIA1973 i Iwona123 dzięki za info o kominku. Mój mąż też zagadywał coś o umieszczeniu kominka "w kącie", ja jednak chciałabym w tym kącie mieć jakiś regał czy witrynkę, ewentualnie w ostateczności kwiatka lub lampę. Mam pewną podpowiedź od znajomego, tylko nie wiem, czy u nas to wypali. Czas pokaże.MaritkaT_ - jak ja ci zazdroszcze. U mnie to wszystko jakby przesuwa się w czasie... Żal serce ściska, ile z was sobie już pomieszkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikcrazy 29.01.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 czas szybko leci ..niedługo i Ty dołączysz...PODMON do grona tych szczęśliwców..którzy mogą powiedzieć jak smakuje życie we własnym M ....a potem będziesz wspominać z łezką w oku..że to tak szybko minęło ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 30.01.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Podmon jezeli chodzi o kominek tu "juz" mam wymiary. i Tak: od dużego okna do kominka ściana ma długość 127cm, kominek szeroki jest na 114. a wystaje na salon 81cm. Z tym że mamy dopływ powietrza z zewnątrz i przez to wyszedł taki długi na 114. A za kominkiem ściana do wąskiego okna ma długość 106. Tak to wygląda Nie mieliśmy mozliwości manewru w ustawieniu wkładu bo dookoła podłogowe ogrzewanie. Wyszło ja wyszło. A i jeszcze mamy schowana rurę z dopływem ciepłego powietrza na górę. Bez tego też byłby węższy. Ja tak jak i Ty nie chciałam go dawać w kąt. Montują u mnie dzisiaj drzwi zewnetrzne i w końcu odwiedziłam moje miejsce, bo nie byłam już 3 tygodnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosqa3 30.01.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 my weekendowo kobiece zakupy czyli kibelki, zlewy , płytki itd w przyszłym tygodniu zaczynamy układanie płytek więc będzie coraz lepiej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podmon 06.02.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Iwona123 dzięki za info, u mnie jest odpowiednio 61, 52 i 163 cm. Ale Ty masz węższe okno tarasowe (podglądam Twoje Miejsce;)) - może stąd ta różnica. U nas kończy się ocieplanie poddasza. Mężuś daje podwójnie płyty gipsowe - podpatrzone na emigracji.... Swoją drogą ciekawe ile zaoszczędziliśmy na robociźnie? Dziewczyny, czy Wy też tak macie (miałyście), że co jakiś czas zmienia się Wam gust i co jakiś czas jesteście 100% pewne, że odpowiada Wam taki a nie inny styl i już sobie nie wyobrażacie, że spodoba się Wam coś innego do momentu, aż znowu niechcący:o wpadnie wam coś w oko i okazuje się, że to jest właśnie to i tak w kółko.... Pytam, bo ja właśnie teraz mam (znowu) swojego nowego faworyta odnośnie tym razem płytek w łazience. Mianowicie spodobały mi się płytki ośmiokątne -chyba tak to się nazywa- ale słyszałam, że są drogie i w ogóle jest ciężko je dostać. Jeśli macie jakieś wiadomości o takowych dajcie znać, proszę. Nawet gdyby mi się znów odmieniło bardzo Wam dziękuję. Pozdrawiam i do następnego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 07.02.2013 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Ja to niczego nie jestem pewna, a zmienna jak chorągiewka na wietrze. Przeraża mnie powoli brak koncepcji wykończenia. Jak już mi sie wydaje, że będzie, za kilka dni inna wizja. I tak bez przerwy. Płytki ośmiokatne - oj szalejesz moja droga . Jestem surowa w tym temacie więc nie doradze. Ja jak mam już wybrane płytki, a za jakiś czas pojawie się w tym samym sklepie to oczywiście już mi się nie podobają. Oszaleć można. Z takim podejściem to dłłłłłlugo będę wykańczać mój dom ( i siebie). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
podmon 07.02.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Hej!Iwona123 - dobrze wiedzieć, że jest nas więcej - takich niezdecydowanych. Uśmiechałam się czytając, jak wielka jest szansa wykończyć dom i siebie przy okazji.P.S. Iwona123 i madzikcrazy chyba zapomniałam dodać, że podobają mi się Wasze kominki. Wkłady macie chyba równo po środku ( różnie widziałam ). Też tak planuję, ale jak mi "nie odbije" to chciałabym obłożyć go cegiełką.....pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosqa3 08.02.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Witam wszystkich A czy możecie mi odpowiedzieć jaką macie moc kominka w domkach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA1973 08.02.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 jak wcześniej pisałam-25kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona123 08.02.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Ja mam 14 kw. Jeżeli chodzi o schody to jeszcze nic na ten temat nie myśleliśmy na poważnie.A na niepoważnie marzą mi się dywanowe. Ale chyba marne szanse na ich posiadanie. Cena może okazać się dużą przeszkodą. Ale są piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmjózki 09.02.2013 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Hej! Iwona123 - dobrze wiedzieć, że jest nas więcej - takich niezdecydowanych. Uśmiechałam się czytając, jak wielka jest szansa wykończyć dom i siebie przy okazji. P.S. Iwona123 i madzikcrazy chyba zapomniałam dodać, że podobają mi się Wasze kominki. Wkłady macie chyba równo po środku ( różnie widziałam ). Też tak planuję, ale jak mi "nie odbije" to chciałabym obłożyć go cegiełką.....pozdrawiam Witam. Moja żoncia , jako przewodni motyw wykończenia stawia cegiełkę. Dzisiaj rozplanowywaliśmy gniazdka, oświetlenie...wyłączniki..włączniki..kurcze, armagedon....jak dobrze miał człowiek epoki kamienia łupanego..hi..tu ognisko i koniec ...a nie..........pozdrowionka i ogromny "szacun" ala Tych, którzy to przeszli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmjózki 10.02.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Ach i jeszcze jedna fotka z ocieplenia dachu pianką, udało się wkleić, wkleiłabym więcej ale znów ta rozdzielczość...a teraz są już zabudowane i nie mam jak pstryknąć w małej... [ATTACH=CONFIG]163216[/ATTACH] Tak poza tym to górę mi chłopaki dalej robią, kolejne dwa pokoje są już przygotowane pod gruntowanie i malowanie, reszta pomieszczeń się robi, został jeszcze jeden pokój, pralnia no i najdroższa rzecz do wykończenia: łazienka:( ale to już końcówka, cieszę się ogromnie gdyż ciężko się mieszka w domu, który jest w trakcie kończenia, brud, kurz, ślady na podłodze, wiercenie, szum itp, że nie wspomnę o ciągłej obecności obcych ludzi, chociaż ekipę mam fajną sprzątam dwa razy dziennie, odkurzam i myję podłogi, bo mam małe dzieci, no ale jest ok, daję jakoś radę, ważne, że na swoim:) a mieszka się superowo!!!!!!!!!!!! Witaj MartikaT. Czy możesz podać przybliżone koszty ocieplenia 1 m2. Jest to ciekawe rozwiązani,e ale ze wstępnych informacji bardzo kosztowne. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 10.02.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Hej! Ocieplenie pianką na gotowo ( bez regipsów) kosztowało nas 60 zl/ m2 między 15- 20 cm grubość pianki, odpowiada to 40 cm wełny. I powiem, że grzejniki na górze mamy odkręcone na minimum, tylko na korytarzu na górze jest na full i temperatura jest odpowiednia. Bardzo jesteśmy zadowoleni z tego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaritkaT_ 11.02.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Acha chciałam dodać, że dwa dni i poddasze było ocieplone:)i regipsy można kłaść już po tych dwóch dniach bo piana szybko wyschła:)my regipsy kładliśmy już mieszkając w domku, gdyż najpierw wykończyliśmy dół aby się szybko wprowadzić a górę po przeprowadzce kończyliśmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts