Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za więźbę? teraz!

Anisia3

Recommended Posts

Moi dekarze biorą za całość=wieżba,dachówka,opierzenia,okna dachowe = 50zł/m2.

Ja płaciłam za ten sam zakres prac =35zł/m2 :D (grudzień2006)

Tylko i wyłącznie dlatego że 1/2 roku wcześniej ustaliłam cenę :D

Praca ekipy dekarskiej od dystrybutora dachówek kosztowałaby nas 50zł/m2

Całe szczęście ze znależliśmy tańszą ekipę :D

Pozdrawiam :D

Szukałem dość długo, rozpiętość cenowa jest ogromna !!

Fachowcy którzy prowadzą firmy trzymają się dość równo i są raczej drodzy nawet bardzo drodzy....teraz mają eldorado !! :evil:

Znam też fachowca ,,bez firmy" którzy jest b. dobry i rozchwytywany ale ma drobną delikatnie mówiąc wadę....chleje na umór jak dostanie kasę!!

Udało mi się w końcu załatwić Cieślę z polecenia który już jest na tzw. emeryturze po 30-tu latach pracy w zawodzie :)

Za Dach 290 metrów + strop drewniany zaproponował cenę 2,5 tys. Byłem w szoku :o

Będzie pracował on i jego czterech pomocników.

Mam tylko załatwić trzech ludzi do pomocy na jeden dzień przy wciągniu dość sporych belek :p

Sam sprawdzałem kilka jego skończonych prac. Jest bardzo dokładny a oto mi chodziło :)

Natomiast dachówka,folia i rynny będzie położona za 17 zł/m2 ale to już inny fachowiec - znajomy :)

Podbitkę wykonam sam.

Ruszamy już niedługo.

Ja właśnie wracam do fachowca. Za dach 200m2 projekt Gienia ze studia Dom na horyzoncie policzono mi 38zł za m2. W tym wywiązanie drewna, folia, blacha, jedno okno dachowe, jeden wyłaz oraz rynny i wykończenie dachu. Dom buduję w Gnieźnie woj. wielkopolskie. Wydale mi się tanio ale co Wy o tym sądzicie.