Sail 14.02.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Gdzieś czytałam,że aby kuchnia była ergonomiczna blat roboczy powinien znajdowac się na wysokości około 85 cm, zlewozmywak około 10 cm wyżej, natomiast kuchenka wprost przeciwnie - 10 cm niżej. Czasami można takie usytuowanie kuchennych blatów zobaczyc w internecie. O ile fajnie wygląda obniżenie/ podwyższenie jednej częsci, to trzech wymiarów jakoś nie moge sobie wyobrazić. I nigdzie nie widziałam. Też tak czytałem - ale nie wiem kto tą ergonomię ustala - ja mam 181 cm wzrostu, Żona ma 160 cm - ani ja, ani ona nie jesteśmy zadowoleni z blatu na 85 cm, a mamy taki od 7 lat. W domu będzie wyżej wbrew zasadom ergonomi i zobaczymy - dam znać za rok czy jest lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 14.02.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 To zupełnie tak samo jak u nas. Dla męża za nisko, dla mnie akurat. Dlatego te zasady trzeba dopasowywać do swoich wymiarów. Gdyby kuchenka była chociaż z 5 cm niżej to rzeczywiście nie musiałabym stawac na palcach, zeby zajrzeć do garnka z tyłu. Póki co blaty pod kuchenkę jeszcze nie dopasowane, ale nie wiem, czy się zdecyduję na różne poziomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.