Kasia_de 30.10.2007 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 cześć Zielona dzieje się, dzieje mam okna, drzwi, bramę... tylko czasu nie ma żeby uzupełniać dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 30.10.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 nooo )) wywołana do odpowiedzi jak szybko zareagowała ja od czasu do czasu zaglądam, żeby nie było ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 30.10.2007 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 nie ma to jak wierny kibic jak znajdę czas to wrzucę pare fotek, ale jakoś straciłam serce do pisdania dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 31.10.2007 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Jak nie będzie fotek to podjedziemy i sami zrobimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 31.10.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Czesc Kasiu dokopałam się w końcu do Twojego dziennika fajnie jest widzieć takiego długaśnego chudzielca jak mój jakoś tak raźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 31.10.2007 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 No proszę, mój dzienniki jest dobrze ukryty a jednak się dokopali do niego tych, co mają bliżej zapraszam na osobiste podziwianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 11.01.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 kasia żyjesz?? co u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 11.01.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 No właśnie Kasiu, jak tam? Ocieplasz? Jak prace elektryczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 11.01.2008 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 ocieplenie "się robi", oczywiście nie samo tylko rękami pana S. elektryczność od jutra będzie robiona rękami mojego męża i jego kolegów mamy za to instalację alarmową i monitoring nie mam czasu nic pisać, bo rozkręcam swoją firmę a bycie początkującą biznesłumen bardzo wykańcza może jutro pojadę strzelić parę fotek temu styropianowi ... a swoją drogą, pogoda jak na zamówienie do tego styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 11.01.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 No to fajnie, że coś się dzieje Pogoda rzeczywiście jak na zamówienie, dziś to chyba z 5 - 6 stopni w Markach było Ile dajesz styropianu? Czyli chłopaki nie zaczęli jeszcze tej elektryki? Jak to było? "Najpierw alarm, bo ważniejszy?" "Nie, bo łatwiejszy" Własna firma? Fiu fiu, ale będę mała sąsiadkę! Na kawę już pewnie nie zaprosisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 11.01.2008 22:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 alarm zrobili najpierw bo to umieją, robią na codzień elektryki będą się uczyć styropianu idzie 12 cm przeważnie, ale w pewnym miejscy panom murarzom 'wypłyneło cuś ze stropu" i będzie kombinacja - częściowo 8 a częsciowo 15 cm, żeby to wyrównać Tę firme moja droga to ja juz rok prowadzę, nawet zdążyłam przestępcą podatkowym zostac ale dopiero teraz zabrałam się na poważnie do roboty, bo skarbonka bez dna woła kasy jak kania dżdżu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 11.01.2008 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 alarm zrobili najpierw bo to umieją, robią na codzień elektryki będą się uczyć aha styropianu idzie 12 cm przeważnie, ale w pewnym miejscy panom murarzom 'wypłyneło cuś ze stropu" i będzie kombinacja - częściowo 8 a częsciowo 15 cm, żeby to wyrównać a tak, pamiętam, że coś o tym wieńcu mówiłaś.... To się pan S. namęczy trochę Tę firme moja droga to ja juz rok prowadzę, nawet zdążyłam przestępcą podatkowym zostac ale dopiero teraz zabrałam się na poważnie do roboty, bo skarbonka bez dna woła kasy jak kania dżdżu I co ty mi tu próbujesz zaimponować przestępstwami podatkowymi! Ja jestem notorycznym przestępcą podatkowym! Ale powodzenia, powodzenia, moja droga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 11.01.2008 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 W kwestii styropianu, jak popatrzyłem jak mi przemarza na wylot na wieńcach w ostatnie mrozy, to może dam na nich 15 cm a poniżej na betonie komórkowym 12 cm zgodnie z projektem. Zrobi się taki mały gzymsik, co być może będzie ładnie wyglądało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 11.01.2008 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 O! Jak miło zobaczyc nowe fotki mam nadzieje Kasiu ze teraz nas nie opuscisz na tak dlugo jak ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 12.01.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 O, poznaję te wnętrza, i .... kozę Kasiu, jak z oknami? Wyjaśniło się coś? Faktycznie może lepiej zrobić jakiś gzymsik na wieńcu. Bo to czysty beton, najbardziej przewodzący ciepło.... A w ogóle to jak planujesz elewację? Będą jakieś ozdoby, czy taka "łysa" jak u nas? Tak sobie myślę, że - ponieważ domek jest wysoki - to gzymsik by ładnie urozmaicił, poprawił proporcje, może jakimś innym kolorkiem go zrobić, no nie wiem sama.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 12.01.2008 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 z oknami nic się nie wyjaśniło, pan Robert dzwonił do mnie w okolicy świąt, stwierdził że przyjedzie i wymierzy te okna, bo wydaje mu się niemożliwe, że nie są zgodne z zaplanowanymi wymiarami. Ale mnie już to wkurza, w poniedziałek wysyłam kolejne pisno z żadaniem wymiany wszystkich okien niezgodnych z zamówieniem, czyli 7 z 9 zamontowanych. On chyba sobie nie zdaje sprawy, że ponieważ nie odpowiedział w ciągu 14 dni na moje poprzednie pismo, w którym odstąpiłam od umowy, to tak jakby uznał je za zasadne. Teraz to on sobie może mierzyć co chce. A jak sie sprawa przeciągnie i będzie już gotowe ocieplenie to będzie wymiana dla nich kosztowniejsza jeśli uszkodzą styropian. Wczoraj byłam u adwokat, kazał mi pozwać do sądu pierwszego wykonawcę z którym podpisałam umowę na budowę o zwrot zaliczki (4000) i zniszczenie materiałów, które były na budowie, kiedy ją porzucił bo on podpisał umowę w której bierze odpowiedzialność materialną za materiały znajdujące się na placu budowy ale ciągle sie waham... a jak idiocie przyjdzie do głowy wendetta? chałupe podpali albo kogos z nas pobije? Co do elewacji - górna część, czyli to co stanowi poddasze (z wysoka scianką kolankową) będzie miało takie poziome "szczeliny", tzw bonie vel boniowania. Czekam tylko na info ile te listwy kosztują bo podobno są drogie, żeby zaplanować jak gęsto będą montowane. Na tym wystającym betonie (co się wylał ze stropu) będzie 8cm styro, czyli nie tak źle, ale tylko na wąskim kawałku, myślę, że nie będzie tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 12.01.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Aha, czyli będzie optycznie się odznaczać. Popatrz na moje osiedle, jak będziesz jechać do domku, tam są takie szczeliny, i każdy kawałek jest w innym odcieniu. Może cię to zainspiruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 12.01.2008 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 już się mu przyglądałam, ale jednak za pstrokato jak dla mnie w tej chwili mam parter w styropianie, górę jeszcze nie, no i widać wyraźnie że zróżnicowanie kolorystyczne dobrze robi na proporcje mojemu tramwajowi Ale myślę że raczej będzie to różnica o jeden dwa tony no i te bonie oczywiście, one jako element poziomy powinny poszerzyć budynek (no mnie w każdym razie spódnica w paski tyłek poszerza ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 12.01.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 A ja nie miałam zamiaru namawiać cię na tak bogatą kolorystykę, raczej na podpatrzenie ilośći/gęstości pasków. Ja też jestem za różnicą o najwyżej dwa tony. Problem ze spódnicą jest mi znany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 12.01.2008 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 dobra dobra, nie czaruj, nawet w piżamie a la zebra wyglądałabyś świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts