Grzegorz63 19.05.2003 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Sergey i pwm Dziękuję za zainteresowanie moim problemem. Trochę mi lżej na duszy, że wszystkie podpowiedzi kolegów forumowiczów były w zasadzie akceptujące dla decyzji, którą chcę podjąć. Nadal jednak mam w pamięci lekturę działu "Murator Forum Index >> Lista płac wykonawców", po przeczytaniu której dostałem autentycznego "rozdwojenia jaźni"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2003 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Myślę, że możesz ich wziąć.Dokładnie określ w umowie rodzaj materiałów włącznie z symbolami i czas przybliżonego odbioru etapów prac. Porządna firma charakteryzuje sie m.in. tym, że nie chce żadnych zadatków, a za kolejne etepy płacisz po ich wykonaniu i sprawdzeniu przez kierownika.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 19.05.2003 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 Raz kozie śmierć- UMOWA JUŻ PODPISANA!!! Dziękuję wszystkim! Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2003 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 GRATULUJĘ podjęcia decyzji !To zawsze jest najtrudniejsze, obarczone niepewnością czy oby dobrze robię ?! Osobiście też rozmawiałem z ekipą o 30% tańszą, ale jednak wybrałem droższą, bo jak mówiłem do przyszłego szefa budowy, że chcę GWC i rekuperator, to przynajmniej wiedział o co chodzi !A pewne rozwiązania konstrukcyjne zaproponował sam po ustaleniu ceny za budowę, chociaż wymagało to większego nakładu pracy. No i kupiłem święty spokój, po ustaleniu cen w hurtowni, wszystko hula samo ( prawie samo ). CZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2003 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2003 a niższe ceny za roboiznę mogą wynikać z :- może regionu Polski,- braku rachunków - szara strefa,- większego nakładu własnej pracy,- koniezności pilnowania fachowów jak dzieci,- braku gwarancji ( brak rachunków ), niekoniecznie musi się to sprawdzać.Ale za większą cenę kupujesz święty spokój. Może jest to trochę izuloryczne ? CZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts