Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co to jest "stan surowy otwarty"?

Recommended Posts

Sergey i pwm

Dziękuję za zainteresowanie moim problemem. Trochę mi lżej na duszy, że wszystkie podpowiedzi kolegów forumowiczów były w zasadzie akceptujące dla decyzji, którą chcę podjąć.

Nadal jednak mam w pamięci lekturę działu "Murator Forum Index >> Lista płac wykonawców", po przeczytaniu której dostałem autentycznego "rozdwojenia jaźni"... :???:

Myślę, że możesz ich wziąć.Dokładnie określ w umowie rodzaj materiałów włącznie z symbolami i czas przybliżonego odbioru etapów prac. Porządna firma charakteryzuje sie m.in. tym, że nie chce żadnych zadatków, a za kolejne etepy płacisz po ich wykonaniu i sprawdzeniu przez kierownika.Powodzenia

GRATULUJĘ podjęcia decyzji !

To zawsze jest najtrudniejsze, obarczone niepewnością czy oby dobrze robię ?!

Osobiście też rozmawiałem z ekipą o 30% tańszą, ale jednak wybrałem droższą, bo jak mówiłem do przyszłego szefa budowy, że chcę GWC i rekuperator, to przynajmniej wiedział o co chodzi !

A pewne rozwiązania konstrukcyjne zaproponował sam po ustaleniu ceny za budowę, chociaż wymagało to większego nakładu pracy.

No i kupiłem święty spokój, po ustaleniu cen w hurtowni, wszystko hula samo ( prawie samo ).

CZ.

a niższe ceny za roboiznę mogą wynikać z :

- może regionu Polski,

- braku rachunków - szara strefa,

- większego nakładu własnej pracy,

- koniezności pilnowania fachowów jak dzieci,

- braku gwarancji ( brak rachunków ),

niekoniecznie musi się to sprawdzać.

Ale za większą cenę kupujesz święty spokój.

Może jest to trochę izuloryczne ?

CZ.