Prymulki3 17.01.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Oj no to witam Was wszystkich! ...dopiero zaczynam.... Ma pytańko dot. domu w prymulkach, co do kosztów i ilości materiałów. Ile potrzeba pustaków na budowę tego domku razem z garażem? Czy może ktoś z okolic Rzeszowa (ewentualnie z podkarpacia czy z sąsiednich województw)wybudował lub buduje ten domek? Bardzo chetnie z taką osobą chciałbym porozmawiać, ewentualnie zobaczyć na zywo jak ten domek wyglada? Prosze o jakieś info.Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 17.01.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 zapraszamy http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=14367&postdays=0&postorder=asc&start=3840 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hancyśka 22.01.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witaj Tomek !! Mam na imię Hanka i wraz z mężem Tomkiem zaczeliśmy we wrzesniu ubiegłego roku budowe domu w Prymulkach 2 ( wersja bez garażu z wejściem od północy )w małopolsce a konkretnie w Gorlicach ? A Ty gdzie ? blisko nas ? Jestesmy obecnie na etapie gromadzeniem materaiłów na nasz wymarzony mały domek . Mamy juz stan zero a po Świetach Wielkanocnych zaczynamy jechać z murami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karoll 01.03.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Mam pytanie do osób budujących prymulki 3 z maxa. Czy pamiętacie ile maxów kupowaliście. Ja obliczyłem, że 4.000 powinno wystarczyć tymczasem mój wykonawca obliczył aż 5.000 - dośc duża róznica prawda? Bardzo prosze o info bo chciałbym się dowiedzieć kto lepiej liczy ja czy mój wykonawca? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekkr 02.02.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witam wszystkich prymulkowiczów!!! Jestem "świeżym" posiadaczem projektu domu w prymulkach 3 i dzięki forum dużo ciekawych rzeczy się dowiedziałem. Ale mam jeszcze kilka pytań, a mianowice czy ktoś z Was zamienił schody zabiegowe na schody z podestem oraz czy ktoś z Was robił drugi strop betonowy??? I najważniejsze - czy ktoś z Was wybudował już taki domek na podkarpaciu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabri5 27.08.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Dom w prymylkach 3, dzis pierwszy dzień, ławy wytyczone. Może ktos też buduje Dom w Prymulkach 3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karcz3 16.09.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 WitamMy również zdecydowaliśmy sie na budowe domu w prymulkach 3, działke już kupiliśmy jesteśmy na etapie załatwiania warunków zabudowy, w miedzyczasie przyłącza, i pozwolenie na budowe. Mamy zamiar brać kredyt, około 60 tys wkłąd włąsny, i mam prośbe potrzebujemy kosztorys na materiały co do poszczególnych prac, zstan0, SSO,SSZ, i wykończenie aż do odbioru domu, bo tego oczekuje bank, Powiem że bedziemy budować systemem gospodarczym. Prosze o pomoc. I zarazem pytam jakie postępy już u was z budową,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabri5 23.09.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Mamy już fundamenty, od poniedziałku parter. Co do kosztów to:Harmonogram kosztów pisany był tak plus - minus bo wiadomo, że wszystkiego sie nie da przewidzieć, stan0 40 tyś, SSO 85tyś, SSZ 100tyś, wykończenie domu to już wasza indywidualna sprawa. Nasze Prymulki3 stawiane są z: ławy beton z gruszki, fundamenty bloczek fundamentowy 12x24x38, ściany nośne i ściany zewnętrzne z gazobetonu o wymiarach 24x24x59. Harmonogram nijak się ma do ustalania transz kredytu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajon-ka 25.05.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 witam,my też wybraliśmy prymulki - mieszkamy od 2 lat i trzeba powiedzieć, że wybór projektu okazał się trafny. Zastanowiłabym się nad tym gazobetonem - faktycznie ściany są ciepłe, ale później są problemy z montażem czegokolwiek - od szafek kuchennych począwszy a na karniszach skończywszy.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabri5 18.07.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Nasze prumulki są już prawie gotowe, na jesieni sie przeprowadzamy. Jestem ciekawa jak ustawiliście salon? Dwa okna powodują, że jest on mało ustawny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabri5 21.08.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Oto nasze Prymulki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 21.08.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 My też mamy Prymulkę Tyle, że wersję standardową, odbicie lustrzane, bez piwnicy i garażu. Domek przyjemny, rodzinny, nieduży. Gabri: może dziennik napiszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karcz3 21.08.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 obecnie dachówke kładą domek po paru zmianach zewn i wew scianek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabri5 21.08.2012 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Martinezio dzięki za propozycję, ale chyba bym nie umiała. Pamiętam jak oglądałam Twoje dzieło: szafka do łazienki pod umywalkę. Twoja elewacja tak nam się spodobała, że też będziemy taką mieli.Mam pytanie jak ustawiliście salon, gdzie postawiliście telewizor?karcz3 fajnie wygląda Twoja prymulka, odbicie lustrzane, jak rozwiązaliście połączenie kuchni z salonem: otwarta/półotwarta? My mamy szerokie 1,5 metrowe przejście bez drzwi lekko przesunięte w stronę korytarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 22.08.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Wbrew pozorom to nie jest trudne. Kwestia tylko usiąść na pół godzinki raz na jakiś czas do kompa... Nawet nie musi być to codziennie Odrobina swady i jechane :> Odnośnie salonu - w rogu po prawej stronie, ponad pstryczkami, których puszki widać, wisi TV (zmieścił się 32" LCD, a pewnie i 40-tka weszła by spoko). W przyszłości jeszcze może jakaś komoda pod ten tv trafi, bo na razie to kable wiszą tak po chamsku To było jedyne miejsce, tak na prawdę. Kuchnię mamy otwartą na salon, na ścianie od klatki schodowej jest kominek i kwiatowy kąt. Co do elewacji, to upewnij się najpierw, że w pobliżu nie masz siedlisk much, bo będziesz mieć czarno jesienią na nasłonecznionych częściach :/ Niestety, żółty, słoneczny kolor przyciąga owady :/ Powodzenia i wrzucaj foty :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabri5 22.08.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Właśnie taki telewizor mamy i mamy zamiar go umieścić na ściance pomiędzy kuchnią, a korytarzem. Na zdjęciu po prawej stronie A to widok na solon z kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 22.08.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Zmieści się bez bólu i będzie gites. Tylko kupcie sobie wieszak VESA z ramieniem, aby można było manipulować kątami we wszystkich kierunkach, nie tylko lewo-prawo lub góra-dół. PS: gdzie macie gniazdko antenowe zlokalizowane? Bo nie widzę na zdjęciach... No i macie zaplanowaną instalację systemu TV, czy totalna prościzna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabri5 23.08.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Gniazdka antenowe w salonie są dwa, jedno widać na zdjęciu nr 1 po prawej stronie u dołu, a drugie jest po przeciwnej stonie na ścianie z oknem (tak w razie czego). Instalację systemu mamy dokładnie taką jak ją określiłeś totalna prościzna. Wiele prac robimy sami (koszty), mąż sam wykonał instalację c.o. w miedzi, razem zrobiliśmy podłogówkę (kuchnia, łazienka, korytarz). Jutro odbieramy drzwi od stolarza, w weekend czeka nas obsadzanie. Martinezio czy macie kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabri5 23.08.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Tu w przyszłości postawimy kanapę narożną, widać gniazdko antenowe nr 2, okna od środka białe od zewnątrz złoty dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 24.08.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Tak, mamy kominek. Temi rencami zrobiony Jedynie podłączenie do komina wolałem dać zrobić specjaliście, bo jakoś bałem się trochę, że nie dam rady... Za kominkiem mamy zielony kąt, czyli domowe zarośla Tu na foto jeszcze mało - teraz już prawie się wylewa zieleń z tamtąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts