Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Kasi_de

Recommended Posts

No bardzo się cieszę, że mamy podejście podobne. Staram się odwiedzać strony osób z poztywnym nastawieniem i już dodaję Twój dziennik do ulubionych i będziemy wspólnie budować :D

ja jeszcze nic nie mam poza marzeniami :lol: i dla dodania sobie energii oglądałam dziś gres polerowany, śliczny -wiedza przyda się do kosztorysu :p

pozdrawiam

• Odpowiedzi 166
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasiu, co do studni - to my płaciliśmy 55 zł za mb (w sumie było chyba 8 lub 9 m). Plus pompa (wystarczy taka za 150 zł, jeśli potrzebujesz tylko do ogrodu, zresztą ja będę wkrótce miała nową pompę, więc mogę ci oddać swoją, która służyła nam przez czas budowy).

Podam ci namiary na studniarza w sobotę, wezmę swój magiczny zeszyt 8)

:) cierpliwość została nagrodzona i wreszcie mam co czytać i czemu się przyglądać...

a oczka nie łzawią od wypatrywania co tam u Ciebie się dzieje :)

ech... my na razie daliśmy sobie spokój z budowaniem,

przy tych cenach i tym bumie, chcemy trochę odsapnąć też finansowo i nerwowo - więcej się buduje, dłużej się czeka na decyzje, więcej i częściej się zgrzyta zębodołami...

co się da bez kredytu chcemy powoli załatwiać na bieżąco, przyłącza, jakiś barak czy coś na materiały itd... geodetów i takie tam, a z budową pewnie ruszymy dopiero w przyszłym roku :)

a no i caly czas za projektem się rozglądamy, mamy nawet faworyta, a adaptacja też kosztuje... :)))

pozdrawiam i trzymam kciuki bardzo mocno o te wszystkie zgody i papierki :)

właśnie się dowiedziałam, że moje dokumenty z Wołomina trafiły z powrotem do Radzymina... niestety razem z moim pozwoleniem jeszcze z 200 innych, a pani w Radzyminie tylko jedna ma dziś dyżur :evil: i nie udziela żadnych informacji przez telefon...

Biorę zatem Potomka pod pachę i jadę... bez pozwolenia albo chociaż jakichś konkretów nie wyjdę ze starostwa :lol: mąż jest chory i odmówił współpracy :-?

Anoleiz.. widzę sens w Twoich słowach :) po podwyżkach część ludzi może się z grona budowniczych wykruszyć i będzie łatwiej o materiały i krótsze kolejki do załatwiania formalności :-?

Trzymajcie kciuki za moją wizytę w starostwie... i żeby nie było już żadnych poprawek tylko odbiór pozwolenia :lol:

Jak nie to poszczuję ich Potomkiem :lol:

Dziś miałam taki sobie dzień, a tu na koniec jakaś radosna wiadomość :D Bardzo się cieszę Kasiu, że się w końcu doczekaliście.

Wytyczanie domku to podniosły moment i poważna sprawa - nie zapomnij zapytac geodety, czy wytycza ci budynek już z ociepleniem (tak u nas było), a później przekaż to wykonawcom, żeby wiedzieli co i jak.

A, i trzymaj potomka z dala od palików, żeby nie poprzestawiał ci domu :wink: :lol: 8)