Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile zaplaciliscie geodecie ?

urko

Recommended Posts

• Odpowiedzi 90
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 8 months później...
Witam.

Za mapkę sytuacyjną do celów projektowych zapłaciłem 600 zł - 4 egzemplarze.

Ten sam geodeta za wytyczenie budynku (lub działki) bierze 350 zł.

Wszystko w Nieporęcie pod Warszawą.

jeśli możesz to podaj mi kontakt na tego geodetę, chciałabym pobudowac się pod Nieporętem, taki geodeta napewno mi się przyda

i ja bardzo proszę o namiary na wspomnianego geodetę :lol: :lol: :lol:

Z gościem z polecenia ustaliłem 500 za mapę do celów projektowych. Mogłem stargować do 400-450 ale jak się spisze do jeszcze wytyczenie, inwentaryzacja, potem potargujem... Robota w trakcie... Geodeci z książki telef. byli bardziej pazerni - wywoławczo od 600 do 1200 (ta ostatnia za extra odbitki po 100 za szt!)

Czy od Ciebie mogę też dostać namiary na geodetę, którego zatrudniałeś do sporządzenia mapek?

dziękuję

G.

• 2 weeks później...
Za mapki potrzebne do pozwolenia zapłaciłem 350zł (12 szt), za wytyczenie budynku 350 zł przy czy budynek miał 6 kątów + wykusz + ganek. Prawdę mówiąc w starostwie pracownik mający uprawnienia oferował tę usługę za 100zł za kąt dlatego szukałem tańszego i znalazłem i na dodatek w miejscowości, w której buduję, więc nie wykasował mnie dodatkowo za dojazd.

Trzeba szukać bo jest dużo naciągaczy.

masz może namiary na tego geodetę? czeka mnie wytyczanie bydunku - narożników sporo - nie wiem które trzeba wziąć pod uwage tzn czy ganek tez? jakby co pisz na priv