Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 597
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wybraliśmy prostokątną. I żałuję, że akrylową. Zimna jak metalowa, żadnego poślizgu. Może to i bardziej bezpieczne przy wchodzeniu i wychodzeniu ale mnie nie przekonuje. Nie zauważyliśmy żadnych zalet wanny trójkątnej, których nie posiadałaby wanna prostokątna.

Bardzo nie podoba mi się siedzisko tj. miejsce na pupę w niektórych wannach narożnych. Po co to? Znajomi stawiają tam szampony i in. Siedzieć na siedzisku i moczyć nogi w wannie ? :o

A ja jestem bardzo zadowolona z wanny narożnej. Jest w niej zdecydowanie więcej miejsca. Może i jest mniej ekonomiczna, bo i droższa w zakupie i więcej wody do niej "wchodzi", ale za to jest miejsce na to żeby mąż się "wślizgnął". :lol: :lol: :lol: A to siedzisko?? Np. kiedy nie mam ochoty się kąpać, to mogę sobie usiąść, opłukać się prysznicem, namydlić, a potem znowu opłukać. hahaha Jest wygodnie!! Dodam, że nie mam żadnej kotary ani też prysznica. Więc jednak jakieś plusy są...

Teraz pewnie się zacznie...łapanie za słowka itd... :oops:

NA zimnym owszem, ale kto powiedział, że ona jest zimna. Bo ja nie!! Gwarantuję, że metalowa jest zimniejsza od akrylowej.

Moi rodzice mają metalową i kiedy kąpię w niej dziecko, to napuszczam sporo cieplejszej wody żeby wanna się nagrzała, u mnie tego nie muszę robić. Przykład prosty ale prawdziwy!!

Sama takiej wanny nie posiadam, ale słyszałam, że są trudności z zanużeniem się w wodzie.

Po prostu w wannie narożnej bardziej siedzisz niż leżysz.

Oj nieprawda!W kazdej da sie zanurkowac :D .

Na powaznie to niby dlaczego sa kłopoty z zanurzeniem.Przeciez w stosunku od normalnej wanny narozna posiada tylko dodatkowe miejsce siedzące a to juz jest pełny wypas :D

Mam trójkątną wannę w mieszkaniu i do domku kupiłam już prostokątną ale dość szeroką ,moim zdaniem ta pierwsza ma sens jeśli jeden bok jest na tyle długi że można się spokojnie "wyłożyć" w przeciwnym razie w wannie głównie siedzisz prostokątną przetestowaliśmy w sklepie mój mąż (190) wlazł do wanny mimo osłupiałej miny sprzedawcy test wypadł pomyślnie i mamy prostokątną:::-)))

My mamy w tej chwili wannę narożną. Jest tak duża, że jak pisze Maluszek, trzeba do niej wejść, żeby ją dokładnie umyć. Poleżeć można spokojnie, dla mnie jest nawet za duża (mam 166cm wzrostu). Do nowego domu chciałam nową, prostokątną, mniejszą wannę, ale mój mąż się uparł, że przeniesiemy tę kolumbrynę, bo fakt faktem jest w niemal idealnym stanie :roll:

• 1 month później...

My mieliśmy wannę narożną - wkurzała nas strasznie - niewygodna - ani sie siedzi ani leży, zajmuje dużo więcej miejsca, no i ta ilość wody do kapieli :o

z rozrzewnieniem wspominaliśmy wannę u moich rodziców - zwykłą, starą, podłużną wannę (długa była), naprawdę można było się w niej wygodnie położyć, a i we dwójkę można było się popluskać :wink:

Tak więc w nowym domu - tylko podłużna!!

W mieszkaniu mieliśmy wannę narożną, właśnie 150 x 150. W domu też zaplanowaliśmy taką. Dodam tylko, że oprócz wymiarów boków, ważne są wymiary otworu, z głębokością włącznie. A siedzisko? Najczęściej korzystała z niego nasza córka, która zawsze się kąpie z zabawkami.

Moment, ale są przecież wanny narożne z jednym bokiem dłuższym a drugim krótszym. Czyżby nie łączyły w sobie wygody wanny prostokątnej z typowo narożną - można poleżeć, zajmuje mniej miejsca, jest siedzisko, nie wydaje mi się, że trzeba do niej wchodzić żeby ją umyć- pochylanie testowane na razie w sklepie :D

• 3 weeks później...