koszula5 18.01.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witajcie!!! Nabyłem działkę budowlaną nie uzbrojoną (bo taka była najtańsza), przyłącze energetyczne jest w trakcie wykonastwa, szambo wykopię. Mam problem z własnym ujęciem wody. Nie chodzi tutaj o zasoby wody bo jest na głębokości ok. 5m tylko o sposób jej wydostania na potrzeby domu jednorodzinnego. Jeżeli ktoś "przerabiał" podobny problem będę wdzięczny za informacje. Czytałem troszkę na ten temat i nie wiem czy zastosować tradycyjny hydrofor, czy pompę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 18.01.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Studnia wiercona (rura z zaworem do ziemii). Na początek najprostsza pompa (100..200PLN). Można ją łatwo zdemontować i chować w szałerku. Później jak będzie piwnica lub pierwsza kondygnacja - zamknięte miejsce gdzie będzie stał docelowo - możesz zamontować hydrofor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franek Dolas 18.01.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Jeśli rzeczywiście masz wode na 5 metrach, to najlepiej sie sprawdzi studnia kopana. Hydrofor wystarczy (do 7m) o ile studnia nie bedzie bardzo daleko od domu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franek Dolas 18.01.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Chodzi mi oczywiście o 7m głębokości. Nie sprecyzowałem tego w poprzednim poście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts