Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt OPAŁEK pracownia DOMINANTA

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 206
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pytałeś co sądzimy o projekcie opałka?Ja miałam już nawet zamówionego opałka 2g lecz w ostatniej chwlili wymieniłam go na Librę 2g.W opałku nie ma gdzie powiescić plazmy,kuchnia jest trochę mała (nie ma możliwości zrobienia wyspy o której marzę) i brak mi 3 balkonu na poddaszu.Nie lubię gdy w pomieszczeniu są tylko okna dachowe....Wybrałam Librę i (mam nadzieję) nie długo startujemy :)

Pozdrawiam!

W opałku nie ma gdzie powiescić plazmy,kuchnia jest trochę mała (nie ma możliwości zrobienia wyspy o której marzę) i brak mi 3 balkonu na poddaszu.Nie lubię gdy w pomieszczeniu są tylko okna dachowe....Wybrałam Librę i (mam nadzieję) nie długo startujemy :)

Pozdrawiam!

Kazdy ma prawo wyboru :D

My tez bralismy Libre pod uwage ale przekonalo nas:

-lazienka wcisnieta obok kuchni-jakos niemilo mi sie to kojarzy z zapachami lazienkowymi przechodzacymi do kuchni, poza tym kuchnia mala tylko 10m2 w Opalku po likwidacji garderoby ok 12m2 :)

-male pomieszczenie gospodarcze 4m2, w Opalku wieksze 9 m2

-filar w kuchni przy polwyspie

-mala lazienka en-suite ( w sypialni rodzicow),

A propo plazmy - jak wyprostujesz naroznik to full miejsca na plazme bedzie :)

Pozdrawiam

W Librze można wygospodarować większe pomieszczenie gospodarcze zczęśći garażu-W Librze podwójny garaż ma prawie 33m2-można tylką część przeznaczyć na takie pomieszczenie i zrobić wejśći z ogrodu.

W Librze kuchnia jest szerszą częśćią otwarta na salon-więc pomimo ,że ma 10 m2-wydaje się być większa,bo nie jest zamknięta ściankami....

A łazienka?My zrezygnowaliśmy z tej małej spiżarki przy kuchni i powiększamy łazienkę o tę cześc-więc bez problemu zmieści się kabina prysznicowa.... :D

Zresztą każde rodzina ma inne potrzeby i czego innego oczekuje od domu :)

Pozdrawiam sedrecznie

Sylwia

• 2 weeks później...

WITAJCIE!

Właśnie trafiłem na właściwe forum. Jesteśmy również zainteresowani budową domu i na 99% Opałek 2G. Jak na razie załatwiamy papierologie tj. WZ elektrykę. Przeczytałem wszystkie posty i dawka informacji mnie przybiła. Mam zatem prośbę do wszystkich WAS Jeżeli możecie to na początek podeślijcie mi swoje zmiany w projekcie ([email protected]) . Pozdrawiam Wszystkich :D

• 5 weeks później...

Witam wszystkich, wlasnie zamowilismy projekt Opałek. Bardzo dlugo myslelismy i zmienialismy wersje projektow, az w koncu trafilismy na OPALKA :) Uwazamy,ze jest to dobry projek wprowadzimy jednak kilka malych zmian, ale o tym pozniej poniewaz dopiero jutro widzimy sie z architektem :)

Pozdrawiam wszystich i czekam z niecierpliwoscia na nowe pomysly na adaptacje tego projektu.

Kasia i Mariusz z Poznania

• 2 weeks później...

Witam!

W tym roku dołączamy do zwolenników Opałka 2G i zaczynamy budowę. Dokonaliśmy kilku przeróbek i teraz spełnia nasze oczekiwania. Czekamy obecnie na pozwolenie i na jesień starujemy z fundamentami. Jak ktoś ma kosztorys na jakikolwiek etap budowy to bardzo proszę o przesłanie. Jesteśmy z Białegostoku. Być może ktoś wybudował Opałka w naszych okolicach to proszę o odzew. Chętnie zobaczylibyśmy go na żywo.

Pozdrawiam i czekam na kosztorysy od was. Ułatwi nam to rozeznanie w kosztach.

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...

witam serdecznie Wszystkich opałkowiczów.

Gratuluję efektów budowy tego pięknego domku.

Opałek robi piorunujące wrażenie przy najmniej na mnie.

Równiez mam zamiar zakupić ten projekt gdyż super wkomponował się w moje potrzeby i gusta :)

RADKOZ - obejrzałam Twój album - zmiany które wprowadziłeś pasują mi w 100%. Pięknie to wygląda.

Z przyjemnością dopisuję się do tego wątku. Mam nadzieję, że rozrośnie się w mega rozmiary :) Pomożecie? ... hmmm... słyszę ...Pomożemy :) :) ;)

Serdecznie Was pozdrawiam.

Witam :)

przejrzeliśmy z mężem setki projektów i dziś wpadł nam w oko Opałek. Czy mogłabym Was prosić o przesłanie zmian w projektach, kosztorysów,wszystko co macie bo sprawi ze trochę mi to wszystko rozjaśni sytuacje. A może jest ktoś z okolic Kielc, kto buduje ten domek?

Zastanawiamy się nad wyprostowaniem salonu, ale zobaczymy co powie na to nasz architekt.

aha, e-mail : [email protected]

Z góry wielkie dzięki!

• 2 weeks później...
witam wszystkich jestem w tej chwili na etapie kupna projektu domu, najprawdopodobniej zdecyduje się na Opałka 2g. Jednak przed zakupem chcialbym zobaczyc juz wybudowany taki domu, bardzo i nteresują mnie wszelki zmiany jakie wprowadziliscie do projektu.

Witam serdecznie,

Jestem nowa na tym forum. Od kilku dni podczytuje wszystkie wątki i bardzo się cieszę, że na "Was" trafilam. Duzo konkretnych, fajnych i co wazniejsze juz sprawdzonych rad;) Obecnie jestem na etapie zakupu projektu. Opalek jest faworytem. Jeszcze kilka dni temu zastanawialismy sie nad Libra, jednak ostatecznie stanelo na Opalku;)

Mam wielka prosbe do osob budujacych w okolicach Wroclawia. Czy moglibysmy zobaczyc jak wyglada Opalek w realu? To by nam bardzo pomoglo w ostatecznej decyzji wyboru domku.

Co do zmian, to planujemy powiekszenie lazienki na dole (aby wstawic kabine), likwidacje gardoroby celem powiekszenia kuchni i wstawienia szafy w wiatrolapie oraz zwiekszenie garazu.

Pozdrawiam;)

W.

Witam. Jestem wraz z żoną zauroczony tym projektem. Przymierzamy się do budowy OPAŁKA w przyszłym roku. Czy może mi ktoś przesłać z wymiarowane rzuty tego domku? Jeśli posiadacie zestawienie materiałów potrzebnych na wzniesienie opałka to poproszę. Czy ktoś buduje na śląsku- np. niedaleko Zawiercia? [email protected]