Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kasi_de

Recommended Posts

• Odpowiedzi 166
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jestem pierwsza (z komentarzem hihi)

No więc- projekt bardzo ciekawy i patrząc na zaprezentowane elewacje wygląd domku oryginalny i taki nieszablonowy. Mi się podoba javascript:emoticon(':D')

javascript:emoticon(':D')

Strasznie jestem ciekawa układu pomieszczeń, bo sama mam wąską działkę i chętnie zobaczę Twoje rozwiązania. Czekam z niecierpliwością

Pozdrawiam

A ja widziałam już układ pomieszczeń :D I bardzo mi się podobał!

A poza tym my z Kasią bedziemy sasiadkami, tym bardziej więc czekam na nowinki :wink:

Ale ale, Kasiu, czy to znaczy, że budować bedziecie dopiero w sierpniu? Czy dowiadywałaś się, czy bank zgodzi się na kredyt na sam stan surowy? Chyba, że zadeklarujecie, że reszta ze sprzedaży mieszkania, bo tak chyba można....

W kazdym razie fajnie, że założyłaś dziennik - uwielbiam czytać dzienniki! :wink:

Trzymam mocno kciuki za wasze przedsięwzięcie i w razie czego wal z pytaniami jak w dym (no, ale chyba już o tym wiesz 8) )

I może wpadniesz do mnie na kawkę? :wink:

Co prawda nie ma jeszcze pełnego wystroju wnętrz :roll:

ale jest czajnik i koza.... :lol:

dzięki za pierwsze komentarze ;-)))

mam dziś kiepski dzień...

pół nocy nie spałam bo Potomek dawał w pióra, o 5 musiałam wstać , o 3 Inka (kotka) puściła pawia i musiałam wstać sprawdzić co się dzieje, o 8 byłam umówiona w Radomiu, pojechałam, zrobiłam 250 km, mało nie zasnęłam po drodze za kierownicą... właśnie padam na mordę...

muszę się z kimś napić wódki i odreagować ;-) ale może być i kawa ;-)

Chętnie Cię odwiedzę Dominiko [naturalnie nie dziś :lol: ], zobaczę jak Twój domek z bliska wygląda - jakie zmiany od ostatnich oględzin ;-) (a dużo się chyba zmieniło, bo ostatnio tylko fundamenty były ;-) jak na razie to tylko z ulicy oglądam ;-)

*motyl* - mówisz i masz, zaraz wkleję rzuty ;-)

Mam pierwszą wycenę - 35 tys za stan surowy ;-) kto da mniej? :D

no, rzuty już są ;-)

Co do kredytu - fundamenty chyba zrobimy z oszczędności, ale kredyt chcemy na całą resztę... ile dadzą ;-)

Ja mam w tej chwili małą umowę - zlecenie (ale za to na rok - może uwzględnią) no i pensja męża... zobaczymy ;-)

no i od lutego chyba uruchomię działalność gospodarczą, więc może jak zabraknie tej kasy to jakoś przeliczymy zdolność za 6 miesięcy i dobierzemy?

muszę znaleść jakiś elastyczny bank ;-)

Za sumę którą dostaniemy "na pensję" męża możemy nie wykończyć domu... (jeszcze działkę musimy refinansować)... szacuję, ze może zabraknąć, bagatela, 30-50 tys...

Gratuluję świetnych pomysłów i ciekawych rozwiązań w domku :wink: Osobiście bardzo podobają mi się u Ciebie kuchnia ze spiżarnią i świetne garderoby w górnych sypialniach (zapowiadają się bardzo luksusowo). Sama też planuję takie rozwiązania, ale ja jeszcze jestem na etapie planowania :wink:

Na pewno będę śledzić Twoje poczynania bo zapowiada się ciekawy domek :D

powiem architektowi, że jego dzieło się podoba ;-)

aczkolwiek cały rozkład góry to moje dzieło (w programie Paint hihi rysowałam) a dół (wnęki) to również mój pomysł 8)

ciągle się zastanawiam jaki tynk tam dać, żeby górę odróżnić od dołu, bo co do drewna się waham...

no ale to jest problem w dalszej perpektywie ;-)

A mnie pozostanie papa na dachu, najtańsze kaloryfery, piec na węgiel, płytki PCV na podłogach, lastriko na tarasie.... buuu!!

Ty się nic nie przejmuj, przyjdziesz do mnie to powiem ci co zrobić z rekuperatorem i podłogówką tak, żeby cię nie zabiło 8)

Kontakty mam, i bedę cię polecać wykonawcom :wink: :D

Cześć Kaśka,

przeważnie w tzw ohah i ahhh-ah zbyt wylewny nie jestem, ale muszę przyznać, że projekt domu jest rzeczywiscie ciekawy. Czytałem Twój dziennki, i wchodząc w komentarze chciałem zapytać, czy był to jakiś gotowiec, czy własna wizja. Teraz już wiem. Jezeli chodzi o wymiary działki, to u mnie też nie było łatwo, tym bardziej, że ma trochę, hmm.... walnięty kształt. Masz moze jakiś szkic usytuowania domu na działce?

Garaż będzie od ulicy?