Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Alno - meble kuchenne - inspiracje, realizacje, opinie

Frankai

Recommended Posts

W salonie obejrzałem kuchenki i choć wiem, że nie stać mnie na Alno, to wszedłem na ich stronkę. Dobiło mnie co tam mają: konfigurator kolorów,

dobór wysokości czy różne inne cudeńka (kliknąć NEXT i potem klikać na numerkach u dołu).

Oczywiście jest pełno zdjęć przykładowych kuchni . Każda z kuchni ma kilka zdjęć - nad obrazkiem jest przycisk "Design examples", który daje możliwość wyboru zdjęcia. Pamiętajcie, że często coś przesłania zdjęcie i trzeba "krzyżykiem zamknąć".

• 1 month później...
Rzeczywiście cudeńka. Czy oni działają w Polsce?

Tak - działają. Nie szukaj jednak szyldu Alno, tylko pytaj w dobrych salonach. Może na ich stronce są adresy. Ja trafiłem u siebie w Ostrowie Wlkp., ale właściciel mówi, że sprzedaje je raczej klientom z ... Poznania. Tubylcza ludność jest zbyt uboga, żeby zamawiać tego w wystarczającej do utrzymania się ilości na rynku. Mnie też nie stać na Alno, ale może któreś z rozwiązań się podpatrzy, albo kupi dany bajerek. Szykuję się na Atlas'a.

Czy to taka rewelacja?

Jest wiele firm na rynku, które robią meble w jakości nie gorszej niż Alno, a w dużo korzystniejszej cenie.

Zdecydowanie rewelacja i wiele z tych rozwiązań nie dostaniesz u nikogo innego, bo są opatentowane. Jakieś podróby znajdziesz, ale oczywiście to nie jest to samo. Czasem detal a psuje resztę. Oczywiście jak człowiek jest wyczulony i obejrzał już w swoim życiu trochę luksusów ;)

Ja nie jeżdżę Rollce-Royce'm, tylko Daewoo, więc kuchnie będę miał chyba Atlas a nie Alno. Jest dość duża różnica i gdyby mnie było stać, to kupiłbym Alno, ale Atlas będzie wystarczająco dobry :) Z innych w miarę dobrych to patrzyłbym na Rust lub na Meble Wolsztyńskie.

Frankai - a może ty masz z Alno jakiś deal,

coś za bardzo za nimi obstajesz.

Widziałam wiele mebli bardzo dobrej jakości, mimo że nie miały metki Alno. Jakieś tam opatentowane szczegóły to drobiazg. Liczy się całokształt a tu Alno wybiega najbardziej ceną w górę - jakością chyba nie aż tak.

Sprawdziłem - mają rewelacyjny program komputerowy 3D do wizualizacji kuchni. Podajesz wymiary, wstawiasz gotowe meble, okapy, lodówki, zlewy, półki, połeczki, murki, barki, stoły - i widzisz swoją kuchnie. Do tego kolorki, płytki.... Miodzio.

http://kitchenplanner.alno.de/Seiten/download.php

Aha - uwaga modemowcy - plik instalacyjny ma ponad 16MB :)

Poz!

• 5 months później...
  • 4 months później...