Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt OPAŁEK pracownia DOMINANTA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 206
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Jestem bardzo zainteresowany budową tego domu tylko mam jedno "ale". Obawiam się że ten dach kopertowy może przerosnąć mój budżet. Chciał bym prosić Was o opinie i najlepiej kosztorys, i czy duża różnica wyjdzie między dachem "zwykłym" dwuspadowym. Z góry dziękuje za odpowiedz

pozdrawiam Krzysiuu

Krzysiu z pewnością dach dwuspadowy wyjdzie taniej, ale pewnie to wiesz :) skoro cię nie interesuje dach kopertowy, to zastanawia mnie dlaczego ten projekt wybrałeś? dla mnie dziwnie by wyglądał z innym rodzajem dachu o ile w ogóle to możliwe...

chyba lepiej poszukać tańszego, prostszego domku o podobnym rozkładzie pomieszczeń... :roll:

wreszcie mój parter zaczyna coś przypominać i to już chyba będzie koniec moich zmian :)

http://img210.imageshack.us/img210/7323/parterft9.gif

coś takiego będzie:

ściany przesunięte o 50cm, ale chyba damy jeszcze 50 -ściana wschodnia i południowa

garaż poszerzony do 6m wewnątrz

trochę inne schody i ich układ

powiększony gabinet

ściany salonu i jadalni (te z oknami) przedłużone o 25cm

no i komin będzie za schodami, ale kotłownia w piwnicy

pod schodami będą drugie na dół

nie będzie tej ścianki w garażu (zapomniałam zlikwidować)

teraz poddasze i piwnica i wsio :)

• 3 weeks później...

WItam

Coz to za cisza ? :roll: Czyzby wszyscy analizowali rzut parteru renii :D ??

U nas wlasnie koncowka papowania...

Dachówka zamowiona, praktycznie juz do odbioru. Czekamy na ekipe do pokrycia. PIerwsza nie ucieszyla mnie zbytnio gdyz termin realizacji ok stycznia a ja chcilbym wczesniej.. co by domek przez zime z pelnym ciezarem juz sobie postal..

POzdr

Marcin

Witam

WIesz co Renii..

Dziennik Budowy to mam ale z tego co pamietam to chyba pierwsza strone tylko uzupełniłem... Zabiegany mocno.. :) Chyba zostawie to wiosny i pozniej wszystko naniose..

Walcze teraz z tarasami.. Zrobilem takie jak w Librze z domusa i jeszcze powiekszylem wiec roboty sporo ... :roll:

POzdr

Marcin

Witam wszystkich serdecznie ;)

Na 90 procent dolacze do fanow opalka 2g gdyz zdecydowalismy sie z mezem na budowe tego domu.Strasznie przypadl mi do gustu, poza tym jego wyglad...po prostu dla mnie bajka.

Choc jeszcze nie zakupilismy projektu, caly czas wertujemy inne... Budowe pdb zaczniemy w przyszlym roku na jesien.

Jestesmy z wojewodztwa dolnoslaskiego, mianowicie z Boleslawca i mam pytanie czy ktos zmaga sie w okolicy z budowa tego domu?

Znalazlam dziewczyne na forum pprojekty, ktora buduje dom blisko Zielonej Gory i pisala ze to jest blisko i jesli chcemy to dla niej nie ma problemu aby przyjechac i zobaczyc jak opalek 2g wyglada.Jest tylko maly problem, administrator przechwyca wszystkie teksty na forum pprojekty i nie wchodzi w gre zamieszczanie maili, nr gg, nr tel, skype, nawet moich danych gdyz to ja wyrazam zgode na zamieszczenie moich danych.Rozmawialam z panem administratorem, niestety jest on nieublagalny...

Jesli ktos buduje opalka w okolicach Boleslawca to prosilabym o kontakt...a moze znajdzie sie ta dziewczyna z forum pprojekty?jej nick to madziagrunia

Postaram sie wkleic szkic z moimi zmianami, czy ktos moglby mi powiedziec ile metrow kwadr. wynosi kuchnia po zlikwidowaniu spizarni/garderoby na parterze?Czy juz przy wiekszym metrazu mozliwe byloby zamontowanie wyspy na srodku kuchni?czy miejsca jest wystarczajaco duzo?

Z gory dziekuje za informacje i pozdrawiam posiadaczy opalkow ;)

Witam wszystkich po dłuzszej przerwie.....nareszcie odebralismy pozwolenie na budowę :D jesli jest ktoś zainteresowany rzutami po zmianach proszę o maila, byc może scany nie są zbyt doskonałe, ale daja obraz zmian...zaczynamy mam nadzieję jeszcze w tym roku.

Poniżej mail.

Pozdrawiam

A&L

[email protected]

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

Witam Opalkowiczow :)

Mam pytanie zwiazane z kosztami przerobienia projektu.Powyzsze zmiany dotyczylyby:

1.poszerzenie garazu do 6metrow-czy nie bedzie problemow aby go poszerzyc?autor projektu napisal mi ze moze byc to dosyc droga inwestycja

2.dodanie jednego okna w garazu

3.likwidacja garderoby i powiekszenie kuchni

3.zamurowanie okna w kuchni

4.wyprostowanie naroznika w salonie

Czy orientujecie sie ile wynosza mniej wiecej takie zmiany?Architekt z woj.dolnoslaskiego oznajmil ze koszt zmian bedzie wynosil kilkakrotna cene projektu gotowego :( No i wlasnie ten ,,kilkakrotny'' koszt mnie przerazil...jak to u was wyglada?Moze macie jakiegos sprawdzonego architekta z dolnego slaska?

Pozdrawiam

Witam Opalkowiczow :)

Mam pytanie zwiazane z kosztami przerobienia projektu.Powyzsze zmiany dotyczylyby:

1.poszerzenie garazu do 6metrow-czy nie bedzie problemow aby go poszerzyc?autor projektu napisal mi ze moze byc to dosyc droga inwestycja

2.dodanie jednego okna w garazu

3.likwidacja garderoby i powiekszenie kuchni

3.zamurowanie okna w kuchni

4.wyprostowanie naroznika w salonie

Czy orientujecie sie ile wynosza mniej wiecej takie zmiany?Architekt z woj.dolnoslaskiego oznajmil ze koszt zmian bedzie wynosil kilkakrotna cene projektu gotowego :( No i wlasnie ten ,,kilkakrotny'' koszt mnie przerazil...jak to u was wyglada?Moze macie jakiegos sprawdzonego architekta z dolnego slaska?

Pozdrawiam

Ja za całą adaptację projektu + załatwienie wszystkich uzgodnień i pozwolenie na budowę płacę 1500 zł netto