Frankai 29.05.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 W salonie obejrzałem kuchenki i choć wiem, że nie stać mnie na Alno, to wszedłem na ich stronkę. Dobiło mnie co tam mają: konfigurator kolorów, dobór wysokości czy różne inne cudeńka (kliknąć NEXT i potem klikać na numerkach u dołu).Oczywiście jest pełno zdjęć przykładowych kuchni . Każda z kuchni ma kilka zdjęć - nad obrazkiem jest przycisk "Design examples", który daje możliwość wyboru zdjęcia. Pamiętajcie, że często coś przesłania zdjęcie i trzeba "krzyżykiem zamknąć". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.07.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Rzeczywiście cudeńka. Czy oni działają w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 27.07.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Piękne, meble z klasą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 27.07.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Mysle,ze wiekszosc z nich mozna zrobic samemu (no nie doslownie samemu) i to w dodatku za duzo mniejsze pieniadze.Dobry projekt,w najgorszym wypadku u fachowca,materialy u nas nie sa wcale gorsze i do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 27.07.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Szkoda, ze te cudenka widze dopiero teraz. Naprawde ogromna pomoc przy projektowaniu kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DominikaF 27.07.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Czy to taka rewelacja? Jest wiele firm na rynku, które robią meble w jakości nie gorszej niż Alno, a w dużo korzystniejszej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 27.07.2006 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Rzeczywiście cudeńka. Czy oni działają w Polsce? Tak - działają. Nie szukaj jednak szyldu Alno, tylko pytaj w dobrych salonach. Może na ich stronce są adresy. Ja trafiłem u siebie w Ostrowie Wlkp., ale właściciel mówi, że sprzedaje je raczej klientom z ... Poznania. Tubylcza ludność jest zbyt uboga, żeby zamawiać tego w wystarczającej do utrzymania się ilości na rynku. Mnie też nie stać na Alno, ale może któreś z rozwiązań się podpatrzy, albo kupi dany bajerek. Szykuję się na Atlas'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 27.07.2006 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Czy to taka rewelacja? Jest wiele firm na rynku, które robią meble w jakości nie gorszej niż Alno, a w dużo korzystniejszej cenie. Zdecydowanie rewelacja i wiele z tych rozwiązań nie dostaniesz u nikogo innego, bo są opatentowane. Jakieś podróby znajdziesz, ale oczywiście to nie jest to samo. Czasem detal a psuje resztę. Oczywiście jak człowiek jest wyczulony i obejrzał już w swoim życiu trochę luksusów Ja nie jeżdżę Rollce-Royce'm, tylko Daewoo, więc kuchnie będę miał chyba Atlas a nie Alno. Jest dość duża różnica i gdyby mnie było stać, to kupiłbym Alno, ale Atlas będzie wystarczająco dobry Z innych w miarę dobrych to patrzyłbym na Rust lub na Meble Wolsztyńskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DominikaF 27.07.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Proszę więc o konkrety.Bez frazesów - jakie są te rewelacyjne i jedyne rozwiązania Alno, których inne firmy nie mają??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DominikaF 27.07.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Frankai - a może ty masz z Alno jakiś deal, coś za bardzo za nimi obstajesz. Widziałam wiele mebli bardzo dobrej jakości, mimo że nie miały metki Alno. Jakieś tam opatentowane szczegóły to drobiazg. Liczy się całokształt a tu Alno wybiega najbardziej ceną w górę - jakością chyba nie aż tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 27.07.2006 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Frankai - a może ty masz z Alno jakiś deal, coś za bardzo za nimi obstajesz. Jasne. Pewnie dlatego piszę, że ... kupuję Atlasa {i w tym miejscu powinna być ikonka :pukpuk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DominikaF 27.07.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Dobrze się maskujesz tym Atlasem - tylko mnie nie zabij!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DominikaF 27.07.2006 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Więc spójrz na mojego posta z godz.23.47 - i nadal proszę o te rewelacje i konkrety, bez bawełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 28.07.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Dominiczko, kochanie, a Ty spojrzyj na datę dołączenia Frankai do Forum, potem może się zapoznaj z tym, co pisał do tej pory - tak mniej więcej oczywiście - i jak już będziesz wiedziała, kto zacz - to rzeczywiście puknij się w głowę zanim napiszesz o jego "dealu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o92 28.07.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Sprawdziłem - mają rewelacyjny program komputerowy 3D do wizualizacji kuchni. Podajesz wymiary, wstawiasz gotowe meble, okapy, lodówki, zlewy, półki, połeczki, murki, barki, stoły - i widzisz swoją kuchnie. Do tego kolorki, płytki.... Miodzio. http://kitchenplanner.alno.de/Seiten/download.php Aha - uwaga modemowcy - plik instalacyjny ma ponad 16MB Poz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DominikaF 28.07.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Frankai, mam nadzieję, że się na mnie nie obraziłeś, bo zamilkłeś. Temat mnie zainteresował, jednak sama nie mogę doszukać się niczego bardzo wyjątkowego w tych meblach. Napisz proszę o tych cud detalach.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firstlady 17.01.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Czy firma Alno ma przedstawicielstwo w Polsce? Jeśli tak to gdzie ma biura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 17.01.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Nie wiem czy przedstawicielstwa, ale są punkty sprzedaży. Mogę Ci podać gdzie w Krakowie jest punkt sprzedaży Alno/Wellman. Z tego co pytałem czas oczekiwania od momentu złożenia zamówienia 2-3 tygodnie, aż to wyprodukują w Niemczech i przywiozą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 07.06.2007 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Podłączam sie do tematu...Kto ma kuchnię ALNO i jak sie sprawuje ?...zdjecia bardzo mile widziane...Też przymierzam się do kuchni tej firmy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts