Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika

jjsod

Recommended Posts

- jakieś 50m toczyliśmy te kręgi na docelowe miejsce (okazało się że przez działkę sąsiadów którzy na działce następnej już mieszkają - ale taka nieogrodzona i w ogóle - no więc przejechał po niej catepilar ze 2 razy, zniszczeń żadnych nie porobił, my chodziliśmy i tyle - ale jak wyjeżdżaliśmy popołudniu to wyskoczyła Pani zza płotu i z pretensjami że kto nam pozwolił chodzić po tej działce, czy mamy pozwolenie właściciela, bo ona jest właścicielem no niby rację miała, ładnie przeprosiłam, ale miłe to nie było...

Popatrz, a przez moja działkę ludzie sobie norlmalnie zrobili drogę, i nawet jak już ją kupiłem, to tego nie zagrodziłem, żeby sąsiad miał lepszy dojazd z mat. budowlanymi. Płot powstał dopiero chwilę przed zdjęciem humusu. Wszystko zależy od ludzi. Oby to było pierwsze i ostatnie spięcie z sąsiadami.

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

i nawet jak już ją kupiłem, to tego nie zagrodziłem, żeby sąsiad miał lepszy dojazd z mat. budowlanymi. Płot powstał dopiero chwilę przed zdjęciem humusu. Wszystko zależy od ludzi. Oby to było pierwsze i ostatnie spięcie z sąsiadami.

no bo widzisz, Ty jesteś spoko gościu ;) ale niestety nie jest to standard w społeczeństwie :(

i w związku z tym musimy chyba szybko się ogrodzić - nie przed sąsiadami i nieproszonymi gośćmi - tylko żeby ekipa przez przypadek nie weszła 0,5m poza naszą działkę... no bo robotników się nie upilnuje (przecież nie będę tam stała i ich pilnowała :roll: ) - oni po kilku miesiącach wyjadą, a ja zostanę z problemami sąsiedzkimi... cóż nikt nie powiedział że będzie łatwo... :)

Witaj Inwestorko :D

podczytują Twój dziennik od kilku dni , bo podobnie jak Wy zabieramy się za budowę domu .

Podziwiam Cię i życzę powodzenia .

Pozwolisz , że od czasu do czasu zajrzę . Przeraża mnie ta cała bieganina , dlatego wart podczytać jak ktoś inny sobie poradził .

Pozdrawiam :D

• 1 month później...
Witam! I co tam u Ciebie na placu boju? Widziałam na naszym głównym wątku że wychodzicie z ziemi...tylko gdzie zdjęcia ??!!! :wink:

Obiecuję że się poprawię

najpierw spora bieganina, potem choroba, teraz sterta zaległości (nie tylko w pisaniu dziennika... głównie zawodowych)

i w ten sposób zaniedbałam... ale skoro są chętni do czytania i zainteresowani to pewnie łatwiej mi będzie się zmobilizować :)

Pozdrawiam

Asia

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

Aktualnie mam na "tapecie" problem jakie zrobić parapety zewnętrzne i drzwi (również zewnętrzne) żeby to się ładnie komponowało - ani komin ani podmurówka nie będą miały nic wspólnego z klinkierem i stąd moje wątpliwości czy parapety klinkierowe będą dobrze wyglądać

co do drzwi zewn to jak na razie typujemy:

http://www.progressdrzwi.pl/produkt_zoom.php?id=373

czekam na opinie i podpowiedzi :)

• 7 months później...