d24 17.01.2007 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Ostatnimi czasy odwiedzają mnie doradcy klienta i co jeden to poleca inny bank. Ja np. mam zaufanie do PKO BP ale doradca szczególnie zachwalał ofertę DomBanku. Mam już w głowie taki mętkil że nie bardzo potrafię podjąć odpowiednią decyzję. Poza tym najbliższy oddział DomBanku znajduje się kilkadziesiąt kilometrów odemnie a ja chciałbym mieć kredytodawcę pod ręką. Czy ktoś z was udzieli jakiejś konkretnej porady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaM 18.01.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 A dlaczego doradca poleca szczególnie DomBank? Na czym polega szczególna oferta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d24 18.01.2007 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Niestety do końca nie potrafię tego wytłumaczyć. Koleś poprostu twierdził, że ta oferta w tej chwili jest najkorzystniejsza na rynku. Opowiadał, opowiadał jednak nie do końca go rozumiałem... W sprawach bankowych niestety jestem troszkę "zielony". Ale jak już wspomniałem wolałbym mieć oddział banku u siebie niż jeździć gdzieś kilometrami żeby załatwiać jakiś świstek. Czy ktoś może mi powiedzieć czy oferta PKO jest w miarę korzystnym wyborem czy też jeszcze jakiś inny bank w tej chwili rewolucjonizuje rynek? Tutaj znajduje się oferta DomBanku np. http://www.dombank.pl/dombank/index.jsp?place=Menu06&news_cat_id=22&layout=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reyou 18.01.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Takie warunki są zbyt ogólne. Poproś o konkretną ofertę (z wszystkimi kosztami - prowizja, marża - jaka, czy stała itd) Na pierwszy rzut oka jest taki "miły" prezent: - ubezpieczenie utraty wartości nieruchomości Wiadomo - że nieruchomość nie straci na wartości, a płacic trzeba. C iekawe ile takie ubezpieczenie kosztujePozdrawiamreyou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 23.01.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Wiadomo - że nieruchomość nie straci na wartości, a płacic trzeba. C iekawe ile takie ubezpieczenie kosztuje Pozdrawiam reyou Nam wycenili je na poziomie 6tys zl Za dom 140 m2 uzytkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reyou 23.01.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 No nieźle.Banki bardzo lubią dodatkowe ubezpieczenia.Ja dostałem ubezpieczenie od niskiego wkładu własnego (brałem 100% - 430 tys)Musiałem zapłacic 3100 PLN... No ale to jeszcze jest zrozumiałe, a ubezpieczenie od utraty wartości... dziwne... Pewnie mała prowizja i ciut mniejsza marża niż u konkurencji. Innego wytłumaczenia nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts