art63 17.01.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Jak w temacie , bo mam problem :Zamocowali mi barierki i się ruszają,zamocowali karnisz i też kołek się obruszał. Pustak z maxa jest kruchy i ma pustki więc kołki nie zawsze się trzymają. Jak mam je zamocować ? ( to znavczy poprawić po Fachowcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 17.01.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 poszukaj w necie kołków do maxa, albo popytaj w sklepie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art63 20.01.2007 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Nic nie znalazłem.Nie mieliście takich problemów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 20.01.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Ja wierciłem bez udaru (zeby nie rozwalać otworu) i przykręcałem dyblami metalowymi długościminimum 100mm.Trzyma jak diabli.Z tym że nie był to styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 20.01.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 kotwa chenmiczna koelner lub fischer tańsza wersja to dobry kołek rozporowy min 80 mm fi 10 ( rozprężenie góra dół)w otwór wstrzyknąc połpłynny klej do płytek włożyć kołek po 2-3 dniach wkręcić śrubę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorny7 20.01.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 mialem ten problem trepy schodowmocowanie bojlera (zaczol odpadac od ściany przy napełnianiu woda)Kołek fi 10 rusza sie w pustaku jeżeli przy wierceniu trafi sie w scianke trudno równo wywiercic jest za mały zastosowałem fi 16 min100 mm nie do ruszenia byc moze mniejszy bedzie tez dobry ale wolalem juz nie testować i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorny7 21.01.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 p.s kolki kupowac w całości nie te które są np z 3 tulejek jak przejdzie przez drugsa ścianle wogole moze nie trzymac (trzyma tylko koniec) przez styroianp kupic dodatkowo śrube do kolka dłuższa o grubość styropianu ewentualnie dospawac do srubu od kołka śrube o długości styropianu i dopiero montować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 21.01.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Tu znajdziesz prawidłową technikę zamocowania. http://www.hilti.pl/holpl/modules/prcat/prca_navigation.jsp?OID=-10069&fview=1 Ja tak u siebie zamocowałem barierki na balkonie.Takiego sprzętu urzywają firmy montujące np.markizy. podobne rzeczy ma też Fisher. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 21.01.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 dobry temat bo też mnie to czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorny7 21.01.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 zgadza się tylko ja w praktyce mialem takie problemy.do pustaka ustawiony przegrodami wzdłuż wiercenia(pustak Max) i do większych obciazeń pustak ma szczelinki wzdłuz wiercenia (na zdjęciu sa kwadratowe) nie zawsze trafi się w szczelinę często w ściankę i wtedy wiertło ucieka na bok zbyt krótki kolek przejdzie przez jedna sciankę i rozszerza się w pustym i dlatego kołek 10 jest za mały( obkręcał się w koło)po rozszerzeniu ja stosowałem 16 zwykły kołek jednolity a nie z trzech tulejek i taki długi aby przeszedł przez dwie ścianki dlatego akurat w MAX uwazałem że pewny jest kolek zwykly niz chemiczny ktorego wytrzymałoś owszem jest duza jeżeli ma się o co zaprzec inaczej wykruszy ściankę pustaka przy dokręcaniu do pojedyńczych wierceń tubka duza nie pamietam producenta ale chyba kellner kosztowala ok 100zl małych nie bylo Fisher w ogole nie prowadzili u mnie sprzedarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 22.01.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 gorny7 Powiem jak np. ja to robię mocując markizy.Wiercę otwór średnicy 16mm. na głębokość 15 cm.(w pustaku) wkładam specjalną siatkę wpuszczam masę a następnie wciskam w tą masę wcześniej przygotowaną odpowiedniej długości nagwintowaną szpilkę. I na to nie ma siły.Na tego typu mocowaniu wieszałem markizy które miały 6 m. szerokości i 3,5 m. wysięgu. Jeszcze żadna nie spadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 22.01.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 gorny7 Powiem jak np. ja to robię mocując markizy. Wiercę otwór średnicy 16mm. na głębokość 15 cm.(w pustaku) wkładam specjalną siatkę wpuszcz.............. ile wazy roleta i czy taki monatz markiz masz przetestowany przy ociepleniu 20 cm ( czeka mnie zakup rolet 1x 3 mb i 1 x 6 mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 22.01.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 [ ile wazy roleta i czy taki monatz markiz masz przetestowany przy ociepleniu 20 cm ( czeka mnie zakup rolet 1x 3 mb i 1 x 6 mb Zwykła roleta waży ok 3,5-4 kg m2. Z profilu ekstrudowanego nawet 9 kg. m2. Markizy montowałem zazwyczaj na steropianie o grubości 12 cm. ale nie widzę problemu w twoim przypadku. Montując markizę na budynku ocieplonym steropianem w miejscu montażu uchwytów wycinam ocieplenie i wkładam dystans o grubości ocieplenia. Ja stosuję pomalowany (aby nierdzewiał) profil zamknięty. Waga markizy nie stanowi problemu co wiatry. Przy największej markizie 25 m2. To już jest niezły żagiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 22.01.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 22.01.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 A tu znajdziesz coś na temat Markiz -lider na rynkuhttp://www.selt.com.pl/markizy/tarasowe.php Rolet (konkurencja)http://www.rippenschneiderforum.de/images/smilies/a043.gifhttp://hitplus.com.pl/standard/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts