Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wiem że Villeroy robi ze squarylu taki niby konglomerat, wydaje mi się że to duże przyjemniejsze w użytkowaniu musu być niż akryl, no ale cena taka sobie.

Jak stalowe wanny mają się do akrylowych?

Może jeszcze inne firmy robią wanny z innych materiałów niż akryl lub stal?

• Odpowiedzi 597
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

To zabrzmi zabawnie ale Jacuzzi (włoski oryginał od wanien z hydromasażem) wypuścił wannę Aira 170 x 70, wyprofilowana pod ręce po boczkach za cenę 799 zł. Bardzo fajnej jakości. Niektórzy klienci kupują ja dla samego znaczka "Jacuzzi". Wpisz w google Aira Jacuzzi i wciśnij "grafika" powinna się pojawić. Ale jest bez obudowy. Zostaje wykleić płytkami/mozaiką. Wiem, bo nimi handlujemy...

Pozdrawiam

Kasia

witam,

poszukuję informacji na temat sposobów wykonania maskownicy otworu rewizyjnego w obudowie wanny. Wanna jest asymetryczna, zaokrąglona (RAVAK Avocado), do obłożenia mozaiką, na całej długości przewidziana wnęka na stopy z podświetleniem LED. Wanna będzie osadzana w styropianie, gdyż taki sposób montażu preferuje fachman. Bateria zwykła natynkowa.

Zwracam się z prośbą o radę jak i z czego najlepiej wykonać taką maskownicę otworu rewizyjnego, nadającą się oczywiście do przyklejenia mozaiki, aby zachować krzywiznę wanny.

Inna sprawa, ze fachowiec, któremu zleciłem wykończenie łazienki, twierdzi ze owy otwór rewizyjny nie jest potrzebny, gdyż syfony czyści się od góry, a poza tym i tak będzie za mało miejsca by przez taki otwór przeprowadzić ewentualne prace naprawcze. Generalnie nic nie powinno się stać a wiec taki otwór rewizyjny w moim przypadku to rzecz zbędna. Czy ma racje?

Pozdrawiam serdecznie,

Przemek