kasiazet 19.08.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2013 a czy ktoś użytkuje wanny firmy Excellent - znalazłam pasujący do mojej łazienki model Pryzmat 160x75 z wlewem pośrodku, cena 950 zł- czy to dobry wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 20.08.2013 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 coś z innej beczki - pytanie o wannę i baterię z chowanym wężemplanuje baterię schować pod ścianą no i teraz 2 pytania:1/ czy nie będzie problemu po kapieli tj. woda nie bedzie leciała pod wanne + znalazłam taka baterie roca ze zbiornikiem 2/ jak zrobic i gdzie drzwiczki rewiyzjne gdyby ew trzeba było dostac sie i wymienić uszczelki http://imageshack.us/a/img600/6827/yywy.jpghttp://imageshack.us/a/img694/4452/oqpr.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 05.09.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 coś z innej beczki - pytanie o wannę i baterię z chowanym wężem planuje baterię schować pod ścianą no i teraz 2 pytania: 1/ czy nie będzie problemu po kapieli tj. woda nie bedzie leciała pod wanne + znalazłam taka baterie roca ze zbiornikiem 2/ jak zrobic i gdzie drzwiczki rewiyzjne gdyby ew trzeba było dostac sie i wymienić uszczelki ad. 1. nie orientowałem się w systemach wannowych i wyciąganych wężach ale te systemy nie bardzo odbiegają od systemów kuchennych w zlewie. Siostra miała takie węże 2, każdy kilka lat i nie zauważyliśmy aby coś kapało pod szafką. Jeśli Roca ma system ze zbiorniczkiem to raczej na 100% nie będzie Ci nic kapać i przeciekać za wanna. bardziej denerwuje fakt, że po 3-4 latach intensywnego używania te węże już tak sprężyście nie chowają się do środka. ad.2. no jeśli montaż od strony ściany to w większości przypadków rewizja odpada. To jak z systemem podtynkowym, aby się dostać do pewnych elementów czasem trzeba kuć płytkę. Z tym, że na zdjęciu pierwszym masz system zamontowany na płytce metalowej - być może ona cała jest do wypięcia i rewizja będzie, gorzej ze zdjęciem 2 - tam pozostaje tylko skucie płytki między wanną a ścianą (odpowiednia dylatacja płytek od ściany i wanny i delikatnie majster może to skuć bez uszczerbku dla otoczenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 05.09.2013 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 Rita byla pierwsza na mojej liscie chodzilam kolo niej dlugo jednak na "nie" przewazyly waskie krawedzie, nie wygodne przy wchodzeniu czy wychodzeniu z wanny nie zniechecam Was, bo wanna jest piekna i w sumie wygodna, ale te krawedzie moglyby byc inne .......... 100% racji. Krawędzie są bezpieczne - tzn. na tyle płaskie, że nic sobie nie uszkodzisz wchodząc/wychodząc - nie licząc upadków, ale te w łazience to nawet na płytkach - podłodze są niebezpieczne, tym tokiem myślenia niemal każdy stół w domu jest niebezpieczny. Mi bardziej te krwawienie optycznie nie pasują, są na tyle wąskie, że sprawiają wrażenie za delikatnych, że wanna się rozleci. Tylko zaletą tego rozwiązania jest cena! Wanna grubsza a jest droższa, wanny warstwowe są droższe. Ewentualnie są modele innych firm z wywiniętymi krawędziami u góry, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzanzu 21.01.2014 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Witam, przyznam że choć śledzę forum w różnych wątkach od jakiegoś czasu dopiero dzisiaj nie mogę znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie dlatego spóbuję zapytać was o zdanie. Właśnie zaczynamy prace w moim nowym mieszkaniu. Ściana na wprost wejścia na której ma pojawić się wanna ma 167cm. Uważacie że lepiej będzie zakupić wanne 150cm plus mały murek/półeczka za plecami na postawienie czegoś czy jednak postawić na wannę 160cm? Wiem że pewnie ok 3cm odejdzie jeszcze na płytki i zostaną wtedy jakieś 4cm. Nie wiem co bedzie ładniej wyglądać i co będzie bardziej funkcjonalne. Bede wdzieczna za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glad 08.04.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) A ja mam pytanie: jak wymienić kran w zabudowanej wannie ? pękł na zgięciu u góry i lekko leci a wanna jest zabudowana kafelkami Czy to mogę odkręcić co pokazują strzałki , jak to się nazywa ? Edytowane 9 Kwietnia 2014 przez glad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alakowalska 17.07.2014 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 Ja dwa lata temu zakupiłam wannę akrylową i jestem z niej bardzo zadowolona. Wanna nie straciła koloru, a kąpiele są niesamowite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianad 20.08.2014 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Bardzo podobają mi się wanny w tym stylu:http://www.cersanit.com.pl/public/products/S301-068/Wanna-prostok%C4%85tna-INTRO-170-prawa-A.jpgTylko zaczęłam się zastanawiać czy one są wygodne? Czy ten spadek nie jest zbyt ostry? Jakie są wasze doświadczenia w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystynajoanna 21.08.2014 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) U syna w mieszkanku zainstalowałam taka wannę RIHO LUSSO, właśnie z takim spadkiem , 180x80. Wanna du...ża, bardzo wygodna. Dla mnie to wanna dla dwóch osób, dlatego pewnie taki sam spadek z dwóch stron i przelew po środku. http://i59.tinypic.com/33towvo.jpg Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez krystynajoanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 21.08.2014 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Są wygodne, mam z takim spadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 21.08.2014 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Bardzo podobają mi się wanny w tym stylu: http://www.cersanit.com.pl/public/products/S301-068/Wanna-prostok%C4%85tna-INTRO-170-prawa-A.jpg Tylko zaczęłam się zastanawiać czy one są wygodne? Czy ten spadek nie jest zbyt ostry? Jakie są wasze doświadczenia w tym temacie? w porównaniu z wannami o wyprofilowanych kształtach są bardzo niewygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianad 21.08.2014 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Ok, widzę, że co użytkownik to opinia Muszę się jeszcze nad kształtem zastanowić. Chciałam się jednak jeszcze o firmę podpytać. Na wannę mam nadzieję wydać nie więcej niż 1000zł. Wychodzi mi na to, że mogę coś wybrać spomiędzy cersanitu, koła albo sanplastu - która z tych firm jest najlepsza? Czy to prawda, że im cięższa tym lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 21.08.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Ja w sklepie wchodziłam i leżałam Mam Cersanitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianad 21.08.2014 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Agatah, ładnie się ta Twoja prezentuje! Czy to model INTRO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 21.08.2014 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Tak. Jakość nieco pozostawia do życzenia, ale może to dlatego, że niespecjalnie uważamy na nią. Bo i wanienkę stawialiśmy, szuraliśmy nią. I lądują w niej brudne buty, dziecięce kalosze, wywrotki, koparki zapiaszczone i ufajdane błotem I myjemy blachy z piekarnika, i wałki z malowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianad 21.08.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Agatah, ale co? odbarwiła się ta wanna? czy porysowała? Masz problem z utrzymaniem jej w czystości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 21.08.2014 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Dno jest porysowane, co widać jak wanna wyschnie. Jak się przypatrzeć pod światło to widać. Żadnych problemów z utrzymaniem czystości nei mam. Może taki urok wanny akrylowej, że się rysuje jak się na nią nie chucha i dmucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cer 24.08.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Clarissa z Koła to faktycznie, chyba jedna z najbardziej popularnych teraz wanien - przede wszystkim duża, no i wolnostojąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 26.08.2014 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 A ja sobie sprawiłem taką wannę, kształtem idealnie pasuje do mojej łazienki. Ja proponuję najpierw określić wymiary, które są nam pasują, a potem szukać wanny. I otworzyć się też na inne niż prostokąt kształty, bo może się okazać, że dobrze wypełnimy przestrzeń w łazience. Roca Hall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iskra007 27.08.2014 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 My do swojej lazienki bardzo dlugo szukalismy odpowiedniej wanny asymetrycznej a to wlasnie dlatego, ze ciezko bylo znalezc model z parawanem. W koncu znalezlismy firme Ravak i zdecydowalismy sie na wanne Rosa I lub II.. W sumie to byla jedyna wanna asymetryczna z parawanem jaka udalo nam sie znalezc (interesuje nas taka o dlugosci 150 cm i maxymalnej szerokosci 110cm), jeszcze nie zamowilismy wiec jesli ktos ma namiary na taka wanne innej firmy to chetnie przejrze. Wolalabym cos o prostszym ksztalcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts