Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile zaplaciliscie geodecie ?

urko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 90
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
Witam.

Za mapkę sytuacyjną do celów projektowych zapłaciłem 600 zł - 4 egzemplarze.

Ten sam geodeta za wytyczenie budynku (lub działki) bierze 350 zł.

Wszystko w Nieporęcie pod Warszawą.

jeśli możesz to podaj mi kontakt na tego geodetę, chciałabym pobudowac się pod Nieporętem, taki geodeta napewno mi się przyda

• 3 weeks później...
Z gościem z polecenia ustaliłem 500 za mapę do celów projektowych. Mogłem stargować do 400-450 ale jak się spisze do jeszcze wytyczenie, inwentaryzacja, potem potargujem... Robota w trakcie... Geodeci z książki telef. byli bardziej pazerni - wywoławczo od 600 do 1200 (ta ostatnia za extra odbitki po 100 za szt!)

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
Chyba jeszcze nigdzie nie pisałam o swoim geodecie. Za dom (19 lub 20 punktów) wziął 400 zł!. Dom wytyczony ściśle według projektu, co do centymetra. teraz wytyczy nam działkę za około 600 zł - trudny teren, gęsto od drzew, duża działka. Szczerze go polecam, robi nam teraz trzy nowe mapy wraz z naniesieniem budynku - 500zł. za pierwsze 6 map do projektu wziął 600zł. Wydaje mi się,że to są dobre ceny.

• 4 weeks później...
  • 5 months później...

Podciągam do góry, bo może ktoś jeszcze ma jakiegoś taniego geodetę, w okolicach Warszawy.

Za mapę do celów projektowych mam zapłacić 700 zł za 3 sztuki (jeszcze nie zapłaciłam, bo są jeszcze nie gotowe, więc zastanawiam się, czy mogę coś obciąć - czekam już 2 miesiące).

Za wytyczenie osi ten sam geodeta powiedział, że u nich wytyczenie 4 osi domu kosztuje 400 zł, a dodatkowe osie są tańsze.

• 2 weeks później...