Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Ile płaciliście za metr paneli i co obejmowała ta usługa?

pozdrawiam

gośka

U nas w Bydzi to są tacy którzy układają za 4 zł/m2 ale bez listwowania.

A normalne ceny to od 10zł do 15zł wraz z listwowaniem .

Ale nie polecam sugerowaniu się ceną przy wyborze montażysty. Najlepiej od takiego fachowca zażądać licencji , świadectwa ukończenia kursu montażu podłóg panelowych . Bardzo mało montażystów ukończyło takie szkolenia , część z nich to samouki .

A najlepiej obejrzeć podłogi zrobione przez danego montażystę ale po np roku eksploatacji . W tedy widać czy jest to fachowiec czy nie.

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/69833-ile-za-u%C5%82o%C5%BCenie-paneli/#findComment-1568607

troche prowokacyjnie zaryzykuje stwierdzenie, ze obecnie montaz paneli to praca jaka moze wykonac prawie kazdy i zlecanie jej monterom powinno byc jedynie efektem braku wlasnego czasu na jej wykonanie.

rzecz jasna fachowiec zrobi to szybciej, przynajmniej w porownaiu do zoltodzioba.

ja i wielu moich kolegow kladlismy panele samemu - pianka, folia, panele klejone i sciagane pasami. po szesciu latach leza jak nowe.

https://forum.murator.pl/topic/69833-ile-za-u%C5%82o%C5%BCenie-paneli/#findComment-1573176

Witam

Ile płaciliście za metr paneli i co obejmowała ta usługa?

pozdrawiam

gośka

U nas w Bydzi to są tacy którzy układają za 4 zł/m2 ale bez listwowania.

A normalne ceny to od 10zł do 15zł wraz z listwowaniem .

Ale nie polecam sugerowaniu się ceną przy wyborze montażysty. Najlepiej od takiego fachowca zażądać licencji , świadectwa ukończenia kursu montażu podłóg panelowych . Bardzo mało montażystów ukończyło takie szkolenia , część z nich to samouki .

A najlepiej obejrzeć podłogi zrobione przez danego montażystę ale po np roku eksploatacji . W tedy widać czy jest to fachowiec czy nie.

Pozdrawiam

Nikt mi nie powie, że ukończenie jakiegokolwiek kursu będzie lepsze od praktyki. A eksploatacja - wszystko zależy od użytkownika. Miałem raz reklamacje, że połączenia paneli sie wybrzuszyły i było to niby moją winą - okazało się żekobiekta myła panele mopem cięknącym od wody.

Co do układania paneli Gdańsk - 10-15 zł (podkłady ewentualnie pianki +listwy)

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/69833-ile-za-u%C5%82o%C5%BCenie-paneli/#findComment-1574085