melisa 17.01.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Od kilku tygodni jesteśmy szczęśliwymi właścicielami i lokatorami nowego domu. Szaleństwo wykończenia mamy za sobą. Byłam zadowolona, ba nawet szczęśliwa, aż tu nagle ... Na naszej pięknej podłodze (gres szkliwiony mistral Paradyża) między wykuszem jadalni a kuchnią pojawiły się plamy, prawdopodobnie po wylanym przez męża soku jabłkowym (musiałam nie zauważyć od razu, bo po wytarciu - pewnie jakiś czas, tj. kilka minut minęło, podłoga na powierzchni jest gładka, ale widoczne są przebarwienia ( nie rzucają się w oczy na pierwszy rzut, ale dają się zauważyć). Co z tym fantem robić dalej, bo trochę mi ręce opadły. Tym gresem wyłożyliśmy kuchnię, jadalnię, salon i część korytarza, wygląda super, ale co z tego, jeśli w taki idiotyczny sposób daje się poplamić, a dodam, że kosztowało to niemało. Czy to się da czymś wywabić? Może reklamacja, bo producent nigdzie nie zamieścił informacji, że trzeba takie podłogi impregnować przed użytkowaniem. Proszę o radę, może macie już doświadczenia w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 17.01.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Nie pamiętam dokładnie czy mistral jest szkliwiony czy polerowany? jeśli szkliwiony to sok z jabłek nie powinien zrobić absolutnie nic!, a gres polerowany trzeba koniecznie impregnować. Moja rada to szybki tel do fabryki a dokładnie do lokalnego P.h. oni działają szybko i na pewno będziesz miła wizytę i szybką diagnozę. do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 17.01.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Mistral - . Jest to kolekcja płytek gresowych nieszkliwionych produkowanych w technologii podwójnego zasypu. Płytki polerowane błyszczą ostrym blaskiem. Listwy cięte są z płyt bazowych; mają prostą, modernistyczną formę lub zdobione są motywem roślinnym. teraz sama widzisz: http://www.paradyz.com.pl/index.php?s=56&a=7&lang=pl&collID=223 chemia HG może być pomocna, ale wizyta przedstawiciela z fabryki konieczna. pozdrawiam, MIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melisa 17.01.2007 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Rzeczywiście, sprawdziłam. Gres jest polerowany, nie szkliwiony. Dziękuję za odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 17.01.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 melisa powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts