zebra 03.07.2008 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 czy ktoś ma taką asymetryczną wannę i mógłby zmierzyć jaka długa jest po zewnętrznej części? wanny jeszcze nie mam, a musze listwy do jej obudowy zamówić proszę i dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 03.07.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 O ile mi wiadomo taki jest właśnie wymiar zewnętrzny, tj dwóch boków które są do siebie pod kątem prostym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 03.07.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 ale mi chodzi o tą obłą część, która widać od strony łazienki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 03.07.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Wstukaj w google hasło wanny narożne. Ja na pewno znalazłem w ten sposób wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 03.07.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Jezęli chodzi otaką wannę to jest np. z firmy Ravak Rosa I lub II, tylko że ona ma 160x105, fajna wanienka zamiarzam ją kupić...musisz wybrać sobie konkretny rodzaj wanny żeby sobie wymierzyć to co chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 03.07.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 chcę z koła neo plus ona właśnie ma 160x100nigdzie w sklepie jej nie spotkałam... a z miarką już chodziłam;) na stronie producenta też tej długości nie podają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 03.07.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Nasza wanna Riho Yukon ma dokałdnie takie wymiary. Jak tylko się do niej dostanę to zmierzę ile to to ma Z tym, ze ona jest kanciasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 03.07.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 chcę z koła neo plus ona właśnie ma 160x100 nigdzie w sklepie jej nie spotkałam... a z miarką już chodziłam;) na stronie producenta też tej długości nie podają Znaczy się, że tutaj - http://www.kolo.com.pl/kolo/wanny/wanny_asymetryczne/wanny_wanny_asymetryczne_26621.html - brakuje obwodu tej zaokrąglonej części? Najprostsze rozwiązanie dające dość przybliżone pomiary: - wydrukować rysunek ze strony - zmierzyć tą długość - zastosować odpowiednią skalę bazując na pozostałych wymiarach - zachować nadzieję, że rysunek jest na prawdę techniczny Dłuższe rozwiązanie - dzwonić po salonach lub bezpośrednio do producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 03.07.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Spokojnie, spokojnie... ja mam taką wannę Jak nie zapomnę!!! Zmierzę dziś, jak pójdę do nowego mieszkanka... Chodzi o długość po łuku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 03.07.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 GGGosik dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 05.07.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Sorki, że dopiero teraz, ale wczoraj się deczkorozchorowałam. Dziś zmierzyłam: wanna ma po górnym łuku208 cm (nie mogłam zmierzyć po dolnym,bo mam schodki, ale sądzę, że to jest taka sama długość)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 21.11.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Nie moge sie zdecydować na żadną. Za duży jest wybór !!! Ma byc przyścienna prostokatna, bo tak mam miejsce w łazience (pow. 2 x 3 metry, będzie przy ścianie dłuższej, w rogu). Wykonawca namawia mnie na wannę do obudowy plytkami, bo wtedy sie nie rusza i uszczelnienie przy ścianie jest dokładne. Podobno te z gotowymi obudowami tylko ładnie wyglądają ale trudno jest je uszczelnic tak, aby woda jednak nie wchodziła. W/g niego przy gwałtownych ruchach taka wanna sie rusza..... Zastanawiam sie nad: - ravak - campanula 170x75 - ravak nerida 170x75 - koło bolero XWP0670 (kształt pasowałby mi do giętych mebli, które już mam) - ideal - standard san remo 170x75 - kaldewei - novola star 170x75 (ma uchwyty, dobre to chyba jest...czlowiek coraz starszy ) Nie znam opinii o kaldewei, może ktoś użytkuje.... albo tę bolero ? A może cos innego ? Dodam, że to łazienka na dole razem z wc (nie mam oddzielnie wc), na poddaszu będzie druga łazienka (wanna + prysznic + wc). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 21.11.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Bez znaczenia czy wanna zabudowana plytkami czy nie. Jesli dobrze jest zainstalowana to nie ma prawa drgnąć!Jedyna roznica to taka, ze wanna z obudowa wlasna potrafi trzeszczec ale to za sprawa pracy tworzywa z jakiego jest wanna czy/i obudowa. Tak samo bedzie trzeszczec jesli bedzie zle zabudowana wiec nie widze zbytnio zwiazku. Odrazu dodam, ze w wiekszosci przypadkow trzeszczenie obudowy rowniez mozna wyeliminowac ale to kazdy instalator robi (lub nie robi) na swoj sposob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 21.11.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Ja proponuję jeszcze zwrócić uwagę ile litrów wody mieści każda z tych wanien.Chyba,że nie zależy Ci na oszczędzaniu wody. Ja porównywałam wanny ,które mnie interesowały i przy takich samych wymiarach różnica była nawet 70 litrów (a moze nawet więcej). Jesli kilka osób bierze kąpiel w takiej wannie codziennie, to przez miesiąc jest to wieeele zaoszczędzonych litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 21.11.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 iva_martijak najbardziej zwracam uwage na zuzycie wody, równiez zauwazyłam spore różnice w pojemnościach przy podobnych rozmiarach. U nas codziennie po kilka razy wchodzi sie do wanny... więc zużycie ma duże znaczenie, ale nie chciałabym wybierac tylko i wyłącznie pod kątem jak najmniejszego zuzycia, musze znaleźć rozsądny kompromis. Ale na pewno odrzucam modele powyżej 200 litrów. Znajomi pokupili takie wieksze wanny i teraz słyszę, że rzadko korzystają, tylko ida pod prysznic, bo "wiesz ile to wody pochłania ???" Wiem, wiem, nieprzemyslane zakupy...Ja jakos staram sie mysleć rozsadnie, nie lubie przesady, nie musze przeciez leżec po uszy wodzie (nie jestem tez snobką, nic na pokaz, ma byc dla mnie a nie dla innych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobrowczyk 21.11.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Musisz się zdecydować czy chcesz wannę akrylową czy stalową. Kaldewei to wanny stalowe, bardzo trwałe jeśli nie obijesz emalii. Trzeba wziąć pod uwagę że stal jest dość chłodna. Z tego co się orientowałem to nie polecam wanien Koło. Oszczędnie usztywniają wanny włóknem i rzeczywiście jak ją weźmiesz pod światło to prześwituje jak żadna inna. Akryl jest łatwy w utrzymaniu czystości i jeśli ją delikatnie zarysujesz, możesz wypolerować i śladu nie ma. Wanna powinna być głeboka. Niestety powoduje to większe zużycie wody, ale jeśli ktoś w chce oszczędzać wodę to powinien kąpać się w kabinie. Płytka wanna jest zupełnie bez sensu. Miałem taką i zanużenie się do pępka powoduje że jest w niej zimno. Ja zdecydowałem się na wannę Repabad. W Polsce firma mało znana ale w Niemczech to taki Mercedes wśród wanien, a ceny dość przystępne. Zdecydowałem się na owalną wersję i obudowaną płytkami ponieważ nie podoba mi się jak w łazience jest dużo białego akrylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 21.11.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 A ja polecam RIHO http://riho.pl/ W moim odczuciu godne uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 21.11.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Bobrowczyk Ceny przystępne, własnie przecenili. Nie wiedziałam, że kaldewei to stalowe. Z tym nadmiarem bieli w łazience to chyba masz rację !!! A ja mam miec białe płytki (z dodatkami kolorowych dekorów). Więc będzie obudowana płytkami ! No widzisz jak szybko dojrzałam ? CoolaTT Riho podaje pojemność "z 1 osobą" zanizona chyba jest. Którą wybrałaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 21.11.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 To ja mam 2 RIHO wanny. 1 sztuka z hydro co sie Sobek nazywa i tutaj nieby 2 osoby a w moim odczuciu nawet 4. 2 sztuka już zwykła to się nazywa Doppie i faktycznie w moim odczuciu to raczej 2 osobowa wanna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 21.11.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 CoolaTT Ale zaszalałaś !!! Faktycznie pochłaniają hektolitry wody Domyslam się, że masz duże łazienki. Moje obydwie 2x3. Skromnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts