Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika

jjsod

Recommended Posts

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

nie zostaje mi nic innego jak podziękować krys1 :)

faktycznie nic szczególnego się u nas nie dzieje, ale zainteresowania jeszcze mniej ;)

chyba ten dziennik tylko dla męża piszę bo on zawsze wyczekuje i chętnie czyta co tam napiszę - przynajmniej jest na bieżąco :D

pozdrawiam i zachęcam do komentowania - jeśli ma ktoś ochotę :)

zachęcam do komentowania - jeśli ma ktoś ochotę

Myslę, że zachęcać specjalnie nie trzeba :). Projekt ciekawy, szkoda tylko, że nie pokazałaś elewacji ... łatwiej by było przelożyć rzuty na bryłę. Trzymam kciuki za powodzenie inwestycji i obiecuję zaglądać i ... komentować :)

Życzę szybkiej wiosny i bezkolizyjnego startu z budową. Pozdrawiam, Ania

majania

już się poprawiłam :)

elewacje wklejone do dziennika

niestety bez ładnej wizualizacji... tak to jest z projektami indywidualnymi mają tylko to co niezbędne do PnB

Ale mamy kilka zdjęć elewacji które nam się podobają, jak będę miała chwilę to postaram się odszukać i wkleić :) może dadzą większe wyobrażenie o naszym guście ;)

pozdrawiam

dziękujemy bardzo :)

woda w zamierzeniu ze studni - w piątek mieliśmy badania gruntu, wszystko będzie w dzienniku "na dniach" ;) tylko mam mało czasu, katar i komputer odmawiający posłuszeństwa (wymaga dogłębnego przeinstalowania systemu niestety, a to trwa...)

będzie też kilka zdjęć :)

zapraszam do zaglądania

Asia

• 2 weeks później...

wiem, wiem... i uniżenie proszę o wybaczenie niesłowności

myślałam że dam radę coś napisać... ale dziecko poszło spać o północy a jeszcze przygotowywałam ofertę na projekt (ostatecznie do 1:30)

dzisiaj mieliśmy maraton przygotowań - jutro o 6:00 rano mąż wyjeżdża na 3 tyg więc pewnie dopiero jutro coś dopiszę

ja mam dostać specjalną ofertę dla projektantów... i w związku z tym na ofertę od WOMATu czekam już 3 tydzień...

ale jak dostanę to się pochwalę jaki upust "zawodowy" dostałam :)

pozdrawiam

Asia

Chciałam napisać, że jestem pod wielkim wrażeniem Twojej pracy.

no dzięki ale co dokładnie masz na myśli, bo właściwie w dzienniku zamieściłam dużo planów, mało konkretów ;)

to ja jestem pod wrażeniem Twojego zawodu :D przydałaby się taka znajomość 2,5 roku temu... :) ale nic straconego mam nadzieję że będę miała jeszcze okazję skorzystać ;)

Jestem pod wrażeniem nawet samych planów i działania. No i tego, że mąż daleko a Ty jakoś nad wszystkim panujesz. Ja im więcej wiem tym mniej rozumiem, momentami to już całkiem jestem głupia i nie mam sił liczyć ile trzeba tych bloczków itp. Czasami myślę, że gdyby nie dużo większe koszty to lepiej aby cały dom robiła jedna firma i niech sami sobie liczą ile czego trzeba. A Wam jak widzę udało się znaleźć firmę, która ma dobre ceny.

A mój zawód to moja pasja. Juz nic więcej nie napiszę, właśnie ścisnęło mnie w gardle bo przypomniałam sobie porody i lata spędzone na sali porodowej. Nie wiem czy jeszcze będę miała to szczęście wrócić do zawodu, bo niańczę swoje maluchy i jeszcze parę lat spędzę na wychowawczym. Pozdr.

Jestem pod wrażeniem nawet samych planów i działania. No i tego, że mąż daleko a Ty jakoś nad wszystkim panujesz. Ja im więcej wiem tym mniej rozumiem, momentami to już całkiem jestem głupia i nie mam sił liczyć ile trzeba tych bloczków itp. Czasami myślę, że gdyby nie dużo większe koszty to lepiej aby cały dom robiła jedna firma i niech sami sobie liczą ile czego trzeba. A Wam jak widzę udało się znaleźć firmę, która ma dobre ceny.

no plany musze mieć - inaczej zacznę się lenić :)

mąż daleko więc żeby nie uschnąć z tęsknoty - muszę mieć ciągle jakieś zajęcie :oops:

mi w budowie momaga trochę to że ostatecznie kończyłam wydział budownictwa na polibudzie :) co prawda kierunek od insalacji a nie murów ale wykłady z budownictwa też miałam :) więc mi łatwiej - ale przecież każdy musi być dobry w swojej specjalności :) a nie we wszystkim

a ja myślałam czytając ceny podawane tutaj na forum, że nasza ekipa jest raczej z tych droższych... bo to jest bez okien i instalacji - ale jeśli nadal wygląda tanio to się ogromnie cieszę :D

Pozdrawiam i życzę szybkiego odnalezienia "swojej" ekipy

Asia

• 2 weeks później...

To już pewnie niedługo zobaczymy pierwsze zdjęcia fundamentów? Byleby pogoda Wam dopisała. My w zawieszeniu. Myślę, że za bardzo idealizowałam budowę i jej koszty. Ale nic to, czas potrafi być dobrym lekarzem. Pozdrawiam i trzymam kciuki.

odnośnie tego żwiru to nie mam nic dokładnego ale może coś ci się przyda:

Pospółka/zasypka/piasek do tynków Danielewski Dąbrowa

Alfred Dorn 603 086 220

żwirownia Dolata 602 505 707 0-61 894 46 44

sortownia żwiru, za żwirownią w Dąbrowie 602 487 337 0-61 814 33 29