Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za więźbę? teraz!

Anisia3

Recommended Posts

Ja firmę wybrałem w kwietniu i zaklepałem termin, ale niestety :cry: cena obowiązuje mnie w dniu wykonywania prac czyli w tych dniach - 60 zł/m kwadratowy gotowego dachy - więżba, folia, blachodachówka, obróbki, rynny, podbitki, wyłaz na dach - jednym słowem od A do Z. Dach dwuspadowy z dwiema facjatkami, prosty w konstrukcji, ale za to firma wspaniała. Nie jestem jej właścicielem i proszę mnie nie posądzać o kryptoreklamę, ale takiej organizacji pracy na budowie w Polsce nie widziałem. :o Czterech ludzi +właściciel firmy jako obsługa dźwigu postawiło całą konstrukcję dachu w ciągu 12 godzin pracy (250 m kw krokwie+ jętki + facjatki) Zafoliowanie w jeden dzień. Robota perfekcyjna. Nawet mój kierownik budowy który jest straszną zrzędą nie miał zastrzeżeń. Pozdrawiam Leszek (woj. świętokrzyskie)

Zależy jaki dach. Ja dach ok. 230 metrów dwuspadowy z dwoma wykuszami uzgodniłem; więźba - 2500zł, deskowanie i papa - 2000zł, dachówka + pełna obróbka dachu - 5000zł (najlepsi w moim rejonie). Miałem możliwość taniej, ale po "sprawdzeniu" ekipy szybciutko zrezygnowałem z oszczędności na taniej robociźnie. Lepiej drożej ale dobrze, pozdrawiam.

Ja firmę wybrałem w kwietniu i zaklepałem termin, ale niestety :cry: cena obowiązuje mnie w dniu wykonywania prac czyli w tych dniach - 60 zł/m kwadratowy gotowego dachy - więżba, folia, blachodachówka, obróbki, rynny, podbitki, wyłaz na dach - jednym słowem od A do Z. Dach dwuspadowy z dwiema facjatkami, prosty w konstrukcji, ale za to firma wspaniała. Nie jestem jej właścicielem i proszę mnie nie posądzać o kryptoreklamę, ale takiej organizacji pracy na budowie w Polsce nie widziałem. :o Czterech ludzi +właściciel firmy jako obsługa dźwigu postawiło całą konstrukcję dachu w ciągu 12 godzin pracy (250 m kw krokwie+ jętki + facjatki) Zafoliowanie w jeden dzień. Robota perfekcyjna. Nawet mój kierownik budowy który jest straszną zrzędą nie miał zastrzeżeń. Pozdrawiam Leszek (woj. świętokrzyskie)

no tak wychodzi 3000 zł na główkę na dzień..... wcale sie nie dziwię , że tak za.......i :D

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
47 zł za metr, w tym okna połaciowe, dach kompletny od a-z, czterospadowy z dwiema lukarnami i jedna maleńka.. pokrycie - dachówka ceramiczna

No ładnie poszło w górę :o ja w 2003r płaciłem za dach kopertowy 240m

więźba 7zł m2

dachówka z orynnowaniem 15zł m2

okno dachowe 600 zł za 6szt.

Razem wyszło 5700zł :D

Dach dwuspadowy, 196 m2, 7 okien dachowych, 3 kominy ( obróbki ), rynny ( po prostu komplety dach ) - 13000 zł... ale cóż, panowie są świetni, z polecenia, jeszcze nie spotkałam osoby która by na ich pracę narzekała :D

Witam

Jesli możesz podeslij jakiś kontakt do nich. Jestem zainteresowany, gdyby ta cena sie utrzymała, no mogłaby byc troszeczke wyzsza, to zrozumiałe.

• 8 months później...
  • 2 weeks później...

tak czytam i czytam....

my za więźbę płacimy około 16000,00 + materiał około 13000 tys.

za dachókę jeszcze nie wiem, bo się nie mogę zdecydować - od 24000,00 do 39000,00 - sam materiał.

Robocizna dekarzy - 50zł/m2

Dach do projektu Orchidea 2 z Archonu. 320m2 42 st, czterospadowy.

To jest dopiero masakra!

Ceny ustalone jeszcze w marcu!

pozdrawiam,

P.

• 2 weeks później...