Pearl 11.07.2003 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 A co radzicie w takiej sytuacji:Mam stare ogrodzenie z cokolikiem, którego praktycznie już nie ma. Słupki są rozkołysane, ale w przewadze nie ma ich w ogóle. Mam zamiar to wszystko uprzątnąć i postawić nowe ogrodzenie z cokolikiem. Nie mam pewności, czy pierwotnie zrobiono ogrodzenie we właściwym miejscu. Wokół tylko jakieś nieużytki. Nie potrzebne mi są żadne mapki - chciałbym wszystko zrobić "po cichu". Chcę mieć tylko pewność, że "nie wtargnę" z ogrodzeniem do sąsiada, czy też nie odsunę się od niego za daleko. Nie mam mapki terenu, na którym jest dziłka. Kto ma się o nią zatroszczyć? Ja czy geodeta? Człowiek jest "biedny" gdy się nie zna i niewiele wie...Ile powinien wziąć geodeta -okolice Radziejowic k.Mszczonowa? Dzięki i pozdrawiam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_Cholys 12.07.2003 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2003 Wiecie co? Myślałem że płacę niewiele za mapkę do celów projektowych, a zcigają ode mnie 700 zł (okolice Łodzi - Poddębice) - Granda. SZkoda że nie wiedziałem... teraz jeśli nie znajdę geodety (z nimi koniec) z 50 zł za naroznik to nie buduje!!! Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.07.2003 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 Zaproponuj "fuchę" geodecie z Urzędu, może będzie taniej. On to zrobi w czasie pracy i na pewno policzy mniej. A tak na marginesie,praca geodety to duża odpowiedzialność inikt nie może go zastapic, bo nikt tego nie potrafi. Za taka wiedzę trzeba niestety płacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość PIES 23.08.2003 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2003 JA WYBRAŁEM GEODETĘ Z URZĘDU I CO ???ZDARŁA ZE MNIE JAK Z PSA 900 ZŁ ZA JEDNĄ MAPKĘ + UZGODNIENIA!!! I TO BEZ RACHUNKU!!!OKOLICE GDAŃSKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 23.08.2003 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2003 Poznań - 15 mapek 1:500 - 370 zł z rachunkiem w ciągu 4 dni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 25.08.2003 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Wstępna cena koło Podkowy Leśnej na zachód od Warszawy-wytyczenie granic działki 100 zł za punkt- 5 mapek do celów projektowych 600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Plus 02.09.2003 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2003 mapka 300 zł wytyczenie 150 zł - Podkarpacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hugo 24.09.2003 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 450 mapki i 450 za wytyczenie (bez rachunku). Wielkopolska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarpol 24.09.2003 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 wytyczenie 150 zł Ostatnio w Starostwie odrzucono kilka zgloszen do zamieszkania a powod bardzo blachy zle posadowienie budynku wzgledem mapy i projektu / centymetrowe roznice/. Kilka lat temu wytyczano budynki sa zapisy w dzienniku budowy o wytyczeniu ale brak jest zwymiarowania wytyczenia. Wina nie lezy po stronie geodety lecz inwestora. Ciekawym co zrobia inwestorzy !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek81 02.10.2003 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Na razie rozpoznaję ceny u dwóch geodetów. Kompleksowa oferta za obsługę to: odnowienie granic - 500 zł mapa do celów proj. - 350 - 400 zł operat wyłączenia z gr. rolnych 300 - 350 zł reper roboczy - 50 - 150 zł wyznaczenie budynku 4 pkt. - 400 - 500 zł za każdy nstp. punkt 70 - 100 zł (mam razem 20 pkt. bo dwa wykusze po 6 dodatkowych punktów - nic tylko się cieszyć!!!) przyłącza: -wytyczenie - 180 - 350 zł - inwentaryzacja 300 - 350 zł inwentaryzacja powykonawcza budynku - 450 - 500 zł Pierwsze w kolejności ceny podaje mi tańszy geodeta + da jeszcze rabacik, bo jednocześnie robiłby domki mój i sąsiada. U droższego geodety słyszę, że ma superlaserowy sprzęt a inni to pracują na zabytkowym. Co robić? Robota geodety robocie innego geodety nierówna? Może ktoś z Was chciał kiedyś na geodecie zaoszczędzić i się później przejechał na złych wymiarach? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolanta Marynowska 07.07.2004 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 JA WYBRAŁEM GEODETĘ Z URZĘDU I CO ???ZDARŁA ZE MNIE JAK Z PSA 900 ZŁ ZA JEDNĄ MAPKĘ + UZGODNIENIA!!! I TO BEZ RACHUNKU!!!OKOLICE GDAŃSKA. Pies, jeżeli w dalszym ciągu uczestniczysz w forum, to daj mi proszę namiar na tego geodetę, bo może natrafiłam na tego samego, a mam jeszcze szansę na poszukanie innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita200 07.07.2004 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Wytyczenie budynku (6 punktów) -300 zł, Inwentaryzacja-(3 przyłącza) 350zł, wszystko bez faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viktoria23 08.07.2004 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Mam pytanKo: co/czego potrzebuje zeby na starej działce, ze starym domem, ze starym ogrodzeniem, z murem sasiada (ponoć sasiad sobie niechcacy postawil ogrodzenie, lity mur z 0.5 metra w działkę .. teraz już moją ... więc ... co potrzebuje pomierzyc .. goedeta .. zebym mogla isc do architekta/projektanta o projekt rozbudowy ?? ivona z wawy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolanta Marynowska 09.07.2004 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 Śledząc od jakiegoś czasu forum widzę, że niektórym udało się znależć taniego geodetę do wykonania mapy do celów projektowych, oraz taniego architekta do adaptacji projektu gotowego (bez zmian) i do planu zagospodarowania działki. W Gdańsku chcą za to odpowiednio: geodeta ok. 700 PLN, architekt 1000 PLN. Czy macie namiary na tańszych z Gdańska lub okolic. Będę wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 09.07.2004 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 Wytyczenie budynku (12 punktów) 530 zł, mapka 500-w W-wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vector 09.07.2004 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 co/czego potrzebuje zeby na starej działce, ze starym domem, ze starym ogrodzeniem, z murem sasiada (ponoć sasiad sobie niechcacy postawil ogrodzenie, lity mur z 0.5 metra w działkę .. teraz już moją ... więc ... co potrzebuje pomierzyc .. goedeta .. zebym mogla isc do architekta/projektanta o projekt rozbudowy ?? ivona z wawy ... Być może pomiary nie są potrzebne, ale potrzebujesz mapy do celów projektowych. Mapa ta powinna zawierać odpowiednią treść, posiadać właściwą skalę i najważnniejsze - powinna być aktualna. Bez geodety z odpowiednimi uprawnieniami nie uzyskasz sama takiej mapy w PODGiK. Nawet gdyby treść mapy zasadniczej (będącej w PODGiK) była zgodna z sytuacją w terenie, to i tak PODGiK wyda Ci mapę z pieczątkami "Mapa wg stanu archiwalnego. Nie może służyć do celów projektowych".To tak w skrócie. Marek PS Gdzie jest ta działka to może coś pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 11.07.2004 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 300 zł za wytyczenie budynku - Trójmiasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 16.07.2004 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 wytyczenie budynku (chyba 10 punktów) 400 zł Warszawa z wpisem do dziennika budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 16.07.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 ty masz dobre ceny sidney Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 16.07.2004 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 bo ja mieszkam w strefie niskich cen :D , czasami sam się zastanawiam czy to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts