treemagnolia 18.01.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Witajcie. Strasznie dziś u nas wieje ( jak w całym kraju ). Po południu kolega jak bomba wypadł z biura, bo dostał wiadomość, że jak zaraz czegoś nie zrobi, to dachówek będzie szukał daleko od domu...Zdziwiłam się bo jego dom jest nowy, parapetówkę organizował nie dalej jak rok temu. Patrzyłam wówczas na dach, jest z dachówki ceramicznej, nie znam się na tym, wybaczcie ale określę ją jako taką grubszą... Chwalił się zresztą tym dachem, że to najdroższa rzecz ale dach nad głową musi być pewny... i co? Mam zamiar budować, jeszcze długa droga przede mną ale pozwólcie zapytać niedoświadczonej kobiecie - jak to jest z tymi dachami? jak budować, jaką dachówkę dobierać? Słyszałam opinię jakoby dachy z papy, blachy "odrywały" się i odlatywały w całości... A dachówka ponoć się może tylko "rozsypać" i można ją szybko uzupełnić. Co powiecie na ten temat? Pozdrawiam w wietrzny wieczór:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 18.01.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Najwazniejsze , zeby to byla dachowka .Klimat sie zmienia , wiatry maja byc coraz czestsze i mocniejsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 20.01.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 treemagnolia,Przede wszystkim dach musi opierać się na mrłacie a ta zamocowana powinna być do zbrojonej belki kończącej ściany, nie inaczej. Te latające dachy są poprostu kładzione na murach i dlatego odlatują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepe1719500688 20.01.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 tak jak napisał zygmordodatkowo uważam, że - dobra dachówka najlepiej ceramiczna (zwylke cięższa)- deskowanie- dobry wykonawca ale to opcje niestety podrażające sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts