Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kredyt hipoteczny DomBank vs PKO BP

d24

Recommended Posts

Ostatnimi czasy odwiedzają mnie doradcy klienta i co jeden to poleca inny bank. Ja np. mam zaufanie do PKO BP ale doradca szczególnie zachwalał ofertę DomBanku. Mam już w głowie taki mętkil że nie bardzo potrafię podjąć odpowiednią decyzję. Poza tym najbliższy oddział DomBanku znajduje się kilkadziesiąt kilometrów odemnie a ja chciałbym mieć kredytodawcę pod ręką. Czy ktoś z was udzieli jakiejś konkretnej porady?

Niestety do końca nie potrafię tego wytłumaczyć. Koleś poprostu twierdził, że ta oferta w tej chwili jest najkorzystniejsza na rynku. Opowiadał, opowiadał jednak nie do końca go rozumiałem... W sprawach bankowych niestety jestem troszkę "zielony". Ale jak już wspomniałem wolałbym mieć oddział banku u siebie niż jeździć gdzieś kilometrami żeby załatwiać jakiś świstek. Czy ktoś może mi powiedzieć czy oferta PKO jest w miarę korzystnym wyborem czy też jeszcze jakiś inny bank w tej chwili rewolucjonizuje rynek?

Tutaj znajduje się oferta DomBanku np. http://www.dombank.pl/dombank/index.jsp?place=Menu06&news_cat_id=22&layout=2

Takie warunki są zbyt ogólne.

Poproś o konkretną ofertę (z wszystkimi kosztami - prowizja, marża - jaka, czy stała itd)

Na pierwszy rzut oka jest taki "miły" prezent:

- ubezpieczenie utraty wartości nieruchomości

Wiadomo - że nieruchomość nie straci na wartości, a płacic trzeba. C iekawe ile takie ubezpieczenie kosztuje

Pozdrawiam

reyou

No nieźle.

Banki bardzo lubią dodatkowe ubezpieczenia.

Ja dostałem ubezpieczenie od niskiego wkładu własnego (brałem 100% - 430 tys)

Musiałem zapłacic 3100 PLN...

No ale to jeszcze jest zrozumiałe, a ubezpieczenie od utraty wartości... dziwne... Pewnie mała prowizja i ciut mniejsza marża niż u konkurencji. Innego wytłumaczenia nie widzę.