Bartt 17.05.2003 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2003 Jakie szambo zakopać przy wodach gruntowych na poziomie 70-80cm. Plastikowe czy gotowe betonowe? Zależy ni aby było szczelne teraz i za 20 lat. - Jeśli dam plastikowe obawiam się, czy woda go nie wpchnie na powierzchnię. - Jeśli betonowe - to jakie macie doświadczenia z jego szczelnością w dłuższym okresie czasu - nieszczelności spowodują jego ciągłe napełnienie wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.05.2003 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2003 ty to masz problemy bart powiedz lepiej jakie tam w koncu cuda montujesz zeby oszczedzac energie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 17.05.2003 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2003 Nad plastykowym szambem można od biedy położyć jakąś płytę betonową a dół na szambo betonowe wyłożyć grubą folią budowlaną i dopiero na to położyć szambo zaizolowane od wewnątrz. Sam decyduj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacus 19.05.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 W mojej okolicy można zamówić zbiorniki bet. 10m3 o wysokości około 1,3m. Poziom wód gruntowych jest podobny jak u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 19.05.2003 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 "W mojej okolicy" tzn. gdzie i za ile? Czy są z płytą najazdową (dodatkowo zbrojone)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 19.05.2003 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Prawdopodobnie każde szmbo betonowe rozszczelnia się po dwóch latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 20.05.2003 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Jolu, szambo z płytą najazdową 2,3 x 2,3 wys ok 2,4 (10m3) z płytą najazdową grubości 14 cm. Firma na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 09.06.2003 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Mam podobny dylemat. Plastikowe, jak przyjedzie szambelan i opróżni to przy wysokim poziomie wody gruntowej (naw iosnę po deszczu) może po prosty wyskoczyć jak spławik. Słyszałem gdzieś o zalewaniiu betonem plastikowego zbiornika na zewnątrz... ale czy to wystarczy ?A z betonowym to myśałem, żeby na dnie wykopu może wylać trochę chudziaka, wyrównać i na to grubą folię budowlaną. Potem zbiornik i go z zewnątrz tą folią jeszcze dobrze optaluić i zaizolować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PANTHER 10.06.2003 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2003 Z plastikowym szambem jest problem jeszcze innego typu- gdy będzie puste woda może je po prostu zgnieść. Mam podobny problem i dałam betonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts