Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 597
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A tak w ogóle to jak często korzystacie z wanny?

Ja mam w mieszkaniu i prysznic i wannę. Gdyby nie małe dzieci, które z początku kąpaliśmy w wanience stojącej na tej wannie to wanna byłaby całkiem nie używana. No może nie całkiem, bo ja się kąpałem w niej całe 2 razy (przez 5 lat :oops: ). Tak to zawsze prysznic. Więc w domku myślałem całkiem zrezygnować z wanny bo czasu na leżenie w ciepłej wodzie pewnie będzie jeszcze mniej niż teraz, ale może jednak pozostanie - prostokątna 160 cm, z akrylu. Nie wiem co ktoś kupił (któraś z wcześniejszych wypowiedzi) ale akryl jest ciepły i woda w takiej wannie też jest dłużej ciepła bo nie przewodzi ciepła tak jak metal....

Ja mam dwa sezony - latem owszem, preferuję prysznic, ale zimą kąpiel w wannie to dla mnie absolutna konieczność, zmarzlakiem jestem :lol:

Codziennie, albo prawie codziennie.

A że luby zdecydowanie jest prysznicowy, więc usiłujemy upchnąć w blokowej łazience jedno i drugie (osłonka na wannie jak dla mnie nie wchodzi w grę). No i właśnie tych paru centymetrów nam brakuje :-?

• 1 month później...
na czym postawić wannę - na stelażu, który jest w komplecie z wanną czy lepiej podmurować?

Wg mnie, ten stelaż służy tylko do tego, aby wygodnie i dokładnie ustawić i wypoziomować wannę i uważam, że koniecznie trzeba podmurować. Ja tak zrobiłem.

Dokładnie.

• 1 month później...
Mi najbardziej podoba się wanna okrągła, która jest lekko wpuszczona w ziemię. Własnie poszukuję na forum zdjęcia, które kiedys widziałam i taką wannę przedstawiało - od tego czasu jestem jej wielbicielką :) wygląda to wspaniale, niczym mały basen lub jakusi, zmiesci się mama, tata i dziecko, a to przeciez tylko zwykła wanna :D no ale oczywiście to zalezy od kształtu i wielkości łazienki, mi osobiscie wanny narozne się nie podobają, miałam taką i estetycznie nie robi wrażenia. Ale myślę, że żeby wybrać sobie coś takiego co nam pod kazdym względem odpowiada, to trzeba wszystko juz zaplanowac na etapie budowy albo najlpiej przed projektowaniem domu. Wtedy mamy jeszcze wpływ na kształt łazienki i nnych pomieszczeń...potem bywa to róznie.