celmot 18.05.2003 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2003 mam instalację z miedzi."fachowiec" nie wykonał próby szczelności.teraz w kilku miejscach na łączeniach pojawiły się kropelki wody.czy istnieje jakiś sposób na uszczelnienie instalacji od środka tak jak w chłodnicach samochodowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 20.05.2003 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2003 Na czym polega "proba szczelnosci" ?Nie wystarczy dac cisnienie na "full" i poogladac czy cos nie przecieka - ja przy swojej miedzianej instalacji nie robilem zadnych specjalnych wysokocisnieniowych prob i teraz nie wiem czy moge spac spokojnie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celmot 27.05.2003 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2003 ja jak na razie właśnie dałem to ciśnienie na "full" /czyli po prostu z sieci wodociągowej /.teraz montuję kocioł i sprawdzę co się stanie jak podgrzeję wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwm 28.05.2003 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Celmot. Co to znaczy na "full" niektóre kotły mają zawór bezpieczeństwa ustawione np. na 3atm jeśli w sieci wodociągowej masz powyżej 3atm i podgrzejesz to kotłem, możesz byc nieco podlany zwróć uwagę przy jakich parametrach powinien pracować kocioł. Myślę tak że jeśli kocioł ma pracować między 1atm a 2atmto próbę ciśnieniową bez podgrzewania można zrobić na max 4atm, natomiast z podgrzewaniem to już zgodnie z instrukcją eksploatacji kotła. Pzdr.PWM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celmot 30.05.2003 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2003 dzięki za radę.ciśnienie z sieci dałem na szczęście nie na piec tylko na instalację /nawet bez grzejników/.po podłączeniu pieca ciśnienie będzie ok 1 atm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts