dhr 19.01.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Jako że sami mamy niewielkie rozeznanie to chcielibyśmy poznać wasze opinie na temat ceny za bloczki Ytong ( PP1,5/0,35S+GT 36,5 cm) jaką nam zaproponowano. Pod warunkiem, że zamówimy do końca stycznia to za m2 zapłacimy PLN 101 netto + koszt transportu za każdy tir z hds-em (to PLN 1000,- ) Mamy też drugą ofertę, którą bierzemy pod uwagę: za m2 106,80 ale nie płacimy za transport od tira tylko hurtownia podsyła nam tyle palet ile aktualnie potrzebujemy i wtedy płacimy za transport PLN 9,40 za m2. Co o tych ofertach sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matio 19.01.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 jak kupwoałem w lutym 2006r ytong 40 cm to płaciłem 114zł/m2 z transportem i rozładunkiem ( brutto) twój transport- ok 10 zł/m2 policz ściany ooło 120m2 ściany wew 24 - około 70 + ściany wew 11,5 około 70 m2 ( średniej wielkości domek około 150 m2) czyli : 260m2 x 10zł: czyli 2600 sam transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 19.01.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Jako że sami mamy niewielkie rozeznanie to chcielibyśmy poznać wasze opinie na temat ceny za bloczki Ytong ( PP1,5/0,35S+GT 36,5 cm) jaką nam zaproponowano. Pod warunkiem, że zamówimy do końca stycznia to za m2 zapłacimy PLN 101 netto + koszt transportu za każdy tir z hds-em (to PLN 1000,- ) Mamy też drugą ofertę, którą bierzemy pod uwagę: za m2 106,80 ale nie płacimy za transport od tira tylko hurtownia podsyła nam tyle palet ile aktualnie potrzebujemy i wtedy płacimy za transport PLN 9,40 za m2. Co o tych ofertach sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 19.01.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Jako że sami mamy niewielkie rozeznanie to chcielibyśmy poznać wasze opinie na temat ceny za bloczki Ytong ( PP1,5/0,35S+GT 36,5 cm) jaką nam zaproponowano. Pod warunkiem, że zamówimy do końca stycznia to za m2 zapłacimy PLN 101 netto + koszt transportu za każdy tir z hds-em (to PLN 1000,- ) Mamy też drugą ofertę, którą bierzemy pod uwagę: za m2 106,80 ale nie płacimy za transport od tira tylko hurtownia podsyła nam tyle palet ile aktualnie potrzebujemy i wtedy płacimy za transport PLN 9,40 za m2. Co o tych ofertach sądzicie? My we wtorek płaciliśmy 112,24 zł brutto z bloczki o które pytasz. Cena z transportem, rozładunkem i przechowaniem do wiosny. Od 1 lutego ma podobno podrożeć o 12%, tak że warto sie pospieszyć. Część hurtowni juz sprzedaje po cenach nowych. Jak chcesz namiar na firme, w której kupowaliśmy daj znać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 19.01.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Jako że sami mamy niewielkie rozeznanie to chcielibyśmy poznać wasze opinie na temat ceny za bloczki Ytong ( PP1,5/0,35S+GT 36,5 cm) jaką nam zaproponowano. Pod warunkiem, że zamówimy do końca stycznia to za m2 zapłacimy PLN 101 netto + koszt transportu za każdy tir z hds-em (to PLN 1000,- ) Mamy też drugą ofertę, którą bierzemy pod uwagę: za m2 106,80 ale nie płacimy za transport od tira tylko hurtownia podsyła nam tyle palet ile aktualnie potrzebujemy i wtedy płacimy za transport PLN 9,40 za m2. Co o tych ofertach sądzicie? My we wtorek płaciliśmy 112,24 zł brutto z bloczki o które pytasz. Cena z transportem, rozładunkem i przechowaniem do wiosny. Od 1 lutego ma podobno podrożeć o 12%, tak że warto sie pospieszyć. Część hurtowni juz sprzedaje po cenach nowych. Jak chcesz namiar na firme, w której kupowaliśmy daj znać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dhr 19.01.2007 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Dzięki za odzew Hmm, chyba jednak te oferty wcale nie są takie atrakcyjne Chętnie byśmy sprawdzili ofertę Twojej hurtowni, Jolu. Jeśli byś mogła podesłać namiar na priv będę bardzo wdzięczna Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calk 20.01.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Od 1 lutego ma podobno podrożeć o 12%, tak że warto sie pospieszyć. Część hurtowni juz sprzedaje po cenach nowych. .Ta podwyżka mnie przeraża . Na stronie producenta nie znalazłem żadnej zmianki o zmianie cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dhr 20.01.2007 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Jeśli chodzi o tę podwyżkę ytonga to ja się spotkałam z trochę innym wyjaśnieniem. Jedna z hurtowni poinformowała mnie, iż ytong teoretycznie stanieje (ten o który ja pytałam to o pln 4,-/netto na m2) ale xella zabiera część upustów hurtownikom więc w praktyce ma być drożej. Jednak nie o 12% tylko jakieś 3-5% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 20.01.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Jeśli chodzi o tę podwyżkę ytonga to ja się spotkałam z trochę innym wyjaśnieniem. Jedna z hurtowni poinformowała mnie, iż ytong teoretycznie stanieje (ten o który ja pytałam to o pln 4,-/netto na m2) ale xella zabiera część upustów hurtownikom więc w praktyce ma być drożej. Jednak nie o 12% tylko jakieś 3-5% taka informacje podał mi gostek w jednej z wrocławskich hurtowni. A oprócz tego będzie bez kleju w cenie, a to tez troche kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts