Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poradzcie czy to dużo czy malo 2500/m2

Anaor

Recommended Posts

Witajcie,

Generalnie nie istnieje forumła wybudowania domu w kwocie XXXzł/m2. Jeśli weźmiesz pod uwagę różnorodność technologii, materiałów, rozwiązań - a co za tym idzie możliwości Waszych wyborów, będziecie wiedzieli że to niemożliwe do określenia przed budową. Cenę za metr kwadratowy możecie sobie wyliczyć po zakończeniu budowy - powiedzmy, że w 2500zł/m2 powierzchni netto można się zmieścić budując dom bardzo porządnie z dobrych materiałów plus przyzwoita wykończeniówka (bez wydumanych fanaberii rzecz jasna) w tym papierologia, media, opłaty etc. Sprawa wygląda tak, że wskazanie ceny za metr musi się wiązać z konkretnym standardem wykonania - bez przedstawienia co wchodzi w zakres tej kwoty nie jestem Wam w stanie powiedzieć czy oferta jest dobra, czy nie.

Jeśli chcecie możemy na priv omówić bardziej szczegółowo temat, czyli co proponuje w tej cenie wykonawca i w jakim standardzie, technologii etc - a ja postaram się realnie zestawić to z faktycznymi wydatkami jakie byście ponieśli budując dom zgodnie z jego propozycją. Właśnie swój mam na etapie ostatniego wykończenia, więc z chęcią podzielę się uwagami dotyczącymi kosztów - do wiadomości dołączcie jakiś link do projektu, który chcecie budować.

H.