Gość 17.05.2003 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2003 Witam,Rozpoczynam ocieplenie dachu wełna w układzie 15+5cm. Mam jednak pytanie, czy wełna może stykać się z folią wysokoprzepuszczalną znajdującą sie pod dachówką , czy należy zrobić jakąś konstrukcję np. kontowniczki alum. co 30-40cm. i na nich zaprzeć wełnę by powstała jeszcze dodatkowa szczelina ok 1cm. między folia w wełną,pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 17.05.2003 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2003 Witam. Jeżeli to rzeczywiście folia wysokoparoprzepuszczalna (taka jak Tyvek, Dorken itp.) to może stykac się z wełną. Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 17.05.2003 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2003 Ważny jest nie tyle producent, co paroprzepuszczalmność ok 3-5 tys. g/m2/d. Jeśli tylko 1000 to nie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzys1 17.05.2003 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2003 Ale jeśli chcesz (lub musisz) już robić "taką konstrukcję" to lepiej użyć sznurka i gwoździ lub zszywek. mocujesz po prostu sznurek do krokwi w odpowiedniej odległości od folii i już. ta odległość to najmniej 2 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 18.05.2003 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2003 Moge powiedziec jak ja zrobilem. Akurat izolacje dachu robilem sam. Krokwie maja u mnie grubosc 18 cm. Kupilem plyty Delta 212 firmy Rockwool, grubosci 16 cm. One sa rozciete skosnie, tak ze po przycieciu ich na szerokosc miedzy krokwiami i wlozeniu na miejsce, same trzymaja sie na miejscu. Prosto i sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts