Sonika 25.08.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Sama takiej wanny nie posiadam, ale słyszałam, że są trudności z zanużeniem się w wodzie.Po prostu w wannie narożnej bardziej siedzisz niż leżysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 25.08.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Wybraliśmy prostokątną. I żałuję, że akrylową. Zimna jak metalowa, żadnego poślizgu. Może to i bardziej bezpieczne przy wchodzeniu i wychodzeniu ale mnie nie przekonuje. Nie zauważyliśmy żadnych zalet wanny trójkątnej, których nie posiadałaby wanna prostokątna. Bardzo nie podoba mi się siedzisko tj. miejsce na pupę w niektórych wannach narożnych. Po co to? Znajomi stawiają tam szampony i in. Siedzieć na siedzisku i moczyć nogi w wannie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_N 25.08.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 A ja jestem bardzo zadowolona z wanny narożnej. Jest w niej zdecydowanie więcej miejsca. Może i jest mniej ekonomiczna, bo i droższa w zakupie i więcej wody do niej "wchodzi", ale za to jest miejsce na to żeby mąż się "wślizgnął". A to siedzisko?? Np. kiedy nie mam ochoty się kąpać, to mogę sobie usiąść, opłukać się prysznicem, namydlić, a potem znowu opłukać. hahaha Jest wygodnie!! Dodam, że nie mam żadnej kotary ani też prysznica. Więc jednak jakieś plusy są... Teraz pewnie się zacznie...łapanie za słowka itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 25.08.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Siedzenie gołą pupą na zimnym nie jest wskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_N 25.08.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 NA zimnym owszem, ale kto powiedział, że ona jest zimna. Bo ja nie!! Gwarantuję, że metalowa jest zimniejsza od akrylowej. Moi rodzice mają metalową i kiedy kąpię w niej dziecko, to napuszczam sporo cieplejszej wody żeby wanna się nagrzała, u mnie tego nie muszę robić. Przykład prosty ale prawdziwy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 26.08.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 miałam kiedyś narożną, teraz zdecydowałam się na prostokątną - głównie ze względów ekonomicznych (nie chodzi mi o cenę samej wanny ale koszt wody) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 29.08.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Sama takiej wanny nie posiadam, ale słyszałam, że są trudności z zanużeniem się w wodzie. Po prostu w wannie narożnej bardziej siedzisz niż leżysz. Oj nieprawda!W kazdej da sie zanurkowac . Na powaznie to niby dlaczego sa kłopoty z zanurzeniem.Przeciez w stosunku od normalnej wanny narozna posiada tylko dodatkowe miejsce siedzące a to juz jest pełny wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sardinka 31.08.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Mam trójkątną wannę w mieszkaniu i do domku kupiłam już prostokątną ale dość szeroką ,moim zdaniem ta pierwsza ma sens jeśli jeden bok jest na tyle długi że można się spokojnie "wyłożyć" w przeciwnym razie w wannie głównie siedzisz prostokątną przetestowaliśmy w sklepie mój mąż (190) wlazł do wanny mimo osłupiałej miny sprzedawcy test wypadł pomyślnie i mamy prostokątną::)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 31.08.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 My wybraliśmy wannę narożną bo taka tylko nam pasowała do łazienki. Wymiary 150 x 150 - jest bardzo wygodna, można w niej sobie spokojnie poleżeć. Jedynym i to wg mnie dużym minusem narożnej wanny jest jej mycie - trzeba to robić wchodząc do wanny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrZaw 31.08.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Polecamy wanne prostokątną. Jest znacznie bardziej ekonomiczna (zakup i zużycie wody), łatwiej sie myje. My wybraliśmy wanne Ravak typ Fresia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 31.08.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 U mnie tak jak u Sardinki, maz powyzej 190 cm i zebym mogla miec wanne narozna do polezenia musiala by byc przynajmniej 170-180 cm (dluzszy bok no chyba ze lezec mozna w pozycji embrionalnej ). A takiej wielkosci wanna zajela by polowe lazienki, no to jest prostokatna jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 31.08.2005 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 My mamy w tej chwili wannę narożną. Jest tak duża, że jak pisze Maluszek, trzeba do niej wejść, żeby ją dokładnie umyć. Poleżeć można spokojnie, dla mnie jest nawet za duża (mam 166cm wzrostu). Do nowego domu chciałam nową, prostokątną, mniejszą wannę, ale mój mąż się uparł, że przeniesiemy tę kolumbrynę, bo fakt faktem jest w niemal idealnym stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 27.10.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2005 My mieliśmy wannę narożną - wkurzała nas strasznie - niewygodna - ani sie siedzi ani leży, zajmuje dużo więcej miejsca, no i ta ilość wody do kapieli z rozrzewnieniem wspominaliśmy wannę u moich rodziców - zwykłą, starą, podłużną wannę (długa była), naprawdę można było się w niej wygodnie położyć, a i we dwójkę można było się popluskać Tak więc w nowym domu - tylko podłużna!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 28.10.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 W mieszkaniu mieliśmy wannę narożną, właśnie 150 x 150. W domu też zaplanowaliśmy taką. Dodam tylko, że oprócz wymiarów boków, ważne są wymiary otworu, z głębokością włącznie. A siedzisko? Najczęściej korzystała z niego nasza córka, która zawsze się kąpie z zabawkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 01.11.2005 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 Moment, ale są przecież wanny narożne z jednym bokiem dłuższym a drugim krótszym. Czyżby nie łączyły w sobie wygody wanny prostokątnej z typowo narożną - można poleżeć, zajmuje mniej miejsca, jest siedzisko, nie wydaje mi się, że trzeba do niej wchodzić żeby ją umyć- pochylanie testowane na razie w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaJ 01.11.2005 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2005 My mamy narożną 100x150cm. Można się w niej położyć (no, mąż siedzi , ale też wygodnie), z myciem jej nie mam problemów i ładnie nam się "wpasowała" w kącik. A siedzisko służy najczęściej za półkę na gąbki i całą resztę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kretka 22.11.2005 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Pytanie jak w temacie. Na jakiej wysokości od podłogi powinna być górna krawędź wanny, aby można było wygodnie z niej korzystać. 60 cm, 70 cm? Nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 22.11.2005 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Ja mam nisko zamontowana.Dno wanny jest na równi z podłoga łazienki.Bardzo wygodnie sie wchodzi i wychodzi tylko z wanny nieco dziwnie sie patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.11.2005 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 u nas wzięłam pod uwage wielkośc płytek, wyszlo, że wysokość 70cm jest OK. Dzieci wolą niżej, dorosli wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 22.11.2005 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 ergonomia i producenci mowia o przedziale 50-55cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts