Jarodabek 17.01.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 WitamZastaniawiam się nad zakupem pieca na ekogroszek typu KP-20 (o mocy 20KW) produkowanego przez firmę ZĘBIEC. Domek mam o pow. 220m kwadratowych i ocieplony styropianem 12cm.Jeśli ktokolwiek z Państawa jest użytkownikiem takiego pieca lub podobnego będę wdzięczny za podzielenie się swoją opinią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil_ra 18.01.2007 01:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 podciągam temat; również jestem zainteresowany i czekam na opinie użytkowników.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 18.01.2007 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Użyjcie funkcji szukaj. Było trochę wątków na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil_ra 19.01.2007 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Wiadomości na temat tego typu pieca akurat nie ma... chyba że myślisz tylko o Zębcu ( a nam chodzi o konkretny model i specyfikę używania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jack62 19.01.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 wlasnie dzis mi przywiezli zamowiony ZEBIEC KP20 , mysle ze w ciagu tygodnia bedzie zainstalowany , mialem bardzo duzy dylemat jaki kociolwybrac z bardzo duzej oferty , moj lokalny sprzedawca namawial mnie na inne inne firmy ktore sprzedaje , ja jednak po dokladnym rozpoznaniu parametrowwielu kotlow zdecydowalem sie na ''zebca kp20'' , mnie przekonalo : dolne spalanie/wysoka sprawnosc/,mozliwosc spalania eko-groszku o geanulacji do 31.5 mm ,waga / przy stosunkowo niewielkich rozmiarach i mocy 20KW/ waga kotla 380kg, sterownik o duzych mozliwosciach ,stosunkowo nieduzy pobor mocy ok.120W /spojrzenie pod katem zastosowania zasilacza awaryjnego/,mozliwosc spalania awaryjnego na dodatkowym ruszcie no i firmaz tradycjami w branzy, mam nadzieje ze eksploatacja kotla potwierdzi moj trafny wybor . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarodabek 21.01.2007 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Ja również postawiłem na Zębca KP-20. Mam podobne zdanie na temat tej firmy. Podziel się z nami pierwszymi wrażeniami po zainstalowaniu pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 21.01.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 w Castoramie go dzisiaj widziałem zaciekawił mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 21.01.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 hmmm Łaziłem dzisiaj po Castoramie i faktycznie jakiś brzydal stał przed kotłem Zębca Czy byliśmy w tej samej Castoramie ? pozdrawiam sellimku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghostt 21.01.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 no mnie tez zaciekawilciekawe jest to jak niby uzyskali taka wielka sprawnosc jednoczesnie redukujac rozmiary kotla kociol ten ma bardzo mala powierzchnie wymiennikajak dla mnie ten kociol bedzie glownie grzal komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 21.01.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Tak -Jaobol przygladał mie sie taki jeden w białym kitlu ale zaraz go zgarneli ghostt , jaki jest Twoj typ ?sprawnosc o ile pamiętam to miał 82]wiec nie taka znowu duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 21.01.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 http://kotly.com/product_info.php?cPath=75_90&products_id=739 jeszcze mnie to zastanawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 22.01.2007 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Zamieszam Ci selimm. Nie jestem fanem żeliwniaków bo "z żeliwnej ich natury" nie bardzo da się ukształtować długą drogę obiegu spalin a to oznacza grzanie komina. Z praktycznego punktu widzenia - czemu takie niskie drzwiczki do wybierania popiołu ??? Z mojej krótkiej praktyki palacza wiem, że im większe tym lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 22.01.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Piejar , mam takie same obawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuj 18.02.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Witam Zastaniawiam się nad zakupem pieca na ekogroszek typu KP-20 (o mocy 20KW) produkowanego przez firmę ZĘBIEC. Domek mam o pow. 220m kwadratowych i ocieplony styropianem 12cm. Jeśli ktokolwiek z Państawa jest użytkownikiem takiego pieca lub podobnego będę wdzięczny za podzielenie się swoją opinią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 18.02.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 no mnie tez zaciekawil ciekawe jest to jak niby uzyskali taka wielka sprawnosc jednoczesnie redukujac rozmiary kotla kociol ten ma bardzo mala powierzchnie wymiennika jak dla mnie ten kociol bedzie glownie grzal komin Masz dokładnie moje myśli, nieciekawy wymiennik , zgadzam się z tym grzaniem komina w 100% procentach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuj 18.02.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 też chcę kupić zębca KP ale mam dylemat ,ponieważ Zębiec obniżył gwarancję z 10 na 5 lat .blachy 5 mm z huty Sędzimira są produkowane ze złomu anie jak dawniej z rudy iprez to są bardziej podatne na korozję Po za tym dolne spalanie sprzyja korozji .Niekóre firmy robią zblachy 6 mm , ale są droższe .Parametrami iceną Zębiec przebija wszystkich nie wiadomo czy tylko w teorii Ja rozważam też kupno pica na groszek u gościa , ktory takie piece wykonoje w garażu jest z zawodu hydraulikiem i o piecach wie dużo robi z blachy 6 mm ,twierdzi że sprawność tego pieca wynosi 90 % .Cena pieca z podajnikiem .23 kW - 6000 zł wygląda to solidnie , tyle że trzeba czekać do maja , bowszystko co zrobi sćodzi mu od ręki Zębca 20 kW można kupić za 63900 Jezeli ktoś już użytkuje Zębca KP 20 , to chętnie poczytałbym opinii pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matmarc 19.02.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 witamja wybrałem OGNIWO S8WC 20 kW, porównywalne parametry, moj instalator mi go polecił i jestem z niego zadolwolony, kupiłem przez internet http://www.detar.pl pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts