gmisiak4 30.09.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 jaki to typ bramy ? roleta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gmisiak4 30.09.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 mam pytamko do Was w spraie ogrzewania. Czy ktoś będzie zakładał zamiast CO pompę ciepła ? ponoć w ołączeniu z rekuperatorem daje całkiem niezły efekt i nie trzeba się martwić z opałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renii 02.10.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Lukasz a co to za firma co te okna podałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszs 02.10.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Jeżeli chodzi o bramę to jest to brama segmentowa firmy KRISPOL, a co do okien to produkuje je AVANTE. Na ich stronkach można dowiedzieć się więcej.pozdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiuu 02.10.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Witam Jestem bardzo zainteresowany budową tego domu tylko mam jedno "ale". Obawiam się że ten dach kopertowy może przerosnąć mój budżet. Chciał bym prosić Was o opinie i najlepiej kosztorys, i czy duża różnica wyjdzie między dachem "zwykłym" dwuspadowym. Z góry dziękuje za odpowiedz pozdrawiam Krzysiuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renii 06.10.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Krzysiu z pewnością dach dwuspadowy wyjdzie taniej, ale pewnie to wiesz skoro cię nie interesuje dach kopertowy, to zastanawia mnie dlaczego ten projekt wybrałeś? dla mnie dziwnie by wyglądał z innym rodzajem dachu o ile w ogóle to możliwe... chyba lepiej poszukać tańszego, prostszego domku o podobnym rozkładzie pomieszczeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renii 07.10.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 wreszcie mój parter zaczyna coś przypominać i to już chyba będzie koniec moich zmian http://img210.imageshack.us/img210/7323/parterft9.gif coś takiego będzie: ściany przesunięte o 50cm, ale chyba damy jeszcze 50 -ściana wschodnia i południowa garaż poszerzony do 6m wewnątrz trochę inne schody i ich układ powiększony gabinet ściany salonu i jadalni (te z oknami) przedłużone o 25cm no i komin będzie za schodami, ale kotłownia w piwnicy pod schodami będą drugie na dół nie będzie tej ścianki w garażu (zapomniałam zlikwidować) teraz poddasze i piwnica i wsio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartinoR 28.10.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 WItam Coz to za cisza ? Czyzby wszyscy analizowali rzut parteru renii ?? U nas wlasnie koncowka papowania... Dachówka zamowiona, praktycznie juz do odbioru. Czekamy na ekipe do pokrycia. PIerwsza nie ucieszyla mnie zbytnio gdyz termin realizacji ok stycznia a ja chcilbym wczesniej.. co by domek przez zime z pelnym ciezarem juz sobie postal.. POzdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radkoz 28.10.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 No właśnie, wszyscy sie pospali, albo w depresji zimowej. A my tymczasem dodaliśmy sobie jedno okno w garażu i wyglada to tak:http://images33.fotosik.pl/24/b52d1dc8991dbb10m.jpgpóki co pogoda sprzyja....RK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renii 05.11.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 no no wreszcie cos sie ruszyło panowie z chęcia obejrzę postępy budowy MartinoR masz założony dziennik? ostatnio jakoś mało czasu na muratora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartinoR 05.11.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Witam WIesz co Renii.. Dziennik Budowy to mam ale z tego co pamietam to chyba pierwsza strone tylko uzupełniłem... Zabiegany mocno.. Chyba zostawie to wiosny i pozniej wszystko naniose.. Walcze teraz z tarasami.. Zrobilem takie jak w Librze z domusa i jeszcze powiekszylem wiec roboty sporo ... POzdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martajochna 08.11.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Witam wszystkich serdecznie Na 90 procent dolacze do fanow opalka 2g gdyz zdecydowalismy sie z mezem na budowe tego domu.Strasznie przypadl mi do gustu, poza tym jego wyglad...po prostu dla mnie bajka. Choc jeszcze nie zakupilismy projektu, caly czas wertujemy inne... Budowe pdb zaczniemy w przyszlym roku na jesien. Jestesmy z wojewodztwa dolnoslaskiego, mianowicie z Boleslawca i mam pytanie czy ktos zmaga sie w okolicy z budowa tego domu? Znalazlam dziewczyne na forum pprojekty, ktora buduje dom blisko Zielonej Gory i pisala ze to jest blisko i jesli chcemy to dla niej nie ma problemu aby przyjechac i zobaczyc jak opalek 2g wyglada.Jest tylko maly problem, administrator przechwyca wszystkie teksty na forum pprojekty i nie wchodzi w gre zamieszczanie maili, nr gg, nr tel, skype, nawet moich danych gdyz to ja wyrazam zgode na zamieszczenie moich danych.Rozmawialam z panem administratorem, niestety jest on nieublagalny... Jesli ktos buduje opalka w okolicach Boleslawca to prosilabym o kontakt...a moze znajdzie sie ta dziewczyna z forum pprojekty?jej nick to madziagrunia Postaram sie wkleic szkic z moimi zmianami, czy ktos moglby mi powiedziec ile metrow kwadr. wynosi kuchnia po zlikwidowaniu spizarni/garderoby na parterze?Czy juz przy wiekszym metrazu mozliwe byloby zamontowanie wyspy na srodku kuchni?czy miejsca jest wystarczajaco duzo? Z gory dziekuje za informacje i pozdrawiam posiadaczy opalkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renii 09.11.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 wydaje mi się, że 3,3mx3,2m to za mało, żeby wstawić wysepke...ale to tylko moje zdanie... ja osobiście nielubię ścisu w kuchni i jak ktoś mi się pod nogami pałeta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martajochna 09.11.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Renii, 3.3m x 3.2m to metraz powiekszonej kuchni o garderobe?jesli tak to rzeczywiscie malo ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renii 10.11.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Marta no coś takiego wychodzi jak przesuniesz tą ściankę do tej wnęki... zawsze można przesunąć ściany domu na zewnątrz i wtedy kuchnia będzie wieksza ale inne pomieszczenia też u nas będzie gdzieś 3,5x4,3 i wysepki tam nie przewiduję... lubie przestrzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enigmatica 13.11.2007 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Witam wszystkich po dłuzszej przerwie.....nareszcie odebralismy pozwolenie na budowę jesli jest ktoś zainteresowany rzutami po zmianach proszę o maila, byc może scany nie są zbyt doskonałe, ale daja obraz zmian...zaczynamy mam nadzieję jeszcze w tym roku. Poniżej mail. Pozdrawiam A&L [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olo156 23.11.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Witam O ile to możliwe chciałbym podjechać i zobaczyć jak to wygląda w rzeczywistości. Jestem już w zasadzie zdecydowany na ten projekt, ale obejrzenie budowy postawiło by przysłowiową kropkę nad i. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiuu 02.12.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 mam prośbę, piszcie z czego budujecie (jaki pustak) i ile szt Wam wyszło? Mam okazję kupić ytonga ( 240mmx240x590), obliczyłem że będzie potrzebne około 1000 szt. z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martajochna 11.01.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Witam Opalkowiczow Mam pytanie zwiazane z kosztami przerobienia projektu.Powyzsze zmiany dotyczylyby: 1.poszerzenie garazu do 6metrow-czy nie bedzie problemow aby go poszerzyc?autor projektu napisal mi ze moze byc to dosyc droga inwestycja 2.dodanie jednego okna w garazu 3.likwidacja garderoby i powiekszenie kuchni 3.zamurowanie okna w kuchni 4.wyprostowanie naroznika w salonie Czy orientujecie sie ile wynosza mniej wiecej takie zmiany?Architekt z woj.dolnoslaskiego oznajmil ze koszt zmian bedzie wynosil kilkakrotna cene projektu gotowego No i wlasnie ten ,,kilkakrotny'' koszt mnie przerazil...jak to u was wyglada?Moze macie jakiegos sprawdzonego architekta z dolnego slaska? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olo156 11.01.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Witam Opalkowiczow Mam pytanie zwiazane z kosztami przerobienia projektu.Powyzsze zmiany dotyczylyby: 1.poszerzenie garazu do 6metrow-czy nie bedzie problemow aby go poszerzyc?autor projektu napisal mi ze moze byc to dosyc droga inwestycja 2.dodanie jednego okna w garazu 3.likwidacja garderoby i powiekszenie kuchni 3.zamurowanie okna w kuchni 4.wyprostowanie naroznika w salonie Czy orientujecie sie ile wynosza mniej wiecej takie zmiany?Architekt z woj.dolnoslaskiego oznajmil ze koszt zmian bedzie wynosil kilkakrotna cene projektu gotowego No i wlasnie ten ,,kilkakrotny'' koszt mnie przerazil...jak to u was wyglada?Moze macie jakiegos sprawdzonego architekta z dolnego slaska? Pozdrawiam Ja za całą adaptację projektu + załatwienie wszystkich uzgodnień i pozwolenie na budowę płacę 1500 zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts